Pikec
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Saj je vseeno, če veš, čigavo je vozilo... pokličeš policijo in poveš, da si prišla domov, na tvojem dvorišču/dovozu/čemerkoli pa stoji neznan avto, za katerega prosiš/zahtevaš, da ga umaknejo... po registrski tablici bodo videli, da avto res ni tvoj... še lepše je, če je od kakšnega sosedovega obiskovalca, ki stalnega bivališča nima prijavljenega v sosednji hiši... če ti zahtevaš pajka/odvoz, ga policija mora poklicati... ker je tuja lastnina na tvoji nepremičnini... še lepše je, če sosedov obiskovalec ne opazi, da mu pajek nalaga avto na tvojem dvorišču... in ko zaključi z obiskom, pride ven in avta ni... in pri tebi vidi luč (ki je prej ni bilo, ker te ni bilo doma) in pozvoni... in vpraša, če kaj veš, kje je njegov avto... nadaljevanje si lahko predstavljaš. Kerensa to pa ni tako kakor si si ti razložila, razen če se je kaj spremenilo, pa mislim, da se stvarnopravni zakonik v zadnjih petih letih ni BISTVENO spremenil. Meni so parkirali pred vrata in to tako, da nisem mogla iz stanovanja. Vrata so zaparkirali, da bi morala plezat čez avto, vrat od stanovanja pa ne bi mogla zaklenit, ker ne bi prišla do kljuke. NA avto pa ne bi mogla zlest, ker sem premajhna . Isto bi bilo z vrtnim izhodom. Parkirali pa so dva avta enega za drugim. Naj povem, da je blo to praktično na Dunajski, kjer je bilo nemogoče parkirat. Čakam, kričim itd... zgodi se ne nič. Kličem policijo, in začuda celo pridejo pogledat, ker je bila bežigrajska PP sto metrov proč. Pa pride patrulja se ful nasmeje (jst sem sicer pizdila, sam je blo res smešno, noooooo) in mi razloži, da oni NE MOREJO in NE SMEJO ukrepat ker se gre za zasebno površino in ne za javno! Lahko pa modele tožim, seveda CIVILNO, za motenje posesti. Ker pač motenje posesti ne zapade pod kazenske določbe oz. po KZP ampak pod civilno pravo oz. pod civilnopravna razmerja. Isto je z mestnim redarstvom. Tako policija in redarstvo nimata nikakršne možnosti ukrepanja na zasebnih površinah. Kar lahko štrafajo so samo javne površine in površine namenjene javnemu dobrem. Če to ni tako... ni šans da kaj naredijo, ker zadeva pade zaradi tega ker predstavniki organov niso delovali v skladu s pooblastili. Enako ti ne morejo nabit kazni za napačno parkiranje na nejavni površini. Recimo, da je zelenica od nekega **** podjetja in tja nepravilno parkirajo avti, kazni ne morejo dobit, ker so na zasebni lastnini...
|