|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako to, da imajo ene močne, druge pa rahle p...
12.10.2008 22:56:13   
Anonimen
Čisto na hitro. Sva se danes pogovarjali z znanko, ki je enkrat že rodila, tudi sama imam za sabo en porod.

Njej je bil porod mala malca. Bolečine je opisala kot krči pri driski. Da jo je zabolelo samo dvakrat na koncu, ko je pritiskala. Da je vmes šla na stranišče lulat, potem pa nazaj ležat. Rodila je popolnoma brez sredstev proti bolečinam. Aja pa vmes se je pogovarjala, šalila z babico, skratka porod ji ni bil boleč.

Moj porod je bil prav tako brez sredstev proti bolečinam. Bolelo me je za umret. Popadke težko opišem, kot najhujša možna bolečina s tako močjo, da me je še danes groza, če se spomnim (občutkov ob tem, ne bolečine). Pač kot bi mi cel spodnji del in hrbet stisnil močan močan močan močan krč (sploh ne najdem besed user posted image ). Med popadki sem komaj dihala, sem parkrat nehala dihat, skoraj bruhala. Da bi šla na wc nisem niti pomislila, ker se nisem mogla niti obrnit z boka na hrbet. Med popadki sem imela mogoče 10,20 sekund rahle bolečine, ostalo pa v intervalu od hudega do najhujšega. Nisem kričala, sem pa vmes "tulila" nezavedno, kot bi na glas jokala user posted image Sploh ko je začel otrok dol pritiskat, tisto je bilo po moje avtomatsko, ker sem se trudila dihat user posted image

Kje je dilema. Znanka pravi, da je moč popadkov in bolečina odvisna od bolečinskega praga. Pa tudi, da ne razume žensk, ki kričijo, ker ne boli tako zelo.

In v bistvu se tu strinjam z njo. Tudi sama nisem na glas kričala, sem se držala nazaj, ker nimaš nič od tega, samo še večji krč, razumem pa da ni težko začet kričat od take bolečine user posted image user posted image user posted image user posted image

Torej me zanima, tiste ki niste imele nič protibolečinskih sredstev, kako vas je bolelo? In ali je res intenzivnost popadkov odvisna od bolečinskega praga. In če ni, kako to da ene tako boli, druge pa skoraj nič?

Mene je začelo bolet šele po predrtju mehurja in potem še vse tri ure do konca poroda, sem pa imela cimro, ki se ji mehur še ni prodrl, pa je na začetku (v porodno je šla šele 6 ur za tem) jokala in rjovela in se zvijala. Se je videlo, da jo grozno boli.

Torej, kakšno je vaše mnenje?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako to, da imajo ene močne, druge pa rah...
12.10.2008 23:00:02   
CatJa
Torej me zanima, tiste ki niste imele nič protibolečinskih sredstev, kako vas je bolelo?

Zelo. Ampak HB pri nobenem ni trajalo dolgo.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2008 23:02:21   
Anonimen
Ni odvisno od bolečinskega praga.prvič ko sem šla rodit,je bilo sanjsko :))
Na ctg-ju je kazalo da je popadek močan 160,jaz sem zelo rahlo čutila,kot neboleče otrdevanje trebuha.Samo iztis,ne vem kako naj se izrazim-ni bolel,je bilo neprijetno.
Drugič-nikoli več ne grem rodit.vse me je bolelo,premaknit se nisem mogla,tudi tema se mi je prikazala pred očmi,sem se čisto izgubljala v porodni.Hvala babicam,da nisem padla v nezavest od bolečin.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2008 23:02:36   
Anonimen
In ali je res intenzivnost popadkov odvisna od bolečinskega praga.

Verjetno res.
Jaz sem popadke prespala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2008 23:05:38   
rija
jaz se mojih popadkov spomnim nekak tak, kot če bi mi okončine privezali na 4 konje, pa vsakega fajn v rit našutirali, da bi vsak vlekel v skoj konec....

ja, dobesedno sem imela občutek, da me trga.....kričati me je naučila babica še pred porodom, kar je pojasnilo ure enakega kričanja iz porodnih sobuser posted image

ko pa mi je tik pred zdajci končno prijetla epiduralna,pa se spomnim samo izredno pekočega občutka tam spodajuser posted image  kot če bi me z brenerjem žgali.....

in kar mi je bilo nejpojmljivo, da je vse to prenehalo tisto sekundo, ko je bil malči porojen......user posted image  

