Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 19:38:06
|
|
|
|
uršika***
|
Štefani pečenka mogoče? Sesekljana pečenka? Ali je tale sefani kaj drugega? Da nisi ti narobe razumela?
|
|
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 19:46:24
|
|
|
|
bučibači
|
ne ne, imaš prav štefani pečenka,.. sory, a poznaš recept?Kaj pa paše kot priloga zraven?
|
|
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 19:52:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja Štefanija 1 kg mletega mešanega mesa- pol govedine, pol svinine 15 dag starega kruha 1 mala čebula peteršilj sol, poper 2 stroka česna 5 dag na kocke zrezane slanine (lahko jo izpustiš) 2 jajci žlica moke 3 žlice maščobe 1 1/2dcl kisle smetane Mletemu mesu prideni namočen in ožet kruh, čebulo, ki jo prej prepražiš, peteršilj, strt česen, sol, poper in slanino.Zmes dobro pregneti kot testo in oblikuj podolgovato štruco. Povaljaj jo v moki in v pekač natoči za dva prsta visoko vode. Ko voda izhlapi, pečenko premaži s kislo smetano. Ko zarumeni, ji prilij še zajemalko juhe. Če želiš polnjeno pečenko s kuhanimi jajci, potem narejeno maso razdeli na dva dela in na pomokanem peki papirju oblikuj dva kvadrata- pomagaš si z namaščenimi rokami. Na en del zloži jajca- eden do drugega, pokrij z drugim delom mase in oblikuj štruco.
< Sporočilo je popravil kind lady -- 27.10.2008 19:53:21 >
|
|
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 20:29:36
|
|
|
|
bučibači
|
Hvala , ampak vseeno ne razumem koko to misiš, da naj nalijem vodo v pekač? a pečenko položim noter v vodo? na koliko pa pečem in kako dolgo cca.? kaj pa če nimam juhe? drugače pa je to čist na easy, ane, saj zdi se mi,... kaj pa priloga?
|
|
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 20:33:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, vodo v pekač.Če nimaš juhe, potem polij z vodo.Omakco pa lahko narediš iz soka, ki ga spusti pečenka. Sok odliješ in v mrzli vodi razmešaš malo moke-mora biti gladko.To streseš v vrelo tekočino(sok od pečenke) in na kratko prevreš.Na koncu lahko dodaš malo smetane, vendar ne smeš več kuhati. Poliješ po zrezani pečenki.
|
|
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 20:49:02
|
|
|
|
bučibači
|
hvala, hvala,bom naredila po tem receptu- samo dej mi še povej, kako dolgo moram pečt in na koliko? samo približno. Pa še o-ali jo lahko že prej specem, mogoče prejnji dan, ali vsaj kakšno uro , dve prej, in kako jo naj potem porgejem, če se sploh da? ne znese mi, pa iščem ovinke,... lp
|
|
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 21:15:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bučibači hvala, hvala,bom naredila po tem receptu- samo dej mi še povej, kako dolgo moram pečt in na koliko? samo približno. Pa še o-ali jo lahko že prej specem, mogoče prejnji dan, ali vsaj kakšno uro , dve prej, in kako jo naj potem porgejem, če se sploh da? ne znese mi, pa iščem ovinke,... lp V srednje vroči pečici,na kakšnih 180 stopinj,enih 40 minut.Nikoli ne gledam na uro. Po občutku. Jaz jo en dan prej ne bi delala,ker se bo posušila.Par ur prej lahko,samo pokrij jo in postavi v toplo pečico.
|
|
|
|
RE: stefani pečenka in omaka za mlince 27.10.2008 22:01:51
|
|
|
|
bučibači
|
hvala,...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki RECEPTI: Tri jesenske enolončniceNa jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Zadnje s foruma
Delovno mestosladkorcekAli ste se po končani porodniški v službo vrnile na isto delovno mesto?Da. (
58%)
Ne. (
12%)
Zamenjala sem službo. (
8%)
Sem ostala brez službe. (
7%)
Sem brez službe. (
15%)
Število vseh glasov: 196Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!