|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prva beseda
10.8.2008 21:30:00   
benika
Berem takole po sosednjih forumih in vedno se mi zdijo zanimive debate o prvi besedi, ki jo je otrok spregovoril. Zelo zanimivo se mi zdi, da mamice vse vesele in presrečne razlagajo, kako je njihov otroček že pri 5,6. mesecih izgovoril prvo besedo, ponavadi mama ali pa gaga. Ravno danes sem zasledila post ene mamice, ki je vsa navdušena razlagala, da njena pupica (ali je bil fantek, sem že pozabila) že pri 4user posted image mesecih tvori besedeuser posted image user posted image user posted image

Zdej pa ne vem, al mam jaz tako čudne predstave o tem, kaj v bistvu sploh je prva beseda, ali pa so moji otroci malce bolj počasniuser posted image

Zame je bila prva beseda, ki jo je spregovoril moj otrok mama in pri tem je pokazal name. To je bilo pri 9. mesecih. Sej je pri 5. mesecih tud nekaj grgral, ampak vsaj zame to , roko na srce, res niso besede.

Katero besedo pa ste ve priznale kot prvo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prva beseda
10.8.2008 21:32:22   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: benika

"Ka to?" Pomenilo je: Kaj je to? S prstom je kazal na stvari. Star 8 mesecev.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2008 21:44:47   
majrim
user posted image user posted image user posted image bi mogla it v album pogledat...kaj pa vem,je težko določit...pri 4,5,6...govoril??...ma daj...to so zlogi in slučajno je pač padlo nekaj pametnega skupaj...ne verjemi vedno vsega,ker marsikatera rada pretiravauser posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2008 21:52:39   
benika
ne verjemi vedno vsega,ker marsikatera rada pretirava

Ne, ne, itak da ne verjamem...sem precej realna mamicauser posted image Samo zanimivo se mi zdi, kako nekatere mamice želijo prehitevat otrokov razvoj in potem klamfajo takšne in podobne zadeve po forumih. Še bolj zanimivo pa je, ko se najde takoj en kup teh mamic, katerih otroci pri parih mesecih že skoraj stavke tvorijouser posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2008 22:05:16   
Anonimen
Še bolj zanimivo pa je, ko se najde takoj en kup teh mamic, katerih otroci pri parih mesecih že skoraj stavke tvorijouser posted image

Ja, pa ne pozabi, da nekateri že poštevanko znajo. user posted image  user posted image

Ja ene včasih res pretiravajo.

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2008 22:07:01   
krfjolca
Eh, moj je tudi začel že pri 5 mesecih čebljat mama, pa dada pa nevem kaj še vse, pa to niti slučajno niso bile besede, ampak pač eksperimentiranje z govornimi organi. Za prve začetke pogojno štejem malo pred enim letom am am (ko je hotel jesti) - se pravi, ko ima zadeva en pomen in lahko vidiš, da otrok povezuje en zlog s tistim, kar ta zlog pomeni. Je pa sicer mali začel kar konkretno govorit pri cca 16 mesecih, morda malo prej. Zdaj pri 21h pa tvori stavke, razločno govori in tudi odrecitira nekaj pesmic. Je glede na to, da je fantek, zelo zgoden in zelo hitro pobira nove besede in stavčne strukture. Pa da ne bo katera rekla, da si zmišljujem, imam dokaz user posted image  :

http://www.youtube.com/watch?v=damTSr06_qg

(Je pa res, da sem tudi jaz eno grozno gobezdalo in non stop nekaj čvekam. Pa pri toliko knjigicah in pesmicah, kot jih z malim prebereva, bi bilo že čudno, če ne bi vsaj nečesa pobral :)

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 10.8.2008 22:09:06 >

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2008 22:29:10   
frutka_
Pri 9-ih mesecih je rekel "mama". Nikoli ne bom pozabila. V stajici je bil. Pa ne zaradi besede same ampak zaradi tega, ker je menda bil takrat prvič in zadnjič v stajici. Taka kriza mu je bila, d aje od sile začel govoriti.user posted image
Je pa spregovoril hitro.
Pri 4-ih mesecih še ne govori noben dojenček. Edino če pod "prvo besedo" razumejo mame grgranje, čebljanje in brbljanje.user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2008 9:34:37   
laruska
Jaz sem dojemala njene besede, kot prave besede takrat, ko so besede nekaj pomenile. Pri nas je bilo najprej gaga in buuu (raca in kravauser posted image ) in to je tudi pokazala v knjigici. Je pa to podobno kot pri samostojnem sedenju. Zame je blo samostnojno sedenje takrat, ko se je sama vsedla, za med. sestro na sistematskem pa takrat, ko je mala zdrzala dve sekundi v sedečem položaju user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2008 13:24:46   
K_a_t_i
Jst sem pa zgleda čist "prestroga" user posted image . Ker zame tudi gaga (pa čeprav kaže račko zraven), ni "prava" beseda. Pa ou, ou za kužka tudi ne. Pa tudi am, am in pa pa ne. Sori...
Sicer pa je naš fantiček fenomen - pri 17m. mami ne reče (nisem zanimiva user posted image ), pove pa zelo razločno od nekje 15. meseca ATO (avto). Potem pa so prišli PATI (copati) in še kaj.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 11.8.2008 13:26:01 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu laruska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2008 13:41:54   
cv105
naš fant (17 m) je živali  in vozila znal oponašati pri 10 m ... sem tudi v dilemi ali so to besede ali ne ...

kot prvega po imenu poklical mojega brata pri 11 m "Kok ali Koka ... v originalu Rok" ... in tako ga kliče(mo) še danes user posted image  ...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2008 14:00:10   
kaya2007
Jst sem pa zgleda čist "prestroga" . Ker zame tudi gaga (pa čeprav kaže račko zraven), ni "prava" beseda. Pa ou, ou za kužka tudi ne. Pa tudi am, am in pa pa ne. Sori...
Sicer pa je naš fantiček fenomen - pri 17m. mami ne reče (nisem zanimiva ), pove pa zelo razločno od nekje 15. meseca ATO (avto). Potem pa so prišli PATI (copati) in še kaj.

ja, tudi jaz tako razmišljam...me je zadnjič nekdo vprašal, če tamala kaj govori, pa sem rekla da ne. in je potem tamala za kravo rekla muuuu in take zadeve, pa je rekel, da seveda govori, tudi to je govorjenje user posted image  saj je res na nek način, ampak vseeno, jaz čakam na konkretne besede. tamala reče mama in ve da sem to jaz, pokliče me pa sploh ne user posted image  pa včasih za mano ponovi kakšno težko besedo kot je gumbek, drugače pa še vedno ni kaj dosti od nje user posted image
pa pri hoji je isto..mož vedno pravi, da tamala ubistvu že hodi (sama naredi par korakov, drugače jo držimo), in se vedno kregava, ker jaz mislim, da še ne hodi user posted image

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2008 15:09:28   
Suzy.
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

"Ka to?" Pomenilo je: Kaj je to? S prstom je kazal na stvari. Star 8 mesecev.

Hčerka je tudi najprej znala rečt "Kaj to". Če se prav spomnim je imela okrog 8 mesecev. Bi morala v knjigo pogledat. Je pa pri enem letu znala okrog 25 besed. Ampak tako, da je tudi razumela kaj reče.

Sin je pa en dan za 1. rojstnim dnem pokazal na mojega očeta in rekel "dedi". Kak teden kasneje pa še "avto" (ali ato, kakor mu uspe). In to je to.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?