Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:08:01
|
|
|
|
Volga
|
O, mi bomo danes pa pomfrit pa piščanjčje fingerse. Pa zelje fižol solata. Imam nečake na mini počitnicah in je to čist prava hrana za otroke sinoči smo večerjali pico, če bi bila pa še jutri na kosilu bi pa makarone s tuno. To je glavni repertoar, no, potem bi pa spet lahko od začetka, pica, fingersi, makaroni....
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:11:52
|
|
|
|
tanikaa
|
Mi bomo danes papali rakove repke na raztopljeni mocareli, prelito z olivnim oljem s česnom. Zraven pa kuhan krompir, polit z raztopljeno margarino in post s petršiljem. In seveda solata, samo ne vem še katera.
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:14:15
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Mi bomo danes papali rakove repke na raztopljeni mocareli, prelito z olivnim oljem s česnom. Zraven pa kuhan krompir, polit z raztopljeno margarino in post s petršiljem. In seveda solata, samo ne vem še katera. A ti to resno, fensi šmensi . Daj malo bolj podrobno napiši, kak to mozzarelo stopiš, pa katere rakce......
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:14:59
|
|
|
|
Mišni
|
Goveje zrezke v omaki (V Sparu imajo take fine tanjke, da so fajn mehki), vodne žličnike (po domače vaseršpaceljni) in solato.
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:19:52
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Mi bomo danes papali rakove repke na raztopljeni mocareli, prelito z olivnim oljem s česnom. Zraven pa kuhan krompir, polit z raztopljeno margarino in post s petršiljem. In seveda solata, samo ne vem še katera. A ti to resno, fensi šmensi . Daj malo bolj podrobno napiši, kak to mozzarelo stopiš, pa katere rakce...... To delam takrat, kadar nimam glih veliko časa za kuhanje. Kupim tiste majhne repeke (veliki ne zgledajo fajn na mocareli). Jih zdenstam na olivnem olju,da se omehčajo. Na drobno nasekljam česen, ga segrejem v olivnem olju, samo toliko, da zadiši. Večje mocarele dam na krožnike in krožnike dam v pečico, da se mocarela raztopi. V olje s česnom vržem repke in še enkrat hitro segrejem, dodam petršilj, poper in sol. To prelijem čez mocarele. Krompir olupim, ga narežem na košče in skuham. Odcedim vodo, v teflonski posodi raztopim margarino, gor vržem krompir in narahlo premešam. Posujem s petršiljem. Aja, mocarelo kupim tisto veliko in jo prerežem na pol.
< Sporočilo je popravil tanikaa -- 27.10.2008 11:20:30 >
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:19:55
|
|
|
|
Marogica
|
Mi imamo danes goveje zrezke v omaki iz zelenjave( paradižnik, brokoli, korenček) in kuhan krompir, ter zelono solato.
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:22:12
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Mi imamo danes goveje zrezke v omaki iz zelenjave( paradižnik, brokoli, korenček) in kuhan krompir, ter zelono solato. Daj pliz malo razloži, kako to narediš.
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:34:46
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Mi imamo danes goveje zrezke v omaki iz zelenjave( paradižnik, brokoli, korenček) in kuhan krompir, ter zelono solato. Daj pliz malo razloži, kako to narediš. Najprej zrezke premažem z gorčico in ketchupom, ter začimbo za meso, potem pečem zrezke na praženi čebuli.Dodatm tudi sveži paradižnik, kateri se kar fajn razkuha-namenoma. Omaka se kar fajn zgosti, tako, da ni potebno nič drugega dodati...ali pa kakšno smetano, če želiš dosti omake. KOrenček razrežem na kolobarje, brokoli tudi na manjše kose in ju skupaj skuham v slani vodi, vendar bolj "al dente". PRoti koncu, ko so zrezki že dovolj mehki, ju dodam k zrezkom in še kuham kakšnih 5 min. Enostavno, pa kar raznoliko.....sploh pa moram izkoristiti dobrih 5 min mojega ta starejšega....trenutno obožuje brokoli . Ta mali pa tako ali tako je v vrtcu.
