|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 17:23:52   
Aly
Zaradi vročine smo bili danes pri zdravniku in je bilo ugotovljeno, da ima naš :duda: vnetje grla. Dobili smo Ospen suspenzijo in za vročino paracetamol svečke. Že tako mi ta zdravila niso všeč, a kaj naj kot laik, saj je imel :duda: ob povratku domov celo 40 st. vročine. Vzeli smo pol žličke Ospena in eno svečko v črevo...že po nekaj minutah se je pokakal, zato ne vem, koliko se je te svečke izločilo :ups:. Vročina mu je najprej sicer padla na 38,2, vendar mu je sedaj ponovno narastla čez 39. Najhuje pa je, da ima sedaj po štirih urah verjetno zaradi Ospena grozne prebavne probleme in drisko...tako, da grozovito joka, ter kaka dobesedno rjavo vodo.... Joj smo žalostni..... Saj res ni čudno, ko pa je do sedaj njegovo telesce zaužilo le mamino mleko, sedaj pa ti "agresivi"..:( Prosim napišite mi , kako so kaj vaši otročki prenašali ta Ospen in tudi svečke ?????

Vsem mnogo zdravja :angel:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 17:26:31   
Anonimen
Če kaka "rjavo vodo", pojdite takoj nazaj k zdravniku. Tega ne sme, se bo izsušil. Tak mali se zelo hitro.

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 17:34:40   
Anonimen
Se strinjam, pokliči in jih vprašaj kaj zdaj, ker lahko dehidrira.

mi drugače nismo imeli težav z Ospenom niti s svečkami.

(odgovor članu Aly)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 19:00:07   
niki5
meni so na urgenci rekli da do 3x na dan lahko ima drisko zaradi ospena, več pa ne. Ospen bo prijel v 2 dneh, takrat tudi vročina pade. Če te zanima kaj smo mi zaradi Ospena zadnje dni doživeli sem napisala ravno včeraj na forumu. Lahko pogledaš.. pa mi nihče ni znal pojasniti, bodi pazljiva.

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 19:39:21   
Aly
Joj Niki, sem prebrala, me je kar groza - in kako je sedaj Svit ? Upam, da že jesta...Torej, če sem te prav razumela ste tudi začeli jemati Ospen in ga prenehali ? Ne vem, naš :duda: se je v štirih urah po prvem odmerku pokakal trikrat (prvo je verjetno pripisati bolj svečki)...sedaj pa že uro nepretrgoma spi, vendar ima visoko vročino.... Glede ješčnosti pa za zdaj še ni panike, se še kar dojiva, čeprav se zraven občasno joka, saj ga verjetno boli grlo. Problem pa je, da sva se do sedaj izključno dojila, in sem mu sedaj po napotku zdravnice hotela na vse možne načine dajati vodo, pa mi je uspelo le nekaj kapljic .... Kakšna bo noč še ne vem, ta trenutek pa enostavno ne vem ali mu naj Ospen še dam ali ne, prav tako svečke :zmeden:

Niki držim pesti za naše sončke!

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 20:40:12   
niki5
Ja sedaj prihajamo k sebi, bilo je pa res grozljivo. Tako, da so lahko tudi kakšni drugi stranski učinki, čeprav niso navedeni v navodilih. Če bi poslušala zdravnika na urgenci bi moj bogi dojenček še vedno hujšal..

Mi smo imeli glede Ospena navodila, da jemljemo na 8 ur po 1,5 ml in ker je antibiotik naj bi prijel v roku dveh dneh, no in takrat je potem res Svitu padla vročina, do takrat pa smo ji zbijali s Calpolom. Se pa odklanjenje hrane začeli postopoma in potem tak da v torek ni 16 ur nič zaužil. Grozljivo, res. Nobene tekočine tudi Svit noče. Ko je bil že na meji sva mu z mojim brizgala z injekcijo v usta, ampak to je res tisto ko vidiš da ti otrok dehidrira ker noče niti dojiti. Je pa grozno tako na silo. Samo ni niti lulal kar pa pomeni da so ledvica v nevarnosti.

Kakšna imaš pa ti navodila glede Ospena? Imaš določeno dozo?
Ti kar ravnaj po navodilih, če boš videla da so težave (prekomerna driska, bruhanje, hranjenje) pa takoj pokliči zdravnika in se posvetuj kako naprej. Glede Ospena pa res 2 dni mora jemati, da bo prijel, da bo bolečina v grlu minila in vročina padla.

Lahko da smo mi ekstremni primer glede ospena, ampak če sama ne bi prišla do tega da je lahko on krivec za naše nehranjenje, ne vem kaj bi bilo.

Aly držim pesti da se vam bo uredila, če te pa še kaj zanima pa se kar obrni name, brez problema.

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 20:42:32   
niki5
Še to sem se spomnila.. če ti noče piti druge tekočine ga večkrat pristavlji k dojenju, vsaj prvo mleko ga bo odžejalo, če bo seveda hotel. Tako sem jaz počela, dokler se ni potem tisto začelo.

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 20:54:05   
Aly
Hvala Bogu, da je Svitu bolje...... Mi pa smo ravnokar ponovno dvakrat zaporedoma kakali - dejansko obilno čisto drisko...Sedaj niti več nisem sigurna , da je to Ospen, saj je kakal prvič minuto za tem, ko sem mu vstavila svečko - očitno ne prenese tega ? :zmeden: in verjetno se je s tem v celoti izločila ? Vročino imamo sedaj 39....upam, da bomo noč nekako prespali, pa zjutraj pokličem pediatra......

Čimprejšnje okrevanje tudi vam !

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
3.3.2005 22:22:01   
niki5
Držim pesti da boste čim lažje preživeli noč in predvsem da bo vse vredu in da se boste čimprej pozdravili. Kako so revčki ti naši dojenčki ko zbolijo, mene kar srček boli.

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   OSPEN, SVEČKE ....DRISKA
4.3.2005 11:22:52   
Aly
Ne vem zopet nekaj nagaja RR - se prvič ni pokazalo...:(

Niki, kako ste uspeli zaužiti Ospen ? Nam je uspelo pred dvema urama po velikih mukah polovico predpisanega in sicer po kapljicah z mlekom. To je bilo edino....pred tem pa smo kričali in vse izbruhali :zmeden: .

Sedaj pa se gremo k pediatru pokazat zaradi driske, saj je od včeraj popoldan kar šestkrat obilno kakal...in tudi svečka ne ostane..... Vročina pa še nas vedno kuha :((

Vse lepo!

(odgovor članu Aly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?