|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj zanositi
17.8.2008 22:24:25   
awwa
Živjo. Sem nova tukaj in me nekaj zanima ... Pravijo, da je dobro, če - preden zanosiš - vsaj 3 mesece prej prenehaš jemati kontracepcijske tablete. Zakaj? Sicer vem, da se nekateri matrajo veliko več kot ta čas, da jim uspe zanositi, torej še presežejo ta čas, ampak verjetno pa tudi ni kaj narobe, če zanosiš prej?  Hvala za odg. in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj zanositi
17.8.2008 22:27:56   
hubi
To ni več potrebno, ker vsebujejo KT novejšega tipa vliko manj hormonov kot starejše. Ni nobene panike, če zanosiš takoj.

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2008 7:41:27   
Anonimen
Res je. user posted image  Kar brez skrbi.

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2008 9:14:06   
awwa
Hvala obema :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2008 9:28:26   
babyboooom
hi, pazi jaz sem zanosila v parih dneh od takrat ko sva se odločila da bova delala otroka, ni nujno da se otrok dela dolgo. dobro je da prej začneš jemati tablete ki jih kupiš v lekarni, Tifol!!!

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2008 9:43:00   
awwa
A res? U, sta mela pa srečo :) Ravno zato sem dala to vprašanje (kdaj ste zanosile) v anketo, ker me res zanima. TUdi midva načrtujeva, samo jaz bi "morala" (najmanj komplikacij bi bilo, no) zaradi službe roditi poleti, zato se počasi odločava ... Brala sem namreč, da se večina parov trudi po 1 leto ...
Kakši tableti so to - za kaj in zakaj bi jih morala jemati ...?

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2008 9:47:10   
awwa
... sem že našla na netu, ni teba pisat :) Ja, saj za to folno kislino vem, samo nisem vedla, da je to to ... Hvala vseeno :)

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2008 9:48:19   
M1987
Tifol ti je folna kislina, ki jo potrebuje otrok za pravilen razvoj. Še boljši ti je Centrum Materna kjer imaš notri še vitamine. Srečno user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2008 11:20:46   
awwa
Hm ... malo sem pobrskala po internetu in vidim, da je teh tablet kar nekaj, še Elevit ipd. Kaj torej izbrati? Saj potem med nosečnostjo bo že ginekolog povedal, samo rada bi že sedaj pred zanositvijo začela kaj jemat ...

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.8.2008 15:27:34   
nf
IZVIRNO SPOROČILO: awwa

TUdi midva načrtujeva, samo jaz bi "morala" (najmanj komplikacij bi bilo, no) zaradi službe roditi poleti, zato se počasi odločava ... Brala sem namreč, da se večina parov trudi po 1 leto ...

Hihihi se ti pa vidi, da si še čisto frišna. user posted image  user posted image  user posted image  Midva sva tudi na začetku fino natempirala, da bi dobila ravno septembrskega otročka. Seveda sem jaz imela plan, da bom 1 mesec prej šla na porodniško + 1 mesec vzela dopusta, kar bi pomenilo še 2 meseca morja pred porodom. user posted image  No, zdaj pa že 2 leti poskušava in nič od nič. Bi bila zelo vesela, če bi sploh ratalo. user posted image

Če sta se odločila za otroka, potem je to to. Ne odlašat na naslednji in potem spet na naslednji mesec. Lahko da vama rata takoj, lahko pa da šele čez 10 let. Vso srečo!

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2008 15:36:11   
baguSka
Kaj torej izbrati?

Centrum, al pa Mami... s tem da so Centrum drazje in majo se vec vitaminov, Mami pa tifol in se B vitamin mensezdi, ki ga potrebujejo nosecnice...

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2008 18:14:11   
awwa

Hihihi se ti pa vidi, da si še čisto frišna. user posted image  user posted image  user posted image  Midva sva tudi na začetku fino natempirala, da bi dobila ravno septembrskega otročka. Seveda sem jaz imela plan, da bom 1 mesec prej šla na porodniško + 1 mesec vzela dopusta, kar bi pomenilo še 2 meseca morja pred porodom. user posted image  No, zdaj pa že 2 leti poskušava in nič od nič. Bi bila zelo vesela, če bi sploh ratalo. user posted image

Če sta se odločila za otroka, potem je to to. Ne odlašat na naslednji in potem spet na naslednji mesec. Lahko da vama rata takoj, lahko pa da šele čez 10 let. Vso srečo!
[/quote]

Ja, vem, absolutno se zavedam tega - lahko je takoj, lahko čez nekaj let ... Samo fino pa je, če dobiš kako info, zato sprašujem :) Enkrat mi bo že prav prišlo. Upam sicer, da čim prej, če ne, pa pač ne. Veliko sreče tudi tebi!

