Nika v službi
|
Stopi v kontakt direktno z vzgojiteljico in si uredi termin za sestanek. Jaz sem šla pred vstopom pogledat vrtec, razkazala mi ga je sama ravnateljica, potem sem imela pogovor z ravnateljico in nazadnje še z vzgojiteljico. Vzgojiteljica je imela poseben formular, kamor si je vpisovala vse podatke o otroku, od osebnih podatkov (leto rojstva, ime, kontaktni podatki staršev oz. tistih, ki bodo po otroka prihajali v vrtec, telefonske številke....) do navad, značilnosti, posebnosti. Tu sem jaz takrat navedla, kaj ima rada, česa ne mara (takrat se je naša npr. izredno bala vseh igrač, ki so oddajale zvok), kako se uspava, če ima kakšno ninico, dudo, stekleničko, kakšen poseben obred (naša se je rada božala in se še zdaj ).... Skratka, vzgojiteljica je dobila neko predstavo o otroku, njegove osebne, karakterne značilnosti. Sama pa sem od vzgojiteljice dobila navodila, kaj prinesti v vrtec. Nahrbtnik z rezervnimi oblačili, dudo, stekleničko, priljubljeno igračo oz. ninico. To je veljalo za našo, čeprav se je od stekleničke zelo hitro poslovila in začela piti iz skodelice kot ostali vrtičkarji. Uvajanje je pri nas trajalo 14 dni. Koliko časa si posamezen dan ostal z otrokom, si si prilagajal sam oz. v sodelavi z vzgojiteljicama. Moja potrebuje dalj časa, da se privadi, zato sem takrat prvi teden večinoma bila kar zraven, ven sem šla le za 10, 15 minutk. Potem drugi teden sem pa svoj čas odsotnosti povečevala, dokler ni nekje sredi tedna preživela sama do kosila. Do novega leta je bila naša v vrtcu itak do kosila in to je bila super izbira. Se je res dobro navadila na vrtec, na novo okolje, prijateljčke. Z novim letom smo potem začeli spati v vrtcu in to brez problemov. Jaz ti res svetujem, da se pomeniš z vzgojiteljico.
|