|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 13:37:45   
LARA25
Dobili smo izvide krvi naše 9 mesečnice. Zdravnik je povedal da je hemoglobin prenizek ( 90 ) in da je slabokrvna. Poslal naju bo na pediatrično, če telo slučajno premalo potrebnega posrka.
Kaj naj dojenček je , da bo imel boljšo kri? Kako naj ukrepamo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 13:41:52   
wing
Najhitreje gre z železovimi pripravki, torej medikamentno. Mi smo imeli sirup Legofer, dve flaški, pa je bilo hitro vse ok. Sicer pa ji pripravljaj živila z veliko železa: rdeče meso, špinača-oz.zelena zelenjava, suho sadje-slive, marelice,...borovnice, rdeča pesa, polnozrnati izdelki....

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 13:47:33   
Anonimen
Moja hčerka je bila slabokrvna do leta in pol.

Smo pili Legofer. Najboljše da se kombinira z vitaminom C, da se lažje veže železo. Se je pa stanje zelo izboljšalo ko je začela piti sok od rdeče pese (tistega direkt s solate). Pa suho sadje smo jedli, pa dosti sadja, rdeče meso,....

Mi je kar nerodno, ker se tak slabo spomnimuser posted image . Aja pa prva dva meseca je dobivala kri, ker je bila preveč slabokrvna - kako slabokrvna pa bi morala pogledati v izvidih.

Tukaj imaš nekaj na to temo:

http://www.fidimed.si/zdravstvene_teme/clanki_strokovnjakov/7/slabokrvnost.html

Mene so vedno opozarjali, da ne sme otrok vzeti sirupa po mlečnem obroku oz. pred njim.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 3.11.2008 13:51:29 >

(odgovor članu LARA25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 14:24:36   
Naja30
Legofer, ja.
Moji sem delala redno, ko je bila stara okoli 1 leta, sveže stisnjen pomarančni + pesin sok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 14:27:42   
nuala
Moj je bil tudi slabokrven ( zaradi alergije je verjetno užival premalo pestro hrano ).
Pomagalo je rdeče meso ( in goveja jetra ) v kombinaciji s pomarančnim sokom ( to je bilo vsak dan za večerjo ), pa suhe slive, pesin sok, najbrž tudi brokoli ( ki ga je zelo rad jedel in to v velikih količinah ) ter obogatene žitarice.
Dobila sva sicer sirup, vendar se zanj nisem odločila; hotela sem poskusiti stanje popraviti s prehrano. In po enem mesecu je bilo stanje na kontroli normalno, od takrat pa nima več težav s slabokrvnostjo ( vendar tudi alergij več nima in lahko je vse ).

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 14:31:54   
Doll
če je slabokrvnost malo nizka se da z hrano seveda.Če pa je zelo nizka,pa žal ne moreš s hrano.Če dobite sirup ga lepo popajate,potem pa vzdrževat železo s pravilno prehrano

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 17:47:45   
LARA25
A je možno, da ima slabo kri zaradi tega, ker telo premalo posrka vase? Na blato gre včasih tudi po 3x na dan.
Če ima katera izvide pri sebi, mi prosim napišite koliko je imel pri vas otrok hemoglobina.
Hvala!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 18:01:10   
Anonimen
Se tukaj nekaj http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587779,1587779#msg-1587779

Nas je imel pri 9ih mesecih 111, pri 15ih pa 106 in je P predpisala Legofer,ki ga nikakor nisem spravila vanj.Sem nabavila Aktiferin kapljice iz Avstrije in cez kaksen teden greva spet v laboratorij,da vidimo stanje.Je pa zacel malo bolj jesti,tako,da mislim,da se mu je malo ziher dvignilo.

(odgovor članu LARA25)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 18:06:13   
Ursi2
Žiovjo!