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2008 18:52:06   
miska73
Mogoče boš še tule našla kaj koristnega  na temo vitaminov in mineralov:

http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=3006253

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.8.2008 12:50:39   
giotti

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Kaj torej izbrati?

Centrum, al pa Mami... s tem da so Centrum drazje in majo se vec vitaminov, Mami pa tifol in se B vitamin mensezdi, ki ga potrebujejo nosecnice...

Zdravo prehrano in veliko gibanja!

Če ginekologi menijo, da ni fajn takoj po KT zanositi, potem najbrž imajo nek razlog, kaj meniš? Ko rečejo, vzami folno, jih takoj ubogamo, ko pa rečejo, počakaj kak mesec po KT, pa jih nočemo. Pač dandanes smo tako razvajeni, da vse hočemo instant in čimhitreje in prav nič čakati... Fast food, instant hrana, junk food, saj potem bomo itak na hitro pogoltnili vitamine, ki jih tako pridno farmacevtska industrija proizvaja in ponuja v instant obliki, in se tako lepo koplje v gorah denarja. Seveda ob neskončni propagandi, da brez sintetično poizvedenih dodatkov pa naši otroci ne bodo imeli pravilno razvite hrbtenice itd.
Veliko bolj verjamem v to, da je treba po hormonskih tabletah malo počakati kot pa v to, da je treba jemati vitaminske dodatke v obliki tablet. No, pa srečno vsem user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.8.2008 8:44:16   
awwa
JAh, vsak ima svojo teorijo. Tudi jaz sicer bolj verjamem naravnim stvarem kot pa umetnim, vendar danes je, žal, tako, da vse bolj posegamo v umetne. Tudi pri angini, npr., dobim antibiotike, da se prej pozdravim, ker niti nimam časa ležat 14 dni in bit doma - pa bi se ravno tako pozdravla z limonami, brez tablet. Tak je pač naš tempo življenja. Je pa zagotovo dobro, da se tega zavedamo in skušamo zadevo omiliti oz. izboljšati.
Ljudje zanosijo na vse mogoče načine - torej takoj po prenehanju jemanja kt ali nekaj mesecev za tem, brez dodatka folne kisline ali z njim - pa je bilo vse dobro. Jaz sem si kupila Tifol, škodilo verjetno ne bo, sem se pa ravno včeraj pog. z eno, ki je pred kratkim rodila,in sploh ni vedela za to ... Tako da ... kaj pa vem ... Kt bom prenehala jemat, in če zanosim takoj, "bog pomagi", pač ne bo nekaj mesecev po prenehanju, če pa bo, bo pa vse "po pravilih" :) (Upajmo, da sploh bo!) In ko bo (bom optimistična), bo pa še ginekologinja povedala svoje in jo bom upoštevala. Čim več gibanja in zdrava prehrana - itak! Ko bom noseča pa še s toliko večjim veseljem! Lep dan vsem in hvala za odg.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.8.2008 9:53:45   
giotti
Awwa, vso srečo ti želim. user posted image  Pridruži se nam na temi "M ne pričakujemo ... ", se ful vzpodbujamo in navijamo ena za drugo user posted image

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.8.2008 14:12:21   
awwa
giotti: hvala :) sem gledala te teme, pa so "M ne pričakujemo ...(razl. meseci)" - a to za vsak mesec odprete novo al kako ste razvrščeni, kaka so "pravila"?

