Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 18.8.2008 17:31:11
|
|
|
|
tanci29
|
midva sva plačala pred porodom in tako bom naredila tudi sedaj...ker če gre res hitro ne vem kako bo skakal do tiste bajte tam da gre plačat pol pa spet nazaj, kajti plača se v drugi stavbi, kot pa rojeva, pa uradne ure niso kar 24ur..jaz bi za to poskrbela prej, če pa bi bil tak slučaj da nebi mogel zraven, bi pa tudi prebolela tistih par eurov...to je moje mišlenje, vendar vsak po svoje...težko pa verjamem, da bi vračali denar..to se pri nas pomejem ne dogaja
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 18.8.2008 18:27:12
|
|
|
|
bskrle
|
Mi smo plačali naknadno, po porodu, je bila pač nujna situacija, sredi noči. Niso kompliciral.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 18.8.2008 21:26:33
|
|
|
|
Jelcy
|
Jaz sem prisla v bolnico ob 1 ponoci in ko so mi delali ctg so mu rekli da naj se vrne cez 1 uro in naj gre placat...tako da je placal prej, pa ceprav ponoci. To je bilo v Izolski porodnisnici.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 18.8.2008 22:50:00
|
|
|
|
vetrnica
|
če se prav spomnim iz materinske šole v lj, so rekli, da je potrebno plačati v roku 3 dni od poroda celo svetovali so, da naj se ne plačuje vnaprej, ker denarja ne vračajo, če bi prišlo kaj vmes in partner ne bi mogel biti zraven oz. bi rodila v drugi p
< Sporočilo je popravil vetrnica -- 18.8.2008 22:51:08 >
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 19.8.2008 7:30:13
|
|
|
|
noe
|
V Celju pa sem dobila položnico domov, v porodnišnici ni nobeden niti omenil plačila.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 19.8.2008 10:26:32
|
|
|
|
TRIŠ
|
Jaz in moja cimra iz P pa nisva še dobili položnice
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 19.8.2008 11:29:06
|
|
|
|
snikolina
|
A mogoče katera ve kako je v mariborski porodnišnici? Jaz bom namreč tam rodila. Hvala že v naprej.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 19.8.2008 12:37:24
|
|
|
|
Naja30
|
Kaj pa, če sploh ne plačaš? Midva sva v tisti paniki (njegovi ) pozabila še na to in je normalno bil prisoten pri porodu in nihče mu ni nič rekel. Ne takrat ne kasneje. To me je vedno zanimalo, ko sem brala, da je treba do 3 dni po porodu plačat. A drgač te pa ven ne spustijo?
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 16:37:47
|
|
|
|
srki
|
Ne vem, kaj je treba v drugi stavbi plačevat, v PO se to v porodnišnici vse uredi. Spet je treba toplo vodo odkrivat, čeprav je le-ta že odkrita. Pa tudi grdo mi je, da je prisotnost sploh treba plačati, takih stroškov pa že ni, madona, če hoče biti oče prisoten pri porodu, ali pač?
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 17:00:13
|
|
|
|
blackcoffee
|
kaaaaaaaaaaaaaj? prvič slišim, da je potrebno plačat za partnerjevo prisotnost ob porodu. pa kaj se grejo?! aleluja... kolk pa hočejo imet? a je to povsod v bolnišnicah al samo v postojni? mah.. zdaj me je pa na rit vrglo. p.s. pa še to.. če se zahteva, da ima partner opravljen 'tečaj' oz. šolo za bodoče starše a tudi v tem primeru plača???? a se plača tudi šola za bodoče starše????
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 24.8.2008 17:02:40 >
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 17:27:55
|
|
|
|
ključek
|
p.s. pa še to.. če se zahteva, da ima partner opravljen 'tečaj' oz. šolo za bodoče starše a tudi v tem primeru plača???? baje je v lj treba plačati, četudi ima opravljeno materinsko.......... ne vem, kaj čaka naju, še nisva naredila materinske, pa bo beba vsak čas tu. so naju pozabili prijaviti.............. .............škoda, ker sem jih poslušala in verjela, da me bo bodo sami prijavili...........sama bi se mogla.................vsaka šola nekaj stane................
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 18:36:27
|
|
|
|
3jeMi
|
V Lj. je za prisotnost partnerja pri porodu obvezno opravljena MŠ oz. vsaj "šnelkurz" šola, ki traja 2 ure, prisotni so pa samo očetje. Za partnerja so obvezna predavanja o 1., 2. in 3. porodni dobi. Za prisotnost se plača 16,69 €, prej ali potem. Moj je plačal prej. Je pa fant od cimre moral zadnji dan it plačat pristnost in sicer kar v pritličje na informacije. Tja ga je poslala glavna sestra z oddelka.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 18:42:40
|
|
|
|
arabela*
|
Kaj pa če nimam potrdila in grem drugič rodit?? Se plača pa je mir?