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
12.10.2008 23:17:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
12.10.2008 23:19:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2008 23:21:56   
taška30
Pri meni je bila ogromna razlika med umetnimi (prvič) in naravnimi (drugič) popadki. Umetne so mi našopali od nule do plafona in sem mislila, da me bo konc. Če bi mi kdo takrat ponujal carski rez, bi brez premisleka pristala. Mislim, da sem celo nekaj blebetala v tej smeri...user posted image
Drugič, naravni, težko rečem, da me je kaj hudo bolelo, zadnja dva, trije pred iztisom, pa še to bolj kot hud pritisk, ne kot bolečina, vse ostalo je bilo bolj podobno močnejšemu špikanju med menstro naprimer.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2008 23:59:47   
frutka_
Jaz sem rodila dvakrat. Prvi porod je bil leirična pesmica. Čisto po knjigi. Nobene panike, dihanje, popadek, pritiskanje. In moj fantič. Nič ni jokal, samo gledal je. Drugič pa je bil hard core od začetka do konca. Dobesedno. Že v nosečnosti en kup nekih težav. Za dihanje med porodom sploh ni bilo cajta. Samo ena velika sila. Popadek je bil en sam doooolg krč.In potem moja deklica. 
Drugič sem se tudi jaz vokalno sproščala. Ampak to mi je pomagalo. user posted image  Zaradi tega se ne sekiram.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.10.2008 8:29:55   
puncica
Mene je bolelo obakrat ampak intenzivnost bolečine je bila drugič veliko večja ker nisem dobila nič protibolečinskega le masko in tud porod sam je potekal malo hitreje in moram reči da porod boli in da sem na sredini že skoraj obupala, mene je bolel tudi sam iztis ne popadki pa čeprav punce pravijo da iztis nič ne boli.

Verjetno je res odvisno od tega kako si na porod pripravljen sama sem prebrala kr nekaj stvari o bolečini in sproščanju zato sem možu pri vsakem popadku rekla naju proba moje noge če so napete ali sproščene in sem imela noge na pete ko sem jih sprostila je tud bolečina bila manjša, prepričevala sem se da z vsakim popadkom sem bližje cilju in da to moram dati skoz, drla se pa nisem le bolj vzdihovala in stokala.

Je pa res da je men bolečina pri popravljanju zob in glavobolu veliko veliko hujša kot pa porodna bolečina, tako da ja čist odvisno kako prenašaš bolečine, jaz se nikol v nosečnosti niti prvi niti drugi nisem obremenjevala kako me bo bolelo.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2008 8:39:45   
madela
Tudi jaz mislim,da moč in intenziteta popadkov nima kaj dosti opraviti  z bolečinskim pragom.
Jaz sem rodila  3x in vedno sem drugače občutila popadke.
Najbolj mi bo ostal v spomini moj prvi porod. V porodnišnico me je pripeljal moj oče,ker sem imela dokaj enakomerno špikanje v križu,ampak tako rahlo,da sem komaj čutila. Ko me je babica priključila na ctg in prosila naj ji povem kdaj bom čutila "popadek" sem samo rekla,da se mi zdi da je nekaj bilo,medtem,ko je ctg zaznal že kar močne popadke. Tri ure sem se potem premetavala po postelji in čakala,da pridejo tisti tapravi popadki o katerih sem pred porodom poslušala. Pa jih ni bilo...Naenkrat pa sem začutila,kot da je nekaj padlo ven tam spodaj in se začnem dret in klicat babico,ker sem bila sama v sobi. Prileti,jaz pa pravim,da je nekaj ven padlo,me odkrije in pravi...ne potiskat,glavica je zunaj. Še preden sem dojela,kaj mi govori pa je bila moja pupa že zunaj.
To je bil moj prvi porod,za katerega zmeraj pravim,da sploh ne vem,da sem rodila.
Drugič in tretjič,sem popadke vsaj čutila normalno,torej sem vedela,da je to popadek,ampak ni bilo bolečine,razen ob potiskanju.
Sem pa brala v reviji mama(se mi zdi),da je na svet okrog 3% žensk,ki ob popadkih ne čutijo bolečin,čutijo pa bolečino pri zadnji fazi ob potiskanju. In samo 1% žensk,ki vse faze poroda preživijo brez bolečin.
Razloga,zakaj je temu tako,pa verjetno ne bomo izvedele.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
13.10.2008 8:53:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.10.2008 9:29:27   
Katjusa
komaj čakam da vidim kako bo v drugo..... Kako je blo v 1. je anonimna napisala k sme se včeraj pogovarjale torej nič hudega..... V drugo ne pričakujem nič torej sem sproščena že zdej edino česar me je strah je rezanje al pa še bolj CR ampak upam na naravni porod in pol vam bom povedala kak je blouser posted image user posted image user posted image user posted image
kakorkoli bo sej hitro mineuser posted image user posted image user posted image user posted image iztis je mene spominjal kot da bi kakala lulala in še orgazem polek doživljalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ful tak čuden občutek in boleč. sam to je minalo na 1,2,3.
pomoje je odvisno od bolečisnkega praga pa še kako sproščenost bi lahko dodaliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.10.2008 9:49:57   
smigli
Ljudje imamo samo nekaj skupnega in sicer to, da smo si različni.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.10.2008 9:50:20   
jajula
no jst pri zdravniku nikol ne rečem za inekcijo pa tud redko vzamem tableto proti glavobolu. popadki so pa bolel za pop.....sm pa imela umetne, ampak tud protibolečinska sredstva zravn. pred porodom se nisem tolk obremenjevala s tem kako bo, ker mi je vsaka mamica rekla da popadki bolijo kt user posted image , tko da sm pač bolečino vzela v zakup. no in zadnjič gledam eno oddajo po tv in vidim da je bejba med porodom klicala celo familijo da bi jim naznanla da bo lihkar rodila (kar pomen, da je bla lih med ta hudimi popadki tik pred iztisom)..me je skor kap, ker jst na konc tud besede nism mogla rečt, sm se sam koncentrirala na to da bo cim prej konc in da je treba zdržat, ne pa da bi klicala folk naokoluser posted image tko da sm ugotovila da očitno nekatere res ne boli tolk med porodom..

