katarinas
|
Živjo! Sama sem rodila z EA v Nm in sicer januarja letos. Res je, da če greš na predavanje o EA, se tam vpišeš na seznam (se pravi kdaj imaš rok) ampak mislim, da tisti seznam ni zato da boš potem sigurno dobila EA ampak samo da oni okvirno vejo koliko EA bi npr. tisti mesec bilo - to se mi zdi pa zato, ker če jaz ne bi babici povedala, da si želim EA me pač ne bi nihče vprašal in me iskal, ker sem bila na seznamu....no toliko o tem seznamu Res je, da anestezisti niso vedno prisotni in se lahko zgodi, da ne dobiš EA ker ni anestezista - to pa zato ker imajo samo dva. Vendar se je (vsaj v NM) zelo redko zgodilo, da bi katera ostala brez, problem je samo med letnimi dopusti (jul-avg). Ko sem šla jaz v porodno, anestezista ni bilo v bolnici, je pa prišel od doma - tako, da ni straha, da ga ne bi našli, pride tudi od doma. Katera bo šla na predavanja o EA tam vse to izve. No pa da še povem kako je potekala EA pri meni: Ko sem čakala da pride anestezist od doma mi je babica že naštimala 2 flaši FR (fiziološka raztopina), ki mora steči ravno zaradi EA. Imela sem že redne popadke na 5min ali pa še verjetno manj, odpirala sem se tudi ravno prav tako da je bila EA možna. Prišel je dr. Maksl, ki je res izvrsten anestezist - špiknil je v spodnji del hrbta in preko cevkice vbrizgal nekaj testne tekočine in počakal če bi bilo kaj reakcije (ampak meni se je zdelo, da je že takoj bolje čeprav sploh še ni šlo zares ) - ker reakcije ni bilo sem dobila en "zaresen" odmerek in punce vam povem: kakšno olajšanje!!! Niti sledu od prejšnjih bolečih in zvijajočih popadkov....kar vprašajte mojga, ki je bil zraven - prej sem se zvijala v dve gubi, ker so bili popadki čedalje močnejši, z EA sem pa ležala, kot da sem komaj prišla v porodno....res! Mogoče malo slabša stran EA je, da ne veš točno kdaj moraš potisniti, ampak mislim da je lažje tako potiskati brez bolečin kot pa v bolečinah (itak je pa babica zraven ki ti pove kdaj moraš priiiiiitiiiisniiiit... ). Vmes ko se mi je zdelo, da EA popušča sem dobila še en odmerek in to je to. Na koncu sem bila žal še šivana in za šivanje nisem dobila nič drugega, ker je EA še držala. Na hrbtu sem imela naslednji dan še čisto majhno pikico od igle, bolelo me ni pa nič. Tako, da jaz vem za naslednjič - sigurno vzamem EA in me ne bo nihče prepričal nasprotno . Meni je resnično pomagalo. Spomnim se, da nam je dr. Maksl na predavanjih povedal, da ženske, ki se odločijo za EA so ali zadovoljne ali pa zelo zadovoljne...mislim, da to vse pove. Pa še tole: moja tašča je bila operirana na kolku in so ji operaciji naredili tudi z EA... Madona kolk sem napisala....pa samo eno vprašanje je bilo
|