Tejcha
|
Pri nas imamo trenutno vse naenkrat. Tilen je star dve leti, Ajša 5 mesecev. Velikokrat sem sama in drugače ne gre. Zvečer imamo večerjo, vsi za mizo, Tilen je sam, v tistem času se tudi Ajša naje. Vmes pogrejem kopalnico, nato pa akcija. Tuširanje, najprej Ajša, nato Tilen, da se mali še malo igra z vodo, ko rihtam bejbo. Če imamo čas (obvezno si ga vzamem vsaj 2x na teden), ju skopam skupaj. V banji imamo fliperja za Ajšo, polno igračk in vodnih pištolic. Dogaja jima na polno. Špricata en drugega, s tavečjim pojeva pesmice, sedaj se tudi Ajša že trudi pomagat. V kopalnico sem sedaj kar za stalno namestila ležalnik, tako da, ko je Ajša gotova, v ležalniku počaka, da obrišem, namažem in oblečem še bratca. Umijemo zobke in nato šibamo v spalnico. Če še nista čist hin, vzamem v roke kitaro, zapojemo še nekaj pesmic, potem pa ju položim vsakega v svojo posteljico, prižgem solno lučko in zvezdico, ki špila, in grem ven. Seveda mi včasih vmes tudi utrga, ko imata mulčka svoje plane, a je tega čedalje manj ...(trkaaaam) Če je pa doma ati, pa ... vse to traja veliiiiko dlje, z veliko več prepričevanja, da je treba spat, uhajanjanjem iz spalnice ...