|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 12:50:50   
Sneguljcica
Moja porodna izkušnja je pa takale;

V ponedeljek 7.2.2005 zvečer mi je začela odtekat voda. Bila sem sicer že orenk čez rok (pdp 30.1.), vendar sem bla vseeno v šoku ker sem mela isti dan zjutraj pregled pri G, ki je ugotovila, da se še kar nič ne pripravlja in da bomo verjetno sprožli porod v petek. Že na poti v porodnišnico sem mela slab občutek glede timinga poroda-nekako sem bla kr mal jezna ker se je začelo vse dogajat zvečer pa še pred praznikom (v mislih so mi odmevale vse slabe izkušnje žensk, ki so rojevale na praznike oz. vikende...z zdravstvenim osebjem).
Prišla sem torej v porodnišnico, kjer so me prvo dali na ctg. Nobenih popadkov. Prišel je dežurni G in me pregledal. Razen tega, da je očitno počil mehur je bilo vse isto kot zjutraj. Z izgovorom da me ne bo mučil s kemijo...ki v mojem stanju itak vrjetno kao ne bi nič kaj prida zalegla je rekel, da mi nič ne bo dal in da se bo čakalo če bom dobla svoje popadke. Noč sem torej preživela v porodnišnici. Voda mi je tak na vlko odtekala, da sem bla že čist preč.
Zjutraj so se dežurni G zamenjali in nova G me je pregledala. Še kar nič sprememb.Ker je minilo že več kot 12 ur od razpoka mehurja se ji je začelo že kar mudit. Dala mi je kemijo za mehčanje mv. Najprej malo, potem pa zmeraj več...Ob osmih zvečer so popadki že bli, vendar dost neredni in tud dost neuspešni...Boleli pa že orenk. To je bla zame total frustracija, ker saj sem bla pripravljena prenašat bolečino, če bi se tud kej zarad nje dogajalo...ne pa tkole...bolelo ko sam vrag...z mv pa dogajalo bore malo...Takrat me je že začela panika dajat...Blo je že več kot 24 ur po razpoku in tolk sem se že zavedala da to ni več dobro...niti zame, niti za otroka...Zarad velke možnosti infekcije so mi dali antibiotike. Groza me je blo... voda, ki mi je odtekala je bla dost čudne barve...Kemija, ki sem jo dobivala je potem ob enih devetih začela bolj konstruktivno delovat, G me je pregledala...bla sem sicer odprta bora dva cm, samo sem bla vseeno napotena na porodni oddelek, da se zrihtam za porod...Tačas je prišel anestezist in ko sem prišla v porodno sobo mi je vstavil kateter za epiduralno. Tisto pripravljanje in vstavljanje mi je blo ena bolj stresnih zadev v mojem življenju...Totalno mi je grozno že ob misli da mi nekdo neki šari okoli hrbtenice...v tistem času pa sploh...groza je ko maš take popadke da te kr meče pol ti pa rečejo da moraš bit čisto pri miru ...in se zavedaš da gre lohka vse zelooo narobe če se premakneš...pa še če pol ne zadane kmalu tako kot bi moral in probava in probava in se parkrat zadane ob kost...mah mi je zdaj kar slabo ob misli na vse tisto...Jaz sem bla ziher da me bo zadel tko da bo pol kej narobe...sem bla ziher da ne bom prežvela noči. No, pol je to minilo, kateter je bil nastavljen...zdej se je samo še čakalo, da se odprem na tolko kot je potrebno...To pa samo od sebe še kar lep čas nebi blo zato so mi dali umetne