|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtci v Ljubljani
13.9.2008 17:40:41   
Kerensa*
V enem od intervjujev z g. Zoran-om Janković-em, županom Ljubljane, sem prebrala, da je obljubil, da bo do konca leta 2008 (upam, da sem si to prav zapomnila, datumsko) poskrbel, da bo v Mestni občini Ljubljana dovolj mest v vrtcih v Ljubljani za VSE otroke s stalnim bivališčem na ljubljanskem območju... za vsakega otroka mesto v vrtcu, najbližje njegovemu stalnemu bivališču... zadevo naj bi rešil z gradnjo prizidkov k obstoječim vrtcem (kar je prostorsko večinoma izvedljivo, za finance pa tako ali tako ni problem - vedno SO, samo na pravo mesto jih je treba postaviti) ali z mobilnimi enotami, t.i. kovinskimi kontejnerji (tole je sicer grdo slišati, ampak nevermind), ki bi bili dovolj veliki za eno skupino otrok).

Stvar posameznika je, kaj verjame in česa ne, ampak me pa še vedno zanima, ali VI to verjamete oz. bolj - ali TO podpirate?... namreč gradnjo prizidkov ali postavitev t.i. kontejnerjev?... predvsem slednje... beseda "kontejner" ima nekako negativen prizvok... izpade kakor "rezervna lopa za gradbeno orodje" user posted image ... ta rešitev naj bi bila začasna, ampak sem že slišala komentarje nekaterih, da pa nočejo imeti svojega otroka v "kontejnerju" in potem plačevati enako kakor tisti starši, ki imajo svoje otroke v "zidani hiši"... evo, predvsem TA razlika me zanima, kaj si mislite o njej... bi bil Vaš otrok za kaj prikrajšan?... bi vam bilo nerodno?... je cena pogojena z materialom sten ali vam je pomembno, kako je za otroka poskrbljeno s strani vzgojiteljic?... ali celo kaj tretjega?

Jaz imam sicer otroka v "zidanem" vrtcu, ampak ne bi imela pa čisto nič proti "kontejnerju"... prioriteto dajem kvaliteti varstva, ne pa načinu gradnje (s predpostavko, da gradnja ni škodljiva za otroka, npr. azbest, česar pa naj tukaj seveda ne bi bilo).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtci v Ljubljani
13.9.2008 17:46:03   
emaa
Mene jezi, da pri nas teh kontejnerjev ne bo, ker bi potem morda celo mestu v vrtcu dobili, mi je pa vseeno a sta v kontejnerju ali zidani hiši, ker niso kontejnerji nič slabši. 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2008 18:02:57   
mojca75
Načeloma mi je vseeno, mislim celo da je "kontejnerski" vrtec boljši kot kak star ziodan.
Kontjnerski niso več to kar si predstavljamo. Tud "big brader" je bil zghrajen iz kontejnerja pa so meli tam notri super razkošje.

Mislim (lahko se pa tudi motim) da ima Lek, za svoje zaposlene oz njihove otroke vrtec - in je v "kontejnerjih" in je na prvi pogled precej boljši kot naš zidan.

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.9.2008 18:04:34   
Kerensa*
No, evo... BB je dober primer, kaj vse lahko nudi "kontejner" oz. dober primer za to, da "kontejner" ni nujno samo predpostavka za "skladišče orodja na gradbišču".

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2008 20:20:03   
Jančika_
V Celju so mislim da trije kontejnerji in se fajn obnesejo; kolikor vem, so vsi zadovoljni. V naši enoti pa tega nimamo (niti ni kam postavit), tako da ne vem iz prve roke.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2008 10:07:08   
kvaražugon
Načeloma se mi zdi zidanje prizidkov butasto, ker če bo v prihodnosti spet prišlo do upada natalitete, kaj bodo potem z odvečnim prostorom? Sem za "kontejnerje", ki se jih da elegantno "odmontirat", če bo čez čas otrok spet premalo. In ne, nimam predsodka pred kontejnerji, si želim, da bi jih pri nas postavili in bi imeli prostor v vrtcu, tako pa nimam otroka kam dat.

