|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   samšnite
14.10.2008 19:03:04   
lumpa6
ima katera recept za samšnite
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: samšnite
14.10.2008 19:19:35   
Šaki
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

ima katera recept za samšnite


pojma nimam ..kaj bi pa to blo????????user posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: samšnite
14.10.2008 19:23:24   
Carovnica Mica
 a misles kremšniteuser posted image

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: samšnite
14.10.2008 19:24:48   
kajajaka
prvič slišim.. a misliš mogoče šamrole ali pa kremšnite?

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 14.10.2008 19:25:17 >

(odgovor članu Carovnica Mica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: samšnite
14.10.2008 19:26:19   
mama_milchy
ma kaj misliš šamrole al kaj?

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: samšnite
14.10.2008 19:27:25   
mama_milchy
al si mislila tole: http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Sampita-6857.html

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: samšnite
14.10.2008 19:29:25   
Šaki
no pomoje si res mislila šamrolce.
mmmmmmmm meni so zlooood dobre!
no pa vseeno limam recept če kera hoče:
tukaj

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: samšnite
14.10.2008 19:38:06   
Šaki
http://med.over.net/forum5/read.php?21,1077663,1078030

si mogoče mislila šamšnite????

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: samšnite
14.10.2008 19:40:49   
Eca
Po moje je mislila tole.....nisem še nikoli delala, tako da ne vem če je recept ok (pri meni leži že par let, pa se še nisem zraven spravlauser posted image ): ups, recept je  v obliki dialogauser posted image

Krema:
6 beljakov + 2 vanili sladkorja stepeš v sneg.
Posebej daš v skledo 1/2 kg sladkorja in malo skodelico vode.To postaviš na štedilnik in ko zavre dodaš sok pol limone in kuhaš, da se zgosti in dobi medeno barvo.Mora biti res gosto.
Ko je sladkor kuhan, ga počasi vlivaš v sneg beljakov in pri tem miksaš.
Kremo razporediš po pečeni podlagi in daš čisto malo v pečico, da se po vrhu rahlo zapeč (je bolj obstojno).

Upam, da sem ti pomagala.

S to "šaum " kremo se da čudovito oblikovati torte kar z vilicami ali žličko.   Jaz naredim ta preizkus, če je sladkor kuhan:
Če kapneš kapljico kuhanega sladkorja v hladno vodo, se mora naredit kroglica (ta kapljica mase iz sladkorja, se ne sme stopit v tej hladni vodi, ampak mora ostati skupaj).
Takrat je sladkor dovolj kuhan in ga lahko vmešaš v beljake.   Še tole me zanima: pol kg sladkorja in ena mala šalčka vode (koliko je to, 1dcl, pol dcl?). Se mi zdi, da je te nekam malo vode za tolikšno količino sladkorja? si predstavljam kot da se sladkor vleče v grudicah po kozici gor in dol, potem se to zažge, karamelizira?
Je to navaden sladkor ali v prahu?   Seveda je odvisno od skodelice. Vlij pač toliko vode, da se sladkor rahlo vgrezne. Sladkor mora biti kristalni in ne v prahu. Brez skrbi, z vodo se ti ne bo karameliziral, moraš ga pač nekaj časa kuhati, da se res fino zgosti.
Recept je pa preverjen, ker delam to isto kremo tudi za šamrolne.   Ja, pozabila sem napisati še podlago za šamšnite.. Kot si videla, se za kremo uporabi 6 beljakov, biskvit pa naredi tako:

6 rumenjakov
6 žlic sladkorja
6 žlic mlačne vode
6 žlic moke
1 pecilni prašek

Rumenjake, vodo in sladkor penasto zmiksaš in na koncu dodaš moko s pecilnim praškom. Vliješ na velik pekač, da ne bo visoko.

Seveda pa lahko uporabiš kar listnato testo.   Ko boš rezala, za vsak rez nož operi z vročo vodo, da se bo lepše rezalo.
Če boš delala z listnatim testom, moraš zgornjo plast obvezno narezati prej in lepo polagati na kremo, potem pa režeš med temi štirioglatimi plastmi.   Ja, to je tisto zmrznjeno testo. Najboljše, da vzameš tega. Pakirani sta dve plošči. Odtajaj ju po navodilu, lepo razvaljaj na širino pekača in vsako posebej speči. Ko boš delala, ti spodnje ni treba rezati, samo zgornjo boš narezala.
Podlago, za katero sem ti dala recept, sem pa napisala, da porabiš 6 rumenjakov, ki ti ostanejo. Tudi iz tega moraš speči dve plošči in zgornjo prav tako narezati. V slaščičarnah vedno dobiš narejene iz listnatega testa, to testo pa je prirejeno za domačo uporabo.
Evo, malo je zmešano napisano,  ampak upam, da boste vedele, kako spečiuser posted image .
Lp, Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: samšnite
18.10.2008 22:45:08   
Sandrin
Samšnite so po izgledu podobne kakor kremšnite, le da so samo bele barve (kremšnite so rumene), na vrhu pa je čokolada. Imajo jih v vseh "tapravih" (šiptarskih) slaščičarnah. So njami, njami; recepta pa žal ne vem.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: samšnite
23.10.2008 12:29:44   
ELMA
       KOPIRAM...


Jejte, jejte, boste vsaj debeli, lepi tako niste.
Nekaj sladkega:
    Ime: sladoljed

  • jagode
  • mleko
  • jajca
  • sladkor
    • Full dober za lizat.


    Nekaj sladkega: šamšnita  ....Ime: šamšnita
  • mleko
  • jajca
  • sladkor
    • Ma ni prevec dobro.


    Nekaj sladkega:
      Ime: štrudl

  • jabolka
  • cimet
  • sladkor
    • Dobro.



    < Sporočilo je popravil ELMA -- 23.10.2008 12:30:37 >


    _____________________________

    Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

    (odgovor članu Sandrin)
  • Neposredna povezava do sporočila: 11
    Stran:   [1]
    Stran: [1]
    Pojdi na:





    Kako pripraviti popolno pokovko?
    photo
    Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
    Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
    Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




    Risanke.
    пеперутка16

    So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?