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.10.2008 10:15:52   
veseli trebušček
Moj porod bi čist tak opisala kot ga je anonimna,le da sem ko ni bilo popadko malce zadremala ali pa bruhala. Dolgo sem potrebovala,da sem se odločla še za enega, sedaj sem v 9 tednu in bomo videli kako bo,ko bo čas za to,upam pa ,da vsaj pol manj kakor prvičuser posted image user posted image

veseli trebušček

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.10.2008 14:13:48   
Anonimen
Joj, mene je bolelo za znoret. Sploh se mi je vleklo kot črevo (popadki na 5 minut so se začeli ob 3-eh ponoči, rodila sem pa 6min pred 16 uro), pa od 9-10 ure so mi dajali umetne popadke, ker sem se odpirala skoraj nič. Takrat na porodni mizi sem rekla, da se tega ne grem več, da bo najin sin edinček, ampak sem si premislial takoj ko sem ga dobila v naročje. In res, ko je sem ga porodila je bolečina v trenutku izginila. Pa kar me je bolj kot popadki bolelo, ko so z roko med popadkom preverili kolk sem odprta. Takrat bi pa kr nabrcala uno babico tam.

(odgovor članu veseli trebušček)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.10.2008 14:48:52   
Toja22
Joj ja mene je tut tok boelo ko so me pregledovali med popadki kok sem odprta. Sem jih prosla, da ja sej me lahka pregledajo sam ne med popadkiuser posted image user posted image Pri men se je porod zavlekel na celih 14  ur, tak da sem misla da bom še sam zrela za v vojnik. Tudi jaz sem imela že vmes idejo za carski rez, no pa na srečo niso ustregli mojim željam. Jst sm šla kot optimist rodit, da popadki pa že ne morejo tak fejst bolet, baje kot hudi menstrualni krči. Ah te pa tak skoraj vem kk je to, saj jih mam že celo življenje user posted image Pa ja de... No jst nimam plana met še neki časa otroka, ker se bojim poroda. No sicer so res komaj štirje mesci mimo, tak da so "spomini" še dokaj živi, bomo vidli kak bo čez par letuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.10.2008 15:18:26   
Skye
Do sedaj samo 1x rodila in imela tako svoje (na začetku), kot tudi umetne popadke in moram povedati, da so me umetni boleli kot user posted image . Da ne govorim o pregledih, koliko sem odprta...še posebej ker so me pregledovali med popadkom...za znoret...ko pa mi sploh ni pasalo ležanje na hrbtu, ker sem imela popadke v križu user posted image  

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?