Naš je imel pred 14 dnevi hemoglobina 80. Je bila zdravnica čisto šokirana. Aja, star je pa 8 mesecev. Me je vprašala, kaj je, pa sem rekla, da krompir, špinačo, brokoli, bučke, goveje, puranje in kokošje meso. Pa kruh polnozrnat,...
Ji ni šlo v glavo, kk je to mogoče. Se pa še dojima, ker je GH šla enkrat mu bolj v zek, drugič manj. Sama pa tudi jem tablete za železo. Sma šla tja, k zdravnici, ker je precej kašljal in sem mislila, da bi ga na kake inhalacije dala. Je pa rekla, da naj še nesem blato v laboratorij in se je pokazalo pozitivno za kri v blatu in naju je napotila v bolnico na preiskave. Sedaj sva oba na dieti brez jajc, mleka in pšenice, ker se je pokazalo, da ima najbrž eno skrito alergijo, gre za neke vrste črevesno okužbo, se drgač ne vidi. Znaki za to so nizek hemoglobin in kri v blatu. Imava pa še uz trebuščka, bomo vidli, kaj bo.
Je pa naša rekla, da ji ni jasno, kako lahko ima tako nizko,.če je take stvari, pa še kz jem tablete. Sma pa dobila tudi kapljice Aktiferin - 15 kapljic 3x na dan in se je v enem tednu stanje že izboljšalo. v BOLNICI JE IMEL hemoglobina nekaj čez 70, v petek na pregledu pa ga je imel že 87. Upam, da bo šlo počasi na boljši. Mu pa dajem zdej za zajtrk riževo mleko, not pa ovsene kosmiče, laneno seme in suho sadje. Ima ful rad, pa pije pesin sok in tudi pomarančen sok. Pa itak veliko špinače, brokolija, govejega mesa,.........

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 19:04:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA25

A je možno, da ima slabo kri zaradi tega, ker telo premalo posrka vase? Na blato gre včasih tudi po 3x na dan.
Če ima katera izvide pri sebi, mi prosim napišite koliko je imel pri vas otrok hemoglobina.
Hvala!


Pri odpustu iz bolnice pri starosti slabih dveh mesecev je imela vrednost 95 in kontrole krvi potem na en mesec leto in pol.

(odgovor članu LARA25)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
3.11.2008 19:32:14   
LARA25
Hvala vam za nasvete.
Jaz ji očitno dajem premalo brokolija , kosmičev in govejega mesa. Takoj bom nabavila vse to in en mesec bomo jedli samo hrano, ki bo vse to vsebovalo. Upam, da bomo uspešni. Bojani26 in Ursi2 pa želimo čim manj kontrol in višjo vrednost hemoglobina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
4.11.2008 9:12:53   
barni
Nasa je imela pri nekako 9 mesecih hemoglobin 78. Menda so za diagnozo Slabokrvnost pomembne se neke druge vrednosti v krvi, ki se jih zdaj ne spomnim.

Dobili sva 1 flaso Legofersirupa, z ubijalsko dozo 15 ml na dan. Na zacetku prve dva dni sem jokala, ker sem vedela da mora jesti sirup, pa ga nisem spravila vanjo. Pa se bala sem se, da bi zasovrazila GH, ker sem ji ga dajala po zlicki. Potem sem spremenila taktiko in sem ji ga zacela dajati takoj zjutraj ko sva vstali na previjalni kar v leze in je popila vsega brez problemov. Sedaj ga pije tako, kot bi bila sladica user posted image . Ze takoj ve, ko ji zavezem plenico okoli vratu, da je ne bi polila, da bo ami ami.

Na kotroli cez tri tedne je bila situacija bistveno boljsa, saj se je vrednost dvignila na 90. Dobili sva se 9 flas sirupa za cca 3 mesece, saj je potrebno to jemati dokler se ne zapolnijo vse zaloge, sicer menda nisi naredila nic.

