Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: elektrostimulacija v LJ porodnišnici? 15.10.2008 18:43:21
|
|
|
|
Hope2
|
Kaj pa je sploh to oz kako zgleda? Jaz tudi ne morem met ultive in EA, ampak tole se mi sliši vseeno zelo spuki
|
|
|
|
RE: elektrostimulacija v LJ porodnišnici? 16.10.2008 16:52:48
|
|
|
|
moyca
|
elektrostimulacija deluje podobno kot akupunktura: stimulira živčne poti, ki delujejo tako, da zavrejo/zmanjšajo prevajanje bolečine po bolečinskih vlaknih. Gre za stimulacijo naravnih poti inhibicije bolečine, ki jo ima vsak človek- to je naš "naravni protibolečinski sistem". Baje to zgleda tako, da ti na hrbet-ledveno al tam okrog križa(ne vem točno) prilepijo ene par elektrod in ti potem pač stimulirajo te "protibolečinske živčne poti" na določenih mestih. hmm...mogoče malo komplicirano, ampak upam, da bo katera vsaj približno dojela kaj želim povedati
|
|
|
|
RE: elektrostimulacija v LJ porodnišnici? 19.10.2008 20:03:59
|
|
|
|
cukr07
|
Temu se reče TENS. TENS - Transkutana Elektro Nevro Stimulacija – je ena izmed metod, ki se uporabljajo za odpravo in/ali blažitev akutne in kronične bolečine. Aparat TENS oddaja električne impulze različnih oblik in frekvenc. Elektrode se pritrdijo neposredno na boleče mesto ali pa na najbližji živec. Električni tok prekine prenos bolečinskega signala z mesta bolečine v možgane in stimulira izločanje snovi, ki zavirajo bolečino. Včasih so ga uporabljali samo za blažitev bolečin v sklepih in mišicah, danes pa se ga uporablja tudi za blažitev obporodnih bolečin.
< Sporočilo je popravil cukr07 -- 19.10.2008 20:04:29 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Uporaba kolesarske čeladeabeeZakaj ne nosite kolesarske čelade med vožnjo po mestu?Ker ne paše k mojemu izgledu (
17%)
Ker mi pokvari frizuro (
17%)
Ker je predraga (
7%)
Ker se počutim varno tudi brez čelade (
34%)
Ker mi postane v napoto, če parkiram kolo in hodim po mestu (
24%)
Število vseh glasov: 87Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!