|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krči v nogah
23.9.2008 17:03:10   
jasminčika
ej a je mela oz. ima katera krče v nogah. prebrala sem da je to pogost pojav proti koncu nosečnosti pa me zanima kako ste ukrepale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krči v nogah
23.9.2008 17:21:44   
jajula
jah, mene je tud to matral, se mi zdi da to pride od pomankanja  magnezija - sm pila vsak dan donat in je blo boljš

(odgovor članu jasminčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.9.2008 17:26:39   
Felicita
jest nism noseča in mam kr pogosto krče v nogah - šumeče tablete magnezija pomagajo.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.9.2008 17:31:22   
ema111
Ja, jaz imam to že od 16.t.n., vsako noč in to zelo močne. Po razgovoru z gin., mi je rekel, da je to pomanjkanje kalcija, vendar mi ne more predpisati teh tablet, ker ni dobro, se lahko začne prezgodnji porod.
Dobila sem samo železov sulfat, zaradi nizkega hemoglobina.
Tako sem sedaj v 32.t.in se mučim s krči, no so mi pa v MŠ, povedali kako krč na hitro ustavit, blokirat, da ne boli, preneha. In je super, veliko boljše. Prej sem mislila, da mi bo noge zasukal, vse gor do trebuha me je zategnilo in sem sem in tja obračalo nogo, pa ga nisem mogla prekinit.

Moraš pa stopalo in prste na nogi potegnit proti sebi gor, oboje zategnit  in gre lepo takoj prekinit krč. 

Upam da ti bo kaj pomagalo, lepo user posted image  še naprej.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.9.2008 17:35:15   
ninachow
magnezijeve šumeče tablete, po posvetovanju z ginekologom!!!! preverjeno pomaga.

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.9.2008 17:57:54   
jabi babi
jst mam pa le fullllll nemirne nogee in včasih sploh nevem kam naj jih vtaknem

(odgovor članu ninachow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.9.2008 18:14:11   
meeryana
Hej tudi mene so proti koncu nosečnosti grabili krči v spodnjem delu nog, kljub temu da sem vsak dan spila pol litra Donata, zaradi prebave in kisline. Nič, ponoči sem se zbudila v bolečinah in jih morala prestati....hvala Bogu ni bilo tako pogosto!

(odgovor članu jabi babi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.9.2008 18:16:22   
pomar*ANČA*
jaz pijem šumeče magnezijeve in kalcijeve tablete in mi pomagajo, krčev ni več user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2008 19:54:23   
acitak
mogoč mi ne boste verjele...ampak js sem od ene slišala da si dam pod jogi tak k so noge trdo milo...in krči so izginili...

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.9.2008 20:20:23   
159lila
Jaz sem pila kalcijeve šumeče tablete,ki jih dobiš v vsaki trgovini in so mi ful pomagale.

(odgovor članu jasminčika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.9.2008 20:34:50   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: jabi babi

jst mam pa le fullllll nemirne nogee in včasih sploh nevem kam naj jih vtaknem

Nemirne noge so lahko znak krčnih žil, zato čimveč počivaj z dvignjenimi nogami, veliko hodi, po tuširanju pa si noge splakni s hladno vodo. Jaz sem celo nosečnost nosila kompresijske žabe in mi je zelo pomagalo.

Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2008 8:40:37   
aluš
Jaz sem to nadlogo imela v obeh nosečnostih. Pa še ko nisem noseča, me vsake tolk časa zagrabijo, pa hitro eno kuro naredim.
V glavnem meni je ginekologinja rekla, da je to pomanjkanje magnezija ali kalcija. Naj pijem obojne tablete. Ker se ne da ugotovit, kaj manjka. Pomaga 100% preverjeno.
Za predčasni porod pa ne vem. Saj še v porodnišnici dajejo nosečkam te tabete (mislim da samo magnezij). Samo par dni pred predvidenim datumom poroda nehajo dajat.

< Sporočilo je popravil aluš -- 24.9.2008 8:41:20 >

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.9.2008 9:33:11   
Mesečnica
Mene je to mučilo v prvi nosečnosti, zato sem v drugi že takoj začela jemati magnezijeve šumeče tablete (Magnesol) enkrat ali dvakrat na teden, pa me do zdaj (38. teden) ni še noben krč zagrabil user posted image . Tudi roke mi manj mravljinčijo kot so mi v prvi nosečnosti.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
24.9.2008 12:08:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mesečnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2008 12:09:46   
Maxica
V obeh nosečnostih sem imela hude krče v mečah, sploh zvečer, ko sem šla spat. Pila sem magnezijeve šumeče tablete, pa se probala pred spanjem shoditi, ampak nič mi ni kaj prida pomagalo. Po porodu je pa to izzvenelo.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2008 12:13:25   
Hope2
jemljem magnezij in kalcij, pa je bolje

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.9.2008 7:52:48   
5ra_28
Pomaga magnezij, kalcij (lahko hrana s kalcijem, ni treba da so tablete), razgibavanje nog pred spanjem.  Gazirane pijače pa stvar še poslabšajo. Tako da brez njih!

Končno smo trije:)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.9.2008 9:53:21   
Naja30
Magnesol sem spila vsak večer.
Ko imaš že enkrat krče v nogah, ti hrana več ne pomaga. Je že treba počasi mal več tega vnest v telo.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.9.2008 10:52:39   
watershine
mene so tut krči matral, sicer ne pretirrano, tja enkrat na 3 dni recimo... in od takrat ko se mi je to začelo popijem pol litra mleka na dan in nimam več teh problemov-je pa res da sm mela fuul srečo da mi je res zapasal mlek... lahko bi ga popila še več sploh se ga ne naveličam! user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.9.2008 11:02:43   
poli*
Ca & Mg šumeče tablete.... pa so zginli user posted image

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.9.2008 13:50:02   
moyca
ja, jst pijem Fidimag šumeče tablete(iz lekarne). Pa nimam več ponoči krčev v nogahuser posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.9.2008 8:59:49   
zlatnik
Mi imamo tudi ponoči hude krče v spodnjem delu nog.Pomagajo magnezijeve šumeče tabletke in pa masaža.Še dobro ,da je partner maser ,tko da se ponoči zbujamo in masiramo.Res pomaga

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.10.2008 12:23:54   
mehkoba
Auuuu... če kaj boli, so to definitivno krči! Zadnjič me je 7x zaporedoma zgrabo v stopalo! Komaj je začel en pojenjat, evo ga, zopet! Groza! Tudi v ritnico me je 1x zgrabo. Vse prej kot prijetno. Jaz redno jemljem Elevit, kjer bi tak naj blo že 100 mg magnezija not, ampak je očitno premalo, tak da zdaj jemljem že Magnesol. 1 na dan. Mi je dovolj.

(odgovor članu zlatnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?