Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: cepljenje nedonošenčkov proti ROTAVIRUSU 23.10.2008 12:26:44
|
|
|
|
Noseckica
|
Jaz sem svojo hotela lani dati cepiti proti rota virusom, pa mi je naša P rekla, da jo bo cepila samo, če podpišem, da jo cepi na mojo željo. Baje na nedonošenčkih niso bile še delane raziskave.
|
|
|
|
RE: cepljenje nedonošenčkov proti ROTAVIRUSU 23.10.2008 13:07:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Imam hčerko rojeno v 29.tednu 1550 g in je nikoli nisem dala cepiti. V vrtec je šla z 17 meseci in do zdaj se nas rotavirus ni prijel. Imeli smo prehlade, vnetje očes, .... ampak nič kritičnega. Nam so večje težave povzročale alergije.
|
|
|
|
RE: cepljenje nedonošenčkov proti ROTAVIRUSU 23.10.2008 17:40:58
|
|
|
|
anajmad
|
Dr. Cerarjeva zelo priporoča to cepljenje proti rota virusu in proti gripi. Mi na žalost(sem bila prepozna) nisem cepila proti rota virusu,proti gripi pa je ne morem,ker so v cepivu sledi jajca,na kar je alergična.
|
|
RE: cepljenje nedonošenčkov proti ROTAVIRUSU 23.10.2008 21:37:04
|
|
|
|
bibyzan
|
Mi smo cepili. Noben ni nič negiral al posebej priporočal. Sma se pač odločila, glede na to, da že itak vse faše. Čeprav vem, da tudi ni za vse seve.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.10.2008 21:57:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: cepljenje nedonošenčkov proti ROTAVIRUSU 23.10.2008 22:37:00
|
|
|
|
Bubamara
|
hvala vsem! Meni je sicer P rekla, da je pri nedonošenčkih čas do 30T dejanske starosti (obe dozi...)-ne vem zdej al je to samo za našega mišljeno(rojen v 34.t) al na splošno... LP
|
|
|
|
RE: cepljenje nedonošenčkov proti ROTAVIRUSU 29.10.2008 20:38:58
|
|
|
|
Neža7
|
Moja se je rodila pri 34t in smo 20.10.2008 dali proti rotavirus. P ni nič rekla, da ni dobro zanjo.
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
|
RE: cepljenje nedonošenčkov proti ROTAVIRUSU 30.10.2008 9:07:51
|
|
|
|
Tisana
|
Tole je odgovor dr. Cerarjeve na drugem forumu: Draga Tina (in seveda Justin) ! Upam, da z odgovorom še nisem prepozna... Moje mnenje o katerem koli cepljenju nedonošenčkov je vedno ZELO ZA - in to velja tudi za cepljenje proti rotavirusom. Že večkrat smo se tudi na tem forumu dotaknili raznih cepljenj - a naj še enkrat ponovim: raziskave, ki so bile opravljene doslej in zlasti številna klinična poročila potrjujejo: - da imajo nedonošenčki zaradi prezgodnjega rojstva premalo protiteles, ki jim jih da mama v času nosečnosti, da bi ga zaščitila pred tistimi boleznimi, ki jih je prebolela sama (takoim. imunoglobulinov G, ki prehajajo od mame na plod predvsem po 32. tednu nosečnosti) - torej so v prvih mesecih po rojstvu bolj dovzetni za mnoge okužbe kot njihovi donošeni "vrstniki"; - da so tudi zelo nezreli nedonošenčki ob okužbi ali pa ob stiku z antigenom (tudi cepivom, ki "simulira" stik s klico, ne povzroči pa bolezni) sposobni tvoriti protitelesa (torej njihov sistem obrambe deluje, pa čeprav ne tako izdatno kot pri donošenih); - da imajo nizko raven protiteles v krvi predvsem zdravi nedonošenčki (torej tisti, ki niso bili v stiku z bolnimi in jim zato ni bilo treba odreagirati s tvorbo protiteles) - kar pomeni, da nizka vrednost imunoglobulinov v krvi (ki jo še vedno radi določajo kot osnovo za odločitev, kdaj naj se cepi nedonošenčka) ni znak večje "dovzetnosti" za okužbo ali za "nevarnost za neuspešnost - stranske učinke cepljenja".... (pa še kaj bi lahko zapisala) Na kratko: nedonošenčka se lahko cepi proti rotavirusu (pa tudi npr. proti gripi), ko doseže "kronološko" starost 3 mesecev (kolikor vem, naj to cepljenje ne bi bilo bistveno odloženo, če ste pričeli z drugimi cepljenji...) in (vsaj kar se tiče cepiva proti rotavirusom) niso potrebne nobene prilagoditve v številu ali velikosti odmerkov. Seveda pa vso odgovornost dajanja vseeno nosi vaša izbrana pediatrinja, s katero pa se vseeno pogovorite še enkrat. Morda pa ima že drugačno mnenje... Lep pozdrav, dobro "telovadite", vriskajte in papajte jesenske dobrote, L. Cerar
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?