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:43:07
|
|
|
|
Eca
|
Mi bomo danes jedli pečenice z "angleškim pudingom" z omako iz rdeče čebule, zeleno solato in kus kus. Jutri bodo spet testenine (imam doma dva "fana iz kluba špagetarjev"), tokrat s tunino in sladko smetano ter zeleno solato. Eca
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:44:18
|
|
|
|
Doll
|
Zrezki s sirom ,zame priloga krompir za ostale pa riž ter zelena solata
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:47:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Deca
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:50:42
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Najprej zrezke premažem z gorčico in ketchupom, ter začimbo za meso, potem pečem zrezke na praženi čebuli.Dodatm tudi sveži paradižnik, kateri se kar fajn razkuha-namenoma. Omaka se kar fajn zgosti, tako, da ni potebno nič drugega dodati...ali pa kakšno smetano, če želiš dosti omake. KOrenček razrežem na kolobarje, brokoli tudi na manjše kose in ju skupaj skuham v slani vodi, vendar bolj "al dente". PRoti koncu, ko so zrezki že dovolj mehki, ju dodam k zrezkom in še kuham kakšnih 5 min. Enostavno, pa kar raznoliko.....sploh pa moram izkoristiti dobrih 5 min mojega ta starejšega....trenutno obožuje brokoli . Ta mali pa tako ali tako je v vrtcu. Aja, aja, to je pa fajn, pri nas bi moralo biti vse skupaj veliiiiko bolj zakamuflirano, da bi šlo skozi. Saj če bi brokoli in korenje skuhala, pa potem v že pripravljeno naravno omako dala in speštala recimo kar s paličinim, bi mogoče pa šlo. Bom res enkrat probala.
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 11:56:10
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Aja, aja, to je pa fajn, pri nas bi moralo biti vse skupaj veliiiiko bolj zakamuflirano, da bi šlo skozi. Saj če bi brokoli in korenje skuhala, pa potem v že pripravljeno naravno omako dala in speštala recimo kar s paličinim, bi mogoče pa šlo. Bom res enkrat probala. Jaz pustim kar v celih kosih zelenjavo, ker jo oba marata...Trenutno je na "črni listi" samo grah in peteršilj Za grah nimam šanse, za peteršilj pa se lahko izgovorim, da so "začimbe" Bor namreč ve, da je kar dosti začimb zelenih, jih pa drugače mara...
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 12:38:58
|
|
|
|
nuala
|
Danes špinačo, pire in jajčka jutri piščančji Cordon blue z grahovo omako in kolač ( ne vem še kakšnega ) v sredo ohrovt s klobaso v četrtek golaž, testenine in mešano solato v petek pa golaževo juho s korenjem in krompirjem
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 12:44:24
|
|
|
|
tanikaa
|
Nuala, a ti si sestaviš jedilnik za ves teden ali pa nosiš kosilo domov?
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 14:13:55
|
|
|
|
siskamiska
|
Danes je bil blitva s krompirjem in pečen file vitkega soma, za jutri se pa nagibam k goveji župi in lazanjo ali musako.
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 14:50:01
|
|
|
|
Katey
|
Danes špageti carbonara + solata, jutri tortilje .
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 14:54:19
|
|
|
|
Balonchy
|
Danes sem jedla govejo juho, rumeno polento, svinjsko prato v omaki in zelje s fižolom. Jutri se pa nadejam, da bo kaj testeninskega (npr. lazanja) + okisana cvetača.
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 15:15:32
|
|
|
|
sonček33
|
danes: pire + čežana jutri: gobova-zelenjavna rižota + motovilec sreda: makaroni s pestom četrtek: srnin golaž petek: tašča praznuje 60 let
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 15:29:02
|
|
|
|
mafi
|
mi bomo pa filane paprike
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 16:37:53
|
|
|
|
pupca
|
mi danes pa golaž,polenta,cvetača v solati.jutri pa mineštra,frtalja,solata.
|
|
|
|
RE: Kaj boste vrgle v lonec 27.10.2008 19:29:53
|
|
|
|
uršika***
|
Danes smo piščančje dunajce z rižekom in koruzo Jutri pa sem si zaželela pečenice in kislo zelje pa krompir
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?