|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rcept za gobje gurmane
28.8.2008 7:57:11   
Anonimen
user posted image user posted image Za vse,ki so nore na gobe.

OLIVNO OLJE v poletni kuhinji
Kadar pripravljamo poletne jedi, kar ne moremo brez olivnega olja. Že dolgo vemo, da je zelo zdravo, še bolj pa nas prepriča s svojim značilnim okusom, ki se tako lepo ujame z okusi zelenjave, mesnih jedi in solat. V vročih dneh nam jedi, pripravljene z olivnim oljem, pričarajo tudi počitniško razpoloženje. Spomnijo nas na sončne kraje, brezskrbne dneve in, seveda, na užitke, ki jih spoznavamo s preprosto, svežo, vitaminov polno hrano.
Žlahtni okus zdrave hrane
Marinirane gobice
Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Praženje: 15 minut

Sestavine: 600 g šampinjonov * 5 strokov česna * 4 žlice olivnega olja * 2 veliki vejici rožmarina * sol * poper * sok 1 limone.


Priprava:
Očistimo gobe in jih obrišemo s papirnato brisačo. Manjše gobe pustimo cele, večje narežemo na polovice ali četrtine. Česnove stroke olupimo in prepolovimo. V široki ponvi segrejemo olje. Na šibkem ognju in med mešanjem počasi prepražimo polovičke česnovih strokov ter vejici rožmarina. Dodamo gobe in jih premešamo, da so z vseh strani obdane z oljem. Solimo, popramo in spražimo na srednje močnem ognju do konca. Pokapljamo z limoninim sokom, premešamo in takoj ponudimo. Zraven se prilega hrustljav kruh, opečen na olivnem olju.

Nasvet: Opečeni kruhki s česnom in olivnim oljem so okusen prigrizek, ne le k mariniranim gobicam, ampak tudi k solati, mesu ali zelenjavi, pa tudi s sirom, suhomesnatimi izdelki, olivami, vloženo kislo zelenjavo ... Kose belega kruha zlato rjavo opečemo v pečici. Kruhke nato natremo s prerezanim česnom, pokapljamo s kakovostnim olivnim oljem, rahlo osolimo (najboljša je grobo mleta morska sol) in ponudimo še tople.

Izbor receptov: KATJA KMET
Fotografije: GULIVER IMAGE / STOCKFOOD
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rcept za gobje gurmane
28.8.2008 8:00:04   
Volga
Bi znalo biti dobro, ja. Jaz sem pa zadnjič prvič letos gobe jedla, mi jih je moj spekel, lisičke. Madona, so bile dobre. Nabiram jih vsak drug dan, kadar rastejo, jem pa enkrat na leto. Malo hecno user posted image  BTW danes moram v gozd po lisičke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rcept za gobje gurmane
28.8.2008 8:10:04   
Anonimen
Jaz jih imam v zamrzovalniku,jisičke in ostale gobe,sem pa vprašala moje,če bi danes jedli narstek z lisičkamiuser posted image user posted image pa so me skoraj nekam poslali.Pa kaj naj samo zase naredim?HmmmmmJAAA bom pa samo zase,moram jaz sem ora na gobje jedi.user posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rcept za gobje gurmane
28.8.2008 8:11:10   
Volga
ma ja, naredi zase. Kaj te briga za druge.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rcept za gobje gurmane
29.8.2008 10:23:44   
Nea
Gobe sem včeraj naredila kot prilogo k rižu in piščančjimi zrezki. Ful enostavna in odliča priloga!
Hvala za recept!
Nea

_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili...
photo
Po kruhu je zadišalo v soboto, ko je v Ljubljani potekal že tradicionalni dogodek Naj Fala kruh, kjer so se zbrali ljubi...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?