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 18:45:37
|
|
|
|
3jeMi
|
Potrdilo o opravljeni MŠ očetu velja 5 let. Prisotnost se pa plača vsakič posebaj. Ne vem pa kako je, če MŠ oče nima opravljeno. Verjetno ga ven ravno ne bodo vrgli.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 19:12:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem pa kako je, če MŠ oče nima opravljeno. Verjetno ga ven ravno ne bodo vrgli Ne. Samo v nekaterih P je tarifa za prisotnost nekaj visja, pa se to mislim, da ne v vseh.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 20:21:21
|
|
|
|
Taula
|
Če oče nima narejene MŠ je tarifa višja v LJ. Ker ko plačaš pokažeš potrdilo, da je bil na MŠ. In ja...ko sem jaz tam bila na CTGju so bili očetje tam brez potrdila, in so najprej šli plačati preden so lahko šli v porodno. MŠ je pa brezplačna.
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 24.8.2008 21:11:05
|
|
|
|
blaža
|
Jaz sem oba otročka rodila, ko je bil pust. Za prvega pred petimi leti mi ni blo treba plačat, za spremstvo, sedaj pred šestimi meseci pa smo dali 20 e, če se ne motim. Sem šla rodil ob petih zjutraj in sem pri pregledu bila odprta dva cm, zato so moža poslali malo naokoli, da, ki ne bo še dolgo. V pol ure sem se odprla na 10 cm in bi mož kmalu zamudil! Škoda, da ni vzel zelene obleke s seboj domov, pa bi lahko šel v nedeljo na maškarado. Saj smo kostum plačali. . Sem šla pa med tem, ko je on parkiral na parkirišču pred Izolsko bolnico, sama na bankomat , sem dvignila denar in šla plačat. Pa še dolgo je trajalo, da je prišla gospa ven, da mi je prinesla račun, tako, da me je že pošteno zvijalo. . So bli eni pufkoti- smrkci( pustne šeme ) in so me z začudenjem vprašali: a ti si pa prišla rodit? In pol sem jih čula kako me za hrbtom opravljajo, da ,ki glej jo no, ko še dnar dviguje na bankomatu.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 25.8.2008 9:29:41
|
|
|
|
dana
|
V glavnem je že vse napisano. No pri meni je blo 3,5 leta nazaj tako: partnerji, ki imajo potrdilo o MŠ plačajo manj kot tisti, ki nimajo potrdila o opravljeni MŠ. Naš je plačal tisti dan, ko je prišel po naju v porodnišnico. Je bilo pa to v LJ.
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 25.8.2008 9:34:24
|
|
|
|
blackcoffee
|
evo, sem dobila informacijo. v MB porodnišnici zaenkrat še ni potrebno plačilo - ne šola, kot tudi ne prisotnost partnerja. zahtevajo le, da se partner udeleži , če je le mogoče vseh predavanj. me pa zanima kaj se zgodi v primeru, če se ne more udeležiti vseh predavanj? a pol ne dobi potrdila??? in ne more bit prisoten ob porodu????!
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 25.8.2008 13:11:33
|
|
|
|
Taula
|
Itak da je lahko prisoten ob porodu, tega mu ne morejo preprečiti. Ponavadi dajo potrdilo na predavanju o porodu, zaželjeno pa je da gre še na druga predavanja (dojenje, nega otroka, zobki...itd) Drugače pa P nudijo tudi hitri tečaj za može ki ne morejo iti na MŠ.
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 25.8.2008 14:15:20
|
|
|
|
blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula .... Drugače pa P nudijo tudi hitri tečaj za može ki ne morejo iti na MŠ. ja, v LJ. v MB pa ni 'šnel kurz' tečajev za partnerje. Preverjeno!
|
|
|
|
RE: plačilo prisotnosti pri porodu 25.8.2008 19:22:54
|
|
|
|
IRENI
|
Ja... do predkratkim je bilo v Lj tko: če je mel partner potrdilo je plačal mal manj, kot pa če ga ni mel. Zdej po ta novem je pa baje tko, da partner MORA imeti potrdilo o opravljeni šoli, RAZEN, če je porod pred 36. tednom oz. če je bil dalj časa odsoten in se šole res ni mogel udeležit.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajalZaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?