|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pručka
27.9.2008 10:56:48   
blackcoffee
pozdravljene,

mene zanima ali morda ve katera, kje bi se dalo dobiti porodno pručko - saj le-teh nimajo v mb porodnišnici. in kako sploh izgleda omenjena pručka?

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 27.9.2008 10:57:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pručka
27.9.2008 13:51:22   
Šaki
prvič slišimuser posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2008 18:40:36   
Anonimen
Jaz za to ne slišim prvič.user posted image

Ko sem bila na praksi v Mb porodnišnici, me je ena od babic seznanila s tem. Kje se dobi, žal nevem. Sem pa že čekirala in še bom- zaradi tvoje teme. Ti javim, če najdem kaj uporabnega.

Pručka zgleda pa nekako tako, kot majhen okrogel stolček brez naslonjala, na sredini stolčka je luknja- na njem čepiš in lažje rodiš, kot da bi cel čas čepela z vso svojo energijo.

Je pa uporabnica Ancy študentka babištva- kontaktiraj njo za več informacij.

(odgovor članu Šaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2008 18:48:23   
blackcoffee
v mb porodnišnici so nam  na enem od predavanju v MŠ povedali, da imajo bojda to pručko naročeno že par let..in kao še pručka ni 'uspela' priti do njih... mislim... če bi vodstvu kaj bilo do tega, bi to zdavnaj že uredili. user posted image
približno si lahko predstavljam, kako bi naj izgledala.. načeloma se navdušujem nad čepe porodnim položajem, toda da ne bi preveč obremenjevala nožnih mišic, sem pomislila na tole možnost - uporabo pručke.
pa hvala za info!
če pa kaj najdeš pa bom zelo vesela.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2008 18:56:37   
Anonimen
Porod na pručki je mogoč v porodnjišnici Ljubljana- tko, da tam ziher majo pručko (prebrala tukaj).
Tud Kranj ima pručko (prebrala tukaj).

Lahk pa vprašaš dr. Pušenjaka na med.over.net!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2008 21:34:59   
blackcoffee
ja.. to da imajo v določenih porodnišnicah pručko, mi je jasno.. toda zaradi tega ne bom iz mb šla rojevat v lj.
raje jo naročim pri mizarju.. in jo nesem s seboj v porodnišnico. user posted image
hvala za linke..
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2008 22:21:31   
Medeja75
Samo en pomislek.. Pa mislis, da bi ti sploh pustili, da ti tja uletis s svojo prucko?? Ne vem, no.. Kolikor je nas sistem, hmmmm, kako bi rekla, neelasticen, mi ne bi bilo nic cudno, da bi te zavrnili. Ker, a se sploh znajdejo, ce jim ti to prineses, ce je pa ocitno sploh se nikoli niso imeli?? Pa ne me narobe razumeti.. Ti ful zelim, da ti rata.
Sem se pa spomnila moje izkusnje od prejsnjega tedna. Babice so bile v Postojni res super, ampak, ko sem lepo prosila, da pazijo na moj presredek in naj me ne rezejo kar tako, v isti sapi pa sem rekla, da si za iztis ne zelim lezati, je bil takoj komentar, da to dvoje pa ne gre. Pa lahko ze povsod preberes, da je lezanje na hrbtu najbolj zanic, tudi za presredek.... No, pa je obveljala njihova... Se mi zdi, da se vedno najraje hodijo po utecenih poteh in kaksnih odstopanj nimajo najraje. Na zalost. Pa srecno s prucko! Bolj ko bomo tezili, bolj nas bodo mogoce slisali.

Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2008 22:49:52   
blackcoffee
ja, saj... bolj ko bomo težili, prej se bo moralo kaj spremeniti. v prvi vrsti pa gre za osveščanje porodnic. če te ne vedo kaj in na kakšne načine vse lahko porodijo otroka in so informirane zgolj s strani bolniškega osebja, potem ni čudno, da je še vedno v večini primerov na voljo oz. se odločajo za pol ležeč položaj - saj jim prav tole svetujejo tam.

sama sem se pozanimala v mb porodnišnici kako je s tem..  ena babica je celo povedala, da je neka porodnica s seboj prinesla omenjeno pručko in na njej porodila.
problem, ki nastane pri tem položaju je ta, da babice ne morejo nadzirati presredka, (težko oz. nemogoče je  priti zraven) pri katerem pa v zelo redkih primerih pride do strganin, toda to je treba vzeti v zakup - na to se še pripravljam. 
ležeč položaj je ugoden za porodničarje in bolničarje, saj presredek lažje nadzorujejo.
jaz pa nočem mučiti sebe in otroka z ležečim položajem zavoljo tega, da bodo gledali na moj presredek z zravnano hrbtenico.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2008 23:07:55   
Piruri
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

...., da bodo gledali na moj presredek z zravnano hrbtenico.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ...tu sem si pa zadevo malo preveč nazorno predstavljalauser posted image user posted image user posted image ...najbolje, da jim poleg pručke prineseš še ogledalo...na koncu pa jim oboje podariš...user posted image
V Izoli imajo tudi pručko...tako, da če se boš na dan D "slučajno" sprehajala ob obali, veš kam zavit...

Vso srečo...pa sporoči, če ti bo uspelo s pručko v MB...user posted image user posted image  ah, kar predstavljam si te...:"Dober dan! Jaz sem pa prišla rodit!" ...s pručko v rokah namesto kufra....user posted image user posted image

www.by-ab.si

Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2008 9:06:57   
blackcoffee
Piruri
hehe.., no vsaj nasmejem katero, če druga ne.
čez dobra dva meseca imam rok. ja ti bom sporočila kako bom izvedla svoj načrt. user posted image

sem pa prišla še na eno idejo! če imaš slučajno rok pred decembrom, bi lahko, v kolikor boš rodila v izolski porodnišnici, pofotkala njihovo pručko, da si jo dam nardit hahaha... tudi med popadki je baje dobro, da se malo zamotiš - kvaliteta slik ni toliko pomembna, pa še osredotočena ne boš toliko na bolečino..
joke! user posted image user posted image user posted image
lp

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2008 9:17:39   
Šaki
a tooo.
jz sm pa misnla kaj je spet novega na tem področjuuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2008 14:51:05   
Piruri
Kofetka...žal jaz pričakujem šele aprila, pa še to grem v Postojno rodit...za Izolo pa vem, da je pručka, ker je kolegica rodila na njej pred tremi leti...lahko jo pa prašam za približek načrta...ti sporočim....user posted image

Bodi fajn...

www.by-ab.si

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......