Ne boj se smrti, boj se neizživetega življenja.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.9.2008 10:43:27   
nejcko
Naš vrtec je že odprl 3 nove oddelke v prostorih bivše KS, zdaj delajo še  oddelke v bivših prostorih knjižnice. Sem pa slišala, da se eni starši že pritožujejo, češ, da vrtec nima igrišča (btw je matična enota oddaljena 50 m), pa blizu ceste, pa ... Ne vem, no ... Namesto da bi bili srečni, da so dobili vrtec, takoj nekaj šimfat ...

Kar se kontejnerjev tiče, se mi zdi to zelo dobra ideja, vem, da kontejnerje zelo prakticirajo v skandinavskih deželah in sem prepričana, da to niso kontejnerji, kakršne vidimo po gradbiščih, ampak da ustrezajo vsem standardom.
Jaz ne bi imela nič proti, če bi bila moja otroka v kontejnerjih, sploh če bi se hkrati zavedala, da je to trenutno edina možnost, da sploh dobim mesto v vrtcu. Pravzaprav bi bila županu blazno hvaležna za to potezo.

(odgovor članu kvaražugon)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.9.2008 11:45:18   
pikecpokec
Ja, v Celju so baje že trije taki kontejnerji. Menda se obnese. Sem pa nekje brala da imajo v Nemčiji že ful vrtcev, ki so sestavljeni iz samih kontejnerjev, tako da jih glede na potrebe dodajajo ali odvzemajo (ko lego kocke user posted image ). To se mi zdi pa super ideja! Tud na sliki je izgledalo vredu, nič kaj ''kontejnersko''.
Čeprav je pa beseda sama malo tko no ... čudna. Mene mal na smeti spominja user posted image .  Ampak so čisto OK - toplotna izolacija in vse ostalo je tko kot pri ''tapravem'' vrtcu.user posted image

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.9.2008 23:22:11   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

sem prepričana, da to niso kontejnerji, kakršne vidimo po gradbiščih, ampak da ustrezajo vsem standardom.

user posted image  pa si že videla kontejnerje na gradbiščih? Zunaj izgledajo beda, noter je pa točno tako udobje kot pri BB, TV, tel., fax, internet, vsak svoj Laptop... (kontejnerji za vodilne delavce seveda).
Nimam nič proti postavljanju kontejnerjev, saj s tem zelo elegantno rešijo prostorsko stisko, ki je prisotna takorekoč vsepovsod... Razen pri nas, ko je v celem vrtcu 11 otrok...

LP

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2008 14:22:41   
sazi
Načeloma mi je vseeno, mislim celo da je "kontejnerski" vrtec boljši kot kak star ziodan.

Točno to sem želela sama napisat. Sploh, ko grem kdaj mimo kakšnega starega vrtca, kjer so cele stene steklene v starih lesenih oknih, kjer se kar vidi, kako piha notri z vseh koncev in krajev.
Meni bo bolj pomemnbo to, da bo dobro poskrbljen s strani vzgojiteljic, da se bo tam dobro počutil in da bodo čim več zunaj. To so moje želje.
Verjamem Jankoviču, da bo za vse zrihtal prostor, ampak ne v najbližjem vrtcu - tega nisem nikjer zaseldila. Mi bi sicer vrtec lahko dobili na drugem koncu LJ (so me že klicali), pa sem zaenkrat zadovoljna z varuško in čakam na mesto v "našem" vrtcu - morda bo že decembra nov oddelek.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2009 22:40:47   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

V enem od intervjujev z g. Zoran-om Janković-em, županom Ljubljane, sem prebrala, da je obljubil, da bo do konca leta 2008 (upam, da sem si to prav zapomnila, datumsko) poskrbel, da bo v Mestni občini Ljubljana dovolj mest v vrtcih v Ljubljani za VSE otroke s stalnim bivališčem na ljubljanskem območju... za vsakega otroka mesto v vrtcu, najbližje njegovemu stalnemu bivališču... zadevo naj bi rešil z gradnjo prizidkov k obstoječim vrtcem (kar je prostorsko večinoma izvedljivo, za finance pa tako ali tako ni problem - vedno SO, samo na pravo mesto jih je treba postaviti) ali z mobilnimi enotami, t.i. kovinskimi kontejnerji (tole je sicer grdo slišati, ampak nevermind), ki bi bili dovolj veliki za eno skupino otrok).

