Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:00:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Brokoli (in kakšen krompir) narežem na manjše koščke in ga stresem na na olju prepraženo čebulo ... malo pustim in potem zalijem s kozarcem vode in pokrijem s pokrovko, tako da se brokoli malo duši in zmehča. Potem zadevo speštam s paličnim mešalnikom, dodam jušno kocko, kake začimbe (poper, muškatni orešček, peteršilj, ...) in zalijem z vodo in kuham še kakih 5-10 minut. Meni je zelo dobra.
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:20:28
|
|
|
|
baguSka
|
Pa verjetno je fino potem na koncu dat se mal smetane a ne?
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:21:29
|
|
|
|
Volga
|
O, čebulne juhe nisem že 100 let delala, pa tako mi je dobra. Morda pa danes. ja, baguska, jaz dam vedno malo smetane not v kremne juhe.
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:31:54
|
|
|
|
Naja30
|
O super za tale recept! Bom kar danes naredila, imam ravno brokoli in ostalo doma.
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:34:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja itak, kisla smetana je obvezna!
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:41:59
|
|
|
|
baguSka
|
O, čebulne juhe nisem že 100 let delala, pa tako mi je dobra. Morda pa danes. volga kako pa se cebulno nardi??
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:44:28
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka O, čebulne juhe nisem že 100 let delala, pa tako mi je dobra. Morda pa danes. volga kako pa se cebulno nardi?? Ah, čisto enostavno. Na čisto malo podušiš veliko čebule, narezane na kolobarje, zaliješ z vodo, lahko tudi 1 deci mleka, soliš, popraš, muškatni orešček, pretlačiš ali s paličnim, smetana in to je to. lahko pa daš gor še malo opečenih koščkov kruha pa parmezan obvezno.
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:47:19
|
|
|
|
baguSka
|
tnx.. veliko čebule kolk pa npr das ti cebule za kroznik juhe!? tko na uc.. da ne bos cist sfalila taprvic...
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:47:54
|
|
|
|
baguSka
|
da ne bos bom
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:54:23
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka tnx.. veliko čebule kolk pa npr das ti cebule za kroznik juhe!? tko na uc.. da ne bos cist sfalila taprvic... kaj pa vem, za približno liter juhe tri velike čebule.
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 12:55:57
|
|
|
|
baguSka
|
kaj pa vem, za približno liter juhe tri velike čebule. aha.. no sej to pa ni tok velik.. sem se predstavljala vsaj kaksno kilo.. bom poskusla, ker mi je ta juha tooooooook dobra!!!
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 14:46:20
|
|
|
|
TRIŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: baguSka O, čebulne juhe nisem že 100 let delala, pa tako mi je dobra. Morda pa danes. volga kako pa se cebulno nardi?? Ah, čisto enostavno. Na čisto malo podušiš veliko čebule, narezane na kolobarje, zaliješ z vodo, lahko tudi 1 deci mleka, soliš, popraš, muškatni orešček, pretlačiš ali s paličnim, smetana in to je to. lahko pa daš gor še malo opečenih koščkov kruha pa parmezan obvezno. Njami si mi pa dala idejo
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 22:19:14
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Jaz nikoli ne delam samo brokolijeve, ker ima zelo močan okus. K brokoliju dodam vedno še kar nekaj bučk, ko je sezobna, pa še drugo zelenjavo z vrta npr. kakšen korenček, stročji fižol, brstični ohrovt. To zdušim na prepraženi čebuli, posolim, dodam luštrek ali drobnjak, zalijem z vodo in dodam malo sojine smetane (ker moj sinko pač ne sme kravjega mleka) Potem zmiksam s paličnim in dober tek!
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 22:24:58
|
|
|
|
Sandra*
|
No, sem naredila: Brokoli skuhala v slani vodi. Potem sem stopila malo masla in gor usula moko, in dodala malo česna, ko je lepo zadišalo sem prilila vodo v kateri se je prej kuhal brokoli, nato sem stresla not ves kuhan brokoli in zalila s preostankom vode. Dodala sem pol goveje kocke za juho, malo soli, majaron in peteršilj, in zakuhala rezance. Aja, čisto na koncu pa sem primešala se kislo smetano. Juha je bila res odlična.
|
|
|
|
RE: Brokolijeva kremna juha 31.7.2008 22:43:55
|
|
|
|
pikecpokec
|
Dam kuhat krompir pa brokoli, pa strok česna, pa eno jušno kocko. zmiksam, dodam malo smetane (une za kuhanje ali kisle ali sladke ali tiste z mleka), dosolim po okusu, popram in ekola!
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?