popadke in ko sem bla nekje 3 cm odprta sem dobila epiduralno...Dobila sem jo ravno tolko, da sem še kr čutla popadke, vendar drugače kot prej...ni tako hudičevo bolelo...ampak bolelo pa je..kot pri kkšni bolj bolečih menstruacij. Povišali so mi dozo umetnih popadkov da bi hitreje šlo...Dobila sem občutek, da morem na wc....v spremstvu babice in fanta sem nekako prilezla do tja, za hipec zgubla nadzor nad nogami in če me ne bi prijela bi padla koker sem dolga in široka...pol sem pa kakšno uro popadke preživljala kar na wc školjki...ful mi je blo vredu da so me pustli tak dolgo in da so me pustli samo (sej so bli v sosednjem prostoru pri odprtih vratih, ampak vsaj stala nista zraven..). Pol sem šla nazaj v porodno sobo in tam mi je babica pomagala zlezit na žogo in na žogi, držeč se za lestev sem preživela kar kakšno urco...v tistem času mi je epiduralna že začela spuščat in bolečine so kar naenkrat spet butnale s ful močjo...se mi je total vse začelo kar meglit in zgubila sem občutek za realnost, za svet okrog sebe...kljub temu da sem pred porodom kar nekaj vadla dihanje sem takrat ko bi ga rabla kar nekako pozabla na to in sta me mogla dragi pa babica skoz spodbujat k pravilnemu dihanju...G mi nekaj časa še ni hotela dat naslednjega odmerka epiduralne...in trgalo me je..No, pol je G na opomin mojga dragega le sprevidla, da mi to da mi ne da naslednje doze epiduralne, le škodi-popadki so začeli spet postajat kar neka zbrka (neredni, neenakomerni...a boleči tolk da sem bla čist obupana)...Dala mi je odmerjeno dozo in še preden je tisto dobro prijelo sem že začutila neizmerno potrebo po pritiskanju...Ful sem bla presenečena ko mi je babica, brez da bi me prej prečekirala,rekla da kar naj pritisnem takrat ko čutim potrebo po tem.Pol je prišla G in babica ji je povedala, da me že tiši na pritiskanje in G me je pregledala in na začudenje vseh sem bla že pripravljena za iztis otročka...Po štirih popadkih in intenzivnem pritiskanju je bil otroček zunaj. Prvič od začetka poroda sem orenk odprla oči in me je skor kap ko sem vidla kako nesejo malega celega mlahavega, modro, sivo, vijolične barve stran od mene...Tko me je stisnalo da ni za povedat...in ko pol še kar nekaj dooooooolgih trenutkov ni in ni hotel zadihat sem bla v takem šoku... pol ko sem zaslišala nežno kašljanje in majcen jokec kar nisem mogla vrjet...bila sem taaaaakoooooo srečna..tako sem se ustrašla za njega da mi je blo še vedno slabo...Čisto z začudenjem in in čudnimi, mešanimi občutki sem ga gledala ko sem ga prvič dobla k sebi...še neumitega so mi ga položili pod haljo na trebuh...mislim da sem takrat naenkrat čutla tolko različnih občutkov in še zmatrana sem bla od vsega stresa...da mi je čustvovanje kar odpovedalo...Dragi se je tega ustrašil-kasneje mi je rekel da sem ga gledala z grozljivo praznim pogledom...pa tud ko so malega očistili in mi ga hotli dat nazaj sem samo gledala nekam v prazno in bežno nakazala naj ga raje dragi vzame v naročje. Zaspana sem bila za crknat...

