|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje od dude
29.7.2008 15:43:42   
lenika
Mi smo se danes začeli odvajati od dude in imam nekaj vprašanj. Po kolikšnem času so vaši malčki pozabili na dudo? So dolgoročno