Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Tudi sama se sprašujem, če si realno ocenila situacijo....Najprej, niti ne veš, če ni bilo tako, da je otrok HOTEL vleči kovček, ker mu je bilo zabavno . In je padal poleg? Moj otrok pada in nič ne vleče...kar tako iz ljubega miru.... Nadalje praviš, da je govorila nemško, katero si slabo razumela. TOrej niti ne veš, KAJ je točno govorila in kakšen je bil pomen njenega govorjenja. Torej si izhajala iz neke situacije, kakor si jo videla TI, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je bila resnično takšna. In ti si se drla nanjo? Kakšna pa je razlika, da si se ti drla in dretje te mame(če se je sploh drla)? V čem si pa bila ti boljša, drugačna? PRav tako si izvajala "verbalno" agresijo nad človekom. Ne vem no....mešanje v tuje zadeve je vedno dvorezen meč.... Se strinjam. V bistvu nimaš pojma, kaj je bilo zadaj. Ne veš niti tega, koliko je prej otrok hipotetično "maltretiral" mater. V bistvu ne veš, kakšen dan je imela za sabo, niti tega, kaj vse ostalega ji morebiti visi nad glavo, še manj, kaj sploh je govorila, niti osnove - za kaj je sploh šlo. Ne veš kakšna mater je ona sicer, kako skrbi zanj niti tega, kliko se mu posveča in koliko ljubezni otrok dobi doma. Na osnovi enega izpada v situaciji, ki si si jo razlagala po svoje, sklepaš, da je otrok ubogi revež, ki ga maltretirajo in ki ga moraš zaščititi. Na osnovi tega, da dandanašnji menimo, da se mora otroka samo streči in biti z njim 100000% vedno in povsod prijazen, sicer je pa boljše,d a ti otroka vzamejo, si sklepala, da čim se mu enkrat dogaja življenjska reč - borba za to, kdo bo "zmagal" najbrž - da moraš mamo obtožit tega, da je slaba mama. Poglej, lahko da imaš prav ti, ap da je resnično slaba mama.To je povsem možno. Lahko pa nimaš pojma, pa je to bil izpad spričo bog si ga vedi česa. In ja, osebno menim, da se živemu človeku lahko vse sorte zgodi, tudi izpad v javnosti, če se preveč reči zgrne nanj v določenem hipu in da zato ni nujno zanič človek ali mama. POznala sem mamo, ki je bila povsem ok. Malo v skrajnosti sicer, ampak ok mama. Vendar družbi ni bila všeč iz dveh razlogov, bila je zelo verna in ljudem njena vera ni bila všeč, zato so tredili,d a otroka muči, ko ga sili molit, ter druga stvar, govorila je, da je šola nepomembna stvar ( v tej točki se z njo strinjam ), pa še tretja, bila je zelo zase svet, sosedje je niso zanimali, ter četrta, bila je vegetarianec in je moral biti tudi njen otrok- na koncu koncev so ji otroka vzeli!! Kaj vse lahko človeška hudobija naredi iz tega vidika. Otrok ni bil maltretiran, družba, sosedje so dali toliko prijav, da je socialna menila, da je vse skupaj res. Ko me pa vprašaš, ali bi urgirala? Še kadarkoli sem ugotovila, da je otrok res maltretiran, sem urgirala tako ali drugače. Vendar tega še nikdar nisem ugotovila na osnovi enega samega dogodka.
|