No, to je nekako povzetek. Upam da ni preveč zmedeno napisano:ups::zmeden:

pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 13:16:54   
Lunca1
Najprej čestitke za štručko.:bravo::bravo::bravo:

Koliko časa pa si potem rojevala in v kateri porodnišnici?

Mi je zelo žal da si imela tako slabo izkušnjo. Jaz sama nisem imela slabih izkušenj z EA, so mi jo tudi vstavljali med popadki. Druge anastezistu takrat povejte da imate popadek, da malo počaka in nadaljuje med premorom, ker se drugače res ni fino kontrolirat, da si čisto pri miru.

Lp Lunca

(odgovor članu Sneguljcica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 13:46:16   
Anonimen
Ojoj, tole si pa tako slikovito opisala, da sem še jaz s tabo kar podoživela vse tiste bolečine. Uboga. Hlava bogu je zdaj vse to za tabo.
Iskrene čestitke ob rojstvu sinčka. Z možem ga lubčkajta skoz in skoz, posebej zdaj, ko je še tako majhen in nebogljen. Čestitke še enkrat!

Neposredna povezava do sporočila: 3
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 13:53:35   
Sneguljcica
Hvala za čestitke!!!:)
V porodno sobo sem prišla nekje ob 21:45, mali pa se je rodil ob 1:34. Porodnišnica pa Celje.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 4
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 15:24:00   
urši*
bravo punca:bravo:!dobro si zrihtala tole.te razumem, kako je ko te tako boli!
čestitke in lepo cartanje!!:bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 5
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 15:38:39   
Soncnica
Hvala, za zanimivo porodno izkušnjo!:rozica::rozica:Take informacije lahko pridejo še kako prav! Lepo se cartajte in še enkrat :bravo::bravo::bravo::bravo:!!:):):)

Sončnica:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 15:40:01   
pegy
ČESTITKE ZA VAJINGA SINČKA HVAKA BOGU DA JE VSE OK
:bravo::bravo::bravo:
ČEPRAV SE MI ZDI DA SO TE VEČ KOT PREVEČ MATRALI SPLOH PA TVOJEGA MALČKA.
JAZ SEM IMELA SKORAJ ISTI ZAČETEK PORODA AMPAK SE JE KONČAL Z CARSKIM REZOM ,KER SO REKLI DA OTROK V MATERNICI NAJ NE BI BIL BREZ PLODNE VODE VEČ KOT 6-8UR.

:bravo::bravo::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 18:26:54   
ZARA
Cestitke,Sneguljcica!!!!
Super si napisala tole ...

Neposredna povezava do sporočila: 8
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 19:36:48   
Seven*
Hey bejba. Po napisanem sodec razmisljam, da bi kar v Celje sla rodit.. Ocitno so veliki pristasi pokoncnega polozaja tudi ko ti voda odtece. Al se motim? Si bila zadovoljna z osebjem in prijaznostjo?

Super si prestala!! BRAVO!!! :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

:rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 21:13:01   
Sneguljcica
Sej pri meni je dežurni naredu napako-tako sta rekli pol moja in tista G pri kateri sem rodila. Se mu ni dalo delat. Baje bi mi mogu takoj začet kemijo šibat...ker bi se v mojem primeru moral porod končati v roku 12 ur po tistem ko mi je poču mehur (baje da je bil sum da se mi je razpoču zaradi neke infekcije...)...Sem pol zvedela da je smrtnost v takih primerih kot je blo pri meni (ko se tolko čaka) fuuuuul večja kot običajno.

Celjska porodnišnica je drugače fuuuul vredu.Vsi so bli zeeeeloooo prijazni-še posebej sestre. Če je otroček že spuščen in ma glavco že tolk spodi da popkovnica ne more padit ven pol itak ni ovir glede tega da bi bla v pokončnem položaju med porodom. Mene je babica celo spodbujala k različnim položajem. Ful mi je bla vredu da mi je pustila čisto vse česar sem se spomnala...sploh sem ji hvaležna da sem lohka tolko časa čepela na WCju sama...ker je blo to tisto kar mi je resnično pasalo pa tud tisto skakanje po žogi je blo zeeeeelooo v pomoč...takrat sem mela najbolj delujoče popadke...s slabih 3 cm sem šla na 10cm odprtosti v dveh urcah.:bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 10
   moja izkušnja poroda
12.3.2005 21:24:12   
Anonimen
Meni bi tudi najbolj pasalo sedenje na Wc-ju, točno to, samo ne bi mogla s tistim pasom za CTG, ki sem ga morala ves čas imeti čez trebuh. Pa tudi ko sem sedela na tistem obroču, ki je ob "vesoljski" porodni postelji, so rekli, da sem preveč začela zatekati, kot bi pritiskala, ko še ne bi smela. In tudi tega potem nisem več smela.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   moja izkušnja poroda
13.3.2005 11:45:02   
Aljakop

cestitke!

ma samo eno stvar...kako so te lahko pustili tako dolgo potem ko ti je odtekla vsa voda???? meni je odtekla ob 24h in so mi ob 8h delali CR,ker ni šlo drugače, pa se mi vseeno zdi da je bila mala predolgo na 'suhem' in tudi ni zajokala ( zgleda da je bila že fajn 'suha'). Meni pa res ni to jasno!

papa

Neposredna povezava do sporočila: 12
   moja izkušnja poroda
14.3.2005 18:52:45   
nikitta
uh, mislim da sem prebrala tvojo izkušnjo brez dihanja! Prvo čestitke...in prava borka si!

Neposredna povezava do sporočila: 13
   moja izkušnja poroda
14.3.2005 21:33:16   
Anonimen
Vidim, da si bila zelo boga. Sočustvujem s tabo, ker se tudi jaz še predobro spominjam svojega poroda. A sva pa dobili za prestane muke najlepše darilo na svetu, ne? :bravo::bravo:Se je splačalo in bi šla zanj še 1000x skozi to, kajne?

Javi se kaj na privat.

Blacky:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?