Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 12:53:49
|
|
|
|
Anonimen
|
namreč, rada bi vedela, ali tudi vam iz pečice pridejo čisto trde? Jaz namreč jih zavijem v prt ali pa dam v posodo za kruh, da se zmehčajo. Ve katera kakšen drugačen recept? Čudi me, da so v trgovini takoj mehke, ali je to zaradi adiivov ali dajo več kvasa? Delam pa običajno, moka, voda, kvas, olje, sladkor, sol (pol kocke kvasa na pol kile moke). lp
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 12:55:28
|
|
|
|
piamaria
|
žemljice daj zgoraj v pečico, spodaj pa v posodo nalij 1l vode, tako da hlapi istočasno, pa bodo mehkejše, saj pri meni je tako(cca 8 žemljic spečem naenkrat od Pečjaka, so male).
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 12:55:45
|
|
|
|
Volga
|
pozimi jih pečem, pa so tudi trde. Pa jih potem obdelam tako kot ti, pa so čisto dobre.
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 13:12:06
|
|
|
|
Primoza
|
V kruhomatu naredim testo, potem pa spečem. Niso trde.
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 13:12:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Če daš v testo kako žlico olja in mleko namesto vode, je skorjica malo mehkejša. Samo jaz tega ne prakticiram in zamesim testo z vodo ... samo ko so pečene, jih pokrijem ali pa zavijem v čisto raklo vlažen servet in se skorjica zelo lepo zmehča. Samo normalno da ne sme biti srvet tako moker, da kar teče od njega ... samo par kapljic pa je.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.8.2008 13:21:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 29.8.2008 19:48:25
|
|
|
|
Muca Copatarica
|
Če ti rata pretrd kruh ali žemlje, jih z mokrim srvetom prekrij, še vroče in ko bodo hladne bodo tudi mehke. Preizkušene...
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 31.8.2008 22:30:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala. Sem jih dala kar v posodo, toliko, da so odnehale, potem pa ven in s suhum servetom pokrila. Moker servet nerada dajem, ker sem vedno začutila okus po prašku. Lp
|
|
|
|
RE: A kdo peče doma žemljice? 1.9.2008 11:16:40
|
|
|
|
nicimoja
|
kako pa oblikujete, da pridejo kot žemljice ven? meni vedno hlebčki ratajo. Prosim za nasvet!
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?