Stvar posameznika je, kaj verjame in česa ne, ampak me pa še vedno zanima, ali VI to verjamete oz. bolj - ali TO podpirate?... namreč gradnjo prizidkov ali postavitev t.i. kontejnerjev?... predvsem slednje... beseda "kontejner" ima nekako negativen prizvok... izpade kakor "rezervna lopa za gradbeno orodje" user posted image ... ta rešitev naj bi bila začasna, ampak sem že slišala komentarje nekaterih, da pa nočejo imeti svojega otroka v "kontejnerju" in potem plačevati enako kakor tisti starši, ki imajo svoje otroke v "zidani hiši"... evo, predvsem TA razlika me zanima, kaj si mislite o njej... bi bil Vaš otrok za kaj prikrajšan?... bi vam bilo nerodno?... je cena pogojena z materialom sten ali vam je pomembno, kako je za otroka poskrbljeno s strani vzgojiteljic?... ali celo kaj tretjega?

Jaz imam sicer otroka v "zidanem" vrtcu, ampak ne bi imela pa čisto nič proti "kontejnerju"... prioriteto dajem kvaliteti varstva, ne pa načinu gradnje (s predpostavko, da gradnja ni škodljiva za otroka, npr. azbest, česar pa naj tukaj seveda ne bi bilo).

moje mnenje kot vzgojiteljica v vrtcu, lahko povem, da so naši vrtci v zelo slabih stanjih...država zelo malo vlaga v prenovo...novi deli, če so...so dobri...a stari so katastrofa...lansko leto ko sem bila na novo v določenem vrctu in sem delala z jasličnimi, se mi je zgodilo, da ko sem zlagala iste lesene težke ležlanike, k so vsi za stran, ker so že nekaj časa na tržišču super lažji, plastični in še nižji, da četudi otrok se prekucne, da si ne poškoduje glave. leseni pa so tako visoki, da niso primerni za jasli...ko sem zlagala jih noter v omare, k zasežejo ogromen dela prostora, mi je padla dol letva, ki meji med ležalniki. otroček pa je bil stran dva mala korakca...če bi bil bližje, bi direkt na njega padlo...

te ležalniki so katastrofa težki. in ko jih primeš, preden jih noter zložiš v omaro traja sto let, ker so še tok nabiti z temi dekami, k so stare k zemlja, samo preoblečen v otorške prevleke. v času, ko jih zlagaš, ne moreš gledati nazaj na otroke...če ena vzg previja, druga zlaga ležalnike, ne more ne ena ne druga preprećiti kakšne poškodbe ko se otroci sami gibajo...

največkrat je pa tako, da si popoldne sama..za 12 do 14 otrok...vse moraš previt, nahrnait, zložit ležalnike, starš ti pride na vrata..te sprašuje....ko mu odgovarjaš, spet ne moreš gledat na otroke...

ko končaš si prešvican do kolen in komaj čakaš, da greš domov...

če bi bili vsaj prostori funkciolani razporejeni, pa ograjeni, da so otroci na varnem, ko človek ne more početi 3 ali 4 stvareh naenkrat.

in pol višek vsega je, da naslednji dan ko prideš v službo, pride pom. ravateljice, da je bila pritožba čez tebe od določenega starša...ker mu popodlne nisi odgovoril na vsa vprašanja....

kira vprašanja : a je otrok jedel ? a je otrok kakal ? kolikokrat ?

a to so glavna vprašanja ??? ti pr 14 otrocih, boš zdaj še sešteval kolikokrat je kdo kej kakal ali kaj...pa prosim vas starši no...

in seveda ker na glupa vprašanja odgovarnajš zelo puhlo, pr 3 stvareh ki jih moraš počet hkrati, si potem še tepen...

oprosti, ampak za 700 eur na mesec, ima vsaka vzgojiteljica pravico, da znori pr takem delu...

kar e pa tiče kontejnerja...midva z možem sva ravno na poti, da ga kupiva in da bova v taki kon-hiši živela...noter je kot, da si zgradil bajto...če se jo dobr izolira, znoter in zunaj, pa flikneš noter elektriko za ogrevanje in imaš minimalne stroške...plin pa fuj in fej...