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.8.2008 14:15:42   
*tajda*
awwa jaz sem zanosila takoj po prenehanju jemanja kt,takrat ko sem izvedela da sem noseča sem tudi začela jemati tifol.Imam pa zdravega user posted image  

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.8.2008 15:22:02   
awwa
No, saj pravim ... vsaka ima svojo zgodbo. So tudi primeri, ko ženske zanosijo med jemanjem tablet in jih potem še naprej jemljejo ipd. No, jaz sem se odločla, da bova en mesec pazila brez kt in bom jemala  Tifol, potem pa akcija :) Ne bo 3 mesece, ne bo nič mesecev, vsaj 1 pa bo :) 

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.8.2008 15:41:47   
giotti
Evo, awwa, bravo, srednja pot, je rekel Buda, je najboljša user posted image

Drugače pa ja, vsak mesec na novo ne pričakujemo. Zdaj je aktualen avgust za tiste, ki še čakajo, in september za tiste, ki smo avgusta že dobile tetko M. user posted image  Ni posebnih pravil, razen, da se prijaviš, ali kot borka (čakajoča na pozitiven test) ali kot navijačica, oboje ne gre. So pa vse borke avtomatično tudi navijačice. Če boš imela zdaj pauzo en mesec, se lahko prijaviš kot navijačica, potem pa že kot borka. Samo kot navijačica, moraš potem tudi nujno navijat, tale smejčko user posted image  pa je tvoje glavno orodje. Aja, pa jaz sem hotela sem vpeljati pravilo, da ob M ne dajemo user posted image  k imenu, ker je to čist preveč negativno čustvo, saj smo dobile samo M, ampak da se podpremo s tem user posted image  in navijamo naprej za naslednji mesec user posted image .

Sam se nekako to pravilo le ni prijelo, so punce le preveč user posted image  ob vsaki novi M. Pa saj jih razumem, jaz sem še tukajle čist frišna, pa se še lahko takole hecam brez user posted image  No, upam, da zaradi M res ne bom user posted image , vsaj eno leto ne, kot je nekako normalna doba za par, da zanosi.
Pa veliko sreče user posted image
Si pišemo in beremo na M ne pričakujemo user posted image  

(odgovor članu awwa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.8.2008 19:57:03   
Tanja55
hej punce, jst sem tud se frišna in nekako še zbiram informacije...in moja G pravi, da se folna kislina jemlje takoj ko nehaš jemati KT oz. če nisi na tabletih takoj ko začneš delat na user posted image . Ker ko zanosiš folno že potrebuješ, v večjih koncentracijah kot jih dobiš s hrano. zato je fino pričet čim prej, ali s samo folno kot je Tifol ali pa v obliki dodatkov k prehrani kot je CentraMed Mami.
No pa srečno vsem nam, se vam pridružim na M ne pričakujemo in začnem navijat user posted image .

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.8.2008 12:27:54   
Ylenia
ja no sej tvoja G ima prav. ko ti dolgo jemljes KT se ti zmanjsuje kolicina folne, tut ce jo pojes s hrano velik, je na koncu nimas tolk kot ce ne bi bla na KT. zato je fajn jest folno takoj k nehas jemat KT, ker je sama nimas dovolj in seveda za vsak slucaj ce zanosis, da je ne primanjkuje, ker je na zacetku najbolj pomembna. pa lepo nabiras zaloge.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.8.2008 22:05:53   
Želvi
Jaz KT ne jemljem od novega leta (prej sem jih jemala 6.let). Od aprila dalje jemljem Tifol (priznam, da se kakšen dan zgodi, da ga ne vzamem, a načeloma sem kar pridna), na user posted image sva pa zdaj začela delati. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da če ginekologi priporočajo nekaj premora, da potem že more biti nekaj na tem. Je pa tako, da se vsak odloča po svoje in jaz sem se pač tako. Držim pesti, da vama čim  prej uspe in vaju kmalu razveseli user posted image .

(odgovor članu Ylenia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.8.2008 17:58:18   
Anonimen
upam, da ne bom kregana za tole vprašanje tukaj, ne vem kam naj pišem...

zanima me pa ravno obratno- ko spet začneš jesti KT, v koliko dneh je zaščita spet maksimalna??

hvala

(odgovor članu awwa)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
26.8.2008 20:42:22   
awwa
Ne me držat za besedo, ampak v glavi mam, da po 7-ih dneh. Prebrala sem na nekem forumu (ne vem kje) - mislim, da je celo ginekolog odgovarjal. AMpak, saj pravim, nisem prepričana ... naj še kdo napiše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?