|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačilo prisotnosti pri porodu
18.8.2008 17:11:08   
IRENI
Zanima me, kdaj mora partner plačati za prisotnost pri porodu (v Lj). A more to plačat preden rodiš, al lahko tud kasnej, po porodu? Eni pravjo, da že prej... Kaj pa če ga po hudo nesrečnem slučaju ni zravn? Če bi recimo šlo vse na hitr, al pa karkoli druzga... Vrjetn ti vrnejo dnar a?, hi hiuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plačilo prisotnosti pri porodu
18.8.2008 17:31:11   
tanci29
midva sva plačala pred porodom in tako bom naredila tudi sedaj...ker če gre res hitro ne vem kako bo skakal do tiste bajte tam da gre plačat pol pa spet nazaj, kajti plača se v drugi stavbi, kot pa rojeva, pa uradne ure niso kar 24ur..jaz bi za to poskrbela prej, če pa bi bil tak slučaj da nebi mogel zraven, bi pa tudi prebolela tistih par eurov...to je moje mišlenje, vendar vsak po svoje...težko pa verjamem, da bi vračali denar..to se pri nas pomejem ne dogajauser posted image

(odgovor članu IRENI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2008 18:27:12   
bskrle
Mi smo plačali naknadno, po porodu, je bila pač nujna situacija, sredi noči. Niso kompliciral.

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2008 21:26:33   
Jelcy
Jaz sem prisla v bolnico ob 1 ponoci in ko so mi delali ctg so mu rekli da naj se vrne cez 1 uro in naj gre placat...tako da je placal prej, pa ceprav ponoci. To je bilo v Izolski porodnisnici.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2008 22:50:00   
vetrnica
če se prav spomnim iz materinske šole v lj, so rekli, da je potrebno plačati v roku 3 dni od poroda

celo svetovali so, da naj se ne plačuje vnaprej, ker denarja ne vračajo, če bi prišlo kaj vmes in partner ne bi mogel biti zraven oz. bi rodila v drugi p

< Sporočilo je popravil vetrnica -- 18.8.2008 22:51:08 >

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2008 7:30:13   
noe
V Celju pa sem dobila položnico domov, v porodnišnici ni nobeden niti omenil plačila.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.8.2008 10:26:32   
TRIŠ
Jaz in moja cimra iz P pa nisva še dobili položniceuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.8.2008 11:29:06   
snikolina
A mogoče katera ve kako je v mariborski porodnišnici? Jaz bom namreč tam rodila. Hvala že v naprej.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.8.2008 12:37:24   
Naja30
Kaj pa, če sploh ne plačaš?
Midva sva v tisti paniki (njegovi user posted image ) pozabila še na to in je normalno bil prisoten pri porodu in nihče mu ni nič rekel. Ne takrat ne kasneje. To me je vedno zanimalo, ko sem brala, da je treba do 3 dni po porodu plačat. A drgač te pa ven ne spustijo? user posted image

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.8.2008 16:37:47   
srki
Ne vem, kaj je treba v drugi stavbi plačevat, v PO se to v porodnišnici vse uredi. Spet je treba toplo vodo odkrivat, čeprav je le-ta že odkrita. Pa tudi grdo mi je, da je prisotnost sploh treba plačati, takih stroškov pa že ni, madona, če hoče biti oče prisoten pri porodu, ali pač?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.8.2008 17:00:13   
blackcoffee

kaaaaaaaaaaaaaj?
prvič slišim, da je potrebno plačat za  partnerjevo prisotnost ob porodu.
pa kaj se grejo?!
aleluja...user posted image user posted image user posted image user posted image
kolk pa hočejo imet?
a je to povsod v bolnišnicah al samo v postojni?
mah.. zdaj me je pa na rit vrglo.

p.s.
pa še to.. če se zahteva, da ima partner  opravljen 'tečaj' oz. šolo za bodoče starše a tudi v tem primeru plača????

a se plača tudi šola za bodoče starše????

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 24.8.2008 17:02:40 >

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.8.2008 17:27:55   
ključek
p.s.
pa še to.. če se zahteva, da ima partner opravljen 'tečaj' oz. šolo za bodoče starše a tudi v tem primeru plača????

baje je v lj treba plačati, četudi ima opravljeno materinsko..........

ne vem, kaj čaka naju, še nisva naredila materinske, pa bo beba vsak čas tu. so naju pozabili prijaviti..............user posted image .............škoda, ker sem jih poslušala in verjela, da me bo bodo sami prijavili...........sama bi se mogla.................vsaka šola nekaj stane................user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.8.2008 18:36:27   
3jeMi
V Lj. je za prisotnost partnerja pri porodu obvezno opravljena MŠ oz. vsaj "šnelkurz" šola, ki traja 2 ure, prisotni so pa samo očetje. Za partnerja so obvezna predavanja o 1., 2. in 3. porodni dobi. Za prisotnost se plača 16,69 €, prej ali potem.
Moj je plačal prej. Je pa fant od cimre moral zadnji dan it plačat pristnost in sicer kar v pritličje na informacije. Tja ga je poslala glavna sestra z oddelka.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.8.2008 18:42:40   
arabela*
Kaj pa če nimam potrdila in grem drugič rodit??
Se plača pa je mir?