danes sva bila na občini šiška in "krava" tam še slišala ni za kontejner, ker je zabita...to pa da obstajajo pri nas že male vasi v bližnji okolici lj , pa je kr tako zraslo brez dovoljenje ali kako ?? in potem si je rekla, kako da to ne bo šlo, če je pa sam jankovič reku, da jih bo postavil ? seveda, ni imela odgovora...samo še enkrat je ponovila : se ne da...

ah, veš kaj...vse se da...sam za navadne nepomembne smrtnike se nič ne da...če pa si mercator zmisli, da bo na nezazidljivi parceli postavil vele marcator, bo tista parcela hitr ratala kar naenkrat zazidljiva...ja seveda, za kupček denarja se vse da...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2009 22:47:14   
mojca345
aja glede letve nisem povedala do konca...pritožila sem se pom.ravnateljice, da kako je to sploh mogoče, da to ni urejeno ?????

pa je rekla, da so že rkeli hišniku...in sem vprašala kdaj ? je rekla vzg v skupini, da 5 let nazaj ! pa da še zdaj ni nič naredil...vse ka rbi mogu je vijak noter dat...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

in sem prbila ( pa nova sem bial ), da ga nej ven vržejo...da kaj se to pravi...v nevarnost otroke spravljat...pom.ravnateljice pa reče : ja, pa ne moremo ga zdej odpustit. je pri nas že toliko let...

pol so še druge skupine povedale, kaj bi mogu hišnik narest in da ga prosijo že toliko let...ej, ne rečem toliko dni...ali pa rečmo kaki mesec...ne one ga prosijo že 5 LET !!!

ja, kaj pa on sploh dela ??? po riti praska ??  in ker pom.ravnateljice ni znala po mizi udart in temu butastemu hišniku določene mej epostavit, tudi ni bilo nič popravljeno..in vzgotjeilce niso mogle nič...edino, če so šle same delat ali kupovat manjkajoče dele...user posted image user posted image ..grza...

če bi to starši zvedeli : bi bili v naslednjem časopisu

jaz nisem dolgo ostala v tem vrtcu...verjemite mi...groza od groze...

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.2.2009 5:00:04   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345
oprosti, ampak za 700 eur na mesec, ima vsaka vzgojiteljica pravico, da znori pr takem delu...

Ne glede na znesek (lahko je tudi 7.000€, kar se mene tiče) ima vsakdo pravico, da znori pri takšnem delu. Kajti skorajda ni hujšega, kot to, da moraš delati po pravilih, razmere, v katerih delaš, so pa take, da pravil ne zdržijo niti teoretično, kaj še praktično.
Zato v vrtcu nikoli ne "težim" na način "a je jedel", "kolikokrat je kakal" in podobno. Če cel dan ne bi jedel, bi mi vzgojiteljica že sama povedala. Če se kdaj pa kdaj zgodi, da 8 ur ne kaka - ja Bog pomagaj, pa kaj? Saj jaz tudi ne. Ko in če je kaj nujnega, me iz vrtca pokličejo na GSM. Ko zjutraj otroka pripeljemo v vrtec, nam ob vratih igralnice enostavno da lubčka in steče noter. Brez ceremonij in drugega nepotrebnega zavlačevanja. Ko ima vzgojiteljica čas, sama stopi do mene in povpraša, kako in kaj. Ostalo pa na govorilnih urah in roditeljskih sestankih.
Kon-hiša (dober izraz) je pa dobra ideja. To sicer ne spada na to temo, ampak - koliko pa to stane (sama hiša, brez parcele in dovoljenj)?

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.2.2009 8:46:15   
tojeto1
Jaz bi bila presrečna, samo da bi dobili vrtec. Mi je pa čist vseeno al bi bil v zidani ali v kontejnerju.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Zanositev
Allstar

Koliko časa ste potrebovale za zanositev?

zgodilo se je "po nesreči" (20%)

1 mesec (23%)

2-3 mesece (15%)

4-6 mesecev (11%)

6-12 mesecev (9%)

več kot eno leto (22%)

Število vseh glasov: 411

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!