Uvedli smo tudi goveje meso, poje veliko zelenjave, blitve, brokolija, tudi suhe slive ji dam, kupila sem mlecne kasice, ki vsebujejo zelezove dodatke, kasice, ki vsebujejo vitamin C...ampak ne pretiravam s tem. 3x na teden meso z zelenjavo, ostalo pa zelenjava in zitarice, za vecerjo vedno gres na vodi, polenta na vodi ali mlecna kasica. Nisem ravno striktna pri tem, dam ji za jest kar je pac na jedilniku, le za goveje meso pogledam, da ga res je 3x na teden.

Zdaj upam, da se bodo vrednosti dvignile do normalne meje in bomo lahkonehali piti ta sirup. Smo pa tudi mi imeli pred meseci kri v blatu, teste za alergije, ugotovili so tudi zmanjsano odpornost (imunski sistem)... ampak menda naj to ne bi bilo povezano. Alergije pa tudi nismo odkrili, ceprav sem bila na dieti 3 mesece brez mleka in jajc. Se je stanje samo popravilo, ko smo uvedli gosto hrano.

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
7.11.2008 16:24:57   
KRISSY
Midva sva isto mela prenizek hemoglobin en mesec nazaj. 106 je bil. Ko sva vsak dan jedla suho sadje in rdeče meso 2x na teden je danes izvid za hemoglobin pokazal 135. Tako da ti priporočam da čez noč namočiš suho sadje (marelice, rozine, slive, brusnice,...) in daš za zajtrk skupaj z drugim sadjem recimo.

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
7.11.2008 23:05:06   
žanai
Ojla!

Nekje sem prebrala, da so ugotovili, da je kravje mleko lahko agresivno do sluznice otrokovih prebavil in da povzroča majhne krvavitve.  S prostim očesom spremembe v barvi otrokovega blata ni mogoče opaziti.Če te krvavitve trajajo in trajajo... postopoma pride do anemije.
Mi smo imeli podobno situacijo z anemijo in je pediatrinja posumila na mleko. Takrat je bila naša punčka stara 1 leto in pol. Imeli smo terapijo z Legoferom, do drugega leta smo bili previdnejši z mlekom (le skodelico na dan) in od takrat naprej je bila kri v redu. Ampak to velja le za mleko, jogurti in skutice niso nevarni.

Nočem paničarit, ampak previdnost ni odveč.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SLABOKRVNOST PRI DOJENČKU
8.11.2008 8:10:44   
mala_pikica
Pozdravljena!

Lara 25, jaz sem imela iste probleme oz. jih še imam. Moja prva user posted image  je bila kot dojenček slabokrvna in sedaj sin star 9m enako. Dojenčki so ponavadi slabokrvni in ni to nič hudega, seveda, če niso vrednosti prenizke, takrat je potrebno poiskati zdravstveni vzrok. Sicer pa gre predvsem zato, da je pri dojenčkih resorbcija črevesja slaba, saj še ni čisto razvita, pa prebavni sistem je kratek in gre hrana prehitro skozi, preden se uspe resorbirati. 
Luka je imel vrednost Hb 91. Če si doma kje blizu Avstrije si pojdi po tablete Ferrobet, ki so za otroke. So dosti boljše kot naši sirupi, saj se boljše resorbirajo v črvesju in se tudi vrednosti hitreje popravijo. Vsaj takšne izkušnje imam jaz. Lana je tri mesece jemala sirup Ferrum lek, pa se vrednosti niso nič popravile, potem pa mi je pediatrinja svetovala Ferrobet in se je v roku enega meseca vrednost Hb zelo lepo popravila. Pa seveda prehrana, mi imamo skoraj vsaki dan na jedilniku meso. Saj user posted image  pojejo to čisto male količine, železo iz zelenjave pa se tako ali tako zelo slabo resorbira. Od mesa mu dajem: teletino, purana, piščančka in zajčje meso.
Lep pozdrav in upam, da se vam Hb čimprej popravi.

< Sporočilo je popravil mala_pikica -- 8.11.2008 8:11:51 >

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?