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.8.2008 18:45:37   
3jeMi
Potrdilo o opravljeni MŠ očetu velja 5 let. Prisotnost se pa plača vsakič posebaj.
Ne vem pa kako je, če MŠ oče nima opravljeno. Verjetno ga ven ravno ne bodo vrgli. user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.8.2008 19:12:52   
Anonimen
Ne vem pa kako je, če MŠ oče nima opravljeno. Verjetno ga ven ravno ne bodo vrgli

Ne. Samo v nekaterih P je tarifa za prisotnost nekaj visja, pa se to mislim, da ne v vseh.

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
24.8.2008 20:21:21   
Taula
Če oče nima narejene MŠ je tarifa višja v LJ. Ker ko plačaš pokažeš potrdilo, da je bil na MŠ. In ja...ko sem jaz tam bila na CTGju so bili očetje tam brez potrdila, in so najprej šli plačati preden so lahko šli v porodno.user posted image

MŠ je pa brezplačna.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.8.2008 21:11:05   
blaža
Jaz sem oba otročka rodila, ko je bil pust.user posted image Za prvega pred petimi leti mi ni blo treba plačat, za spremstvo, sedaj pred šestimi meseci pa smo dali 20 e, če se ne motim.

Sem šla rodil ob petih zjutraj in sem pri pregledu bila odprta dva cm, zato so moža poslali malo naokoli, da, ki ne bo še dolgo. V pol ure sem se odprla na 10 cm in bi mož kmalu zamudil! Škoda, da ni vzel zelene obleke s seboj domov, pa bi lahko šel v nedeljo na maškarado. Saj smo kostum plačali.user posted image .

Sem šla pa med tem, ko je on parkiral na parkirišču pred Izolsko bolnico, sama na bankomat , sem dvignila denar in šla plačat. Pa še dolgo je trajalo, da je prišla gospa ven, da mi je prinesla račun, tako, da me je že pošteno zvijalo.user posted image . So bli eni pufkoti- smrkci( pustne šeme ) in so me z začudenjem vprašali: a ti si pa prišla rodit? In pol sem jih čula kako me za hrbtom opravljajo, da ,ki glej jo no, ko še dnar dviguje na bankomatu.user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.8.2008 9:29:41   
dana
V glavnem je že vse napisano. No pri meni je blo 3,5 leta nazaj tako: partnerji, ki imajo potrdilo o MŠ plačajo manj kot tisti, ki nimajo potrdila o opravljeni MŠ. Naš je plačal tisti dan, ko je prišel po naju v porodnišnico. Je bilo pa to v LJ.  

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.8.2008 9:34:24   
blackcoffee
evo, sem dobila informacijo.
v MB porodnišnici zaenkrat še ni potrebno plačilo - ne šola, kot tudi ne prisotnost partnerja.
zahtevajo le, da se partner udeleži , če je le mogoče vseh predavanj.

me pa zanima kaj se zgodi v primeru, če se ne more udeležiti vseh predavanj? a pol ne dobi potrdila??? in ne more bit prisoten ob porodu????!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.8.2008 13:11:33   
Taula
Itak da je lahko prisoten ob porodu, tega mu ne morejo preprečiti.user posted image  Ponavadi dajo potrdilo na predavanju o porodu, zaželjeno pa je da gre še na druga predavanja (dojenje, nega otroka, zobki...itd) Drugače pa P nudijo tudi hitri tečaj za može ki ne morejo iti na MŠ.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 21
25.8.2008 14:15:20   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: Taula
.... Drugače pa P nudijo tudi hitri tečaj za može ki ne morejo iti na MŠ.

ja, v LJ.
v MB pa ni 'šnel kurz' tečajev za partnerje.
Preverjeno! user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.8.2008 19:22:54   
IRENI
Ja... do predkratkim je bilo v Lj tko: če je mel partner potrdilo je plačal mal manj, kot pa če ga ni mel. Zdej po ta novem je pa baje tko, da partner MORA imeti potrdilo o opravljeni šoli, RAZEN, če je porod pred 36. tednom oz. če je bil dalj časa odsoten in se šole res ni mogel udeležit.

Neposredna povezava do sporočila: 23
25.8.2008 20:49:48   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Ne vem, kaj je treba v drugi stavbi plačevat, v PO se to v porodnišnici vse uredi. Spet je treba toplo vodo odkrivat, čeprav je le-ta že odkrita. Pa tudi grdo mi je, da je prisotnost sploh treba plačati, takih stroškov pa že ni, madona, če hoče biti oče prisoten pri porodu, ali pač?

Halja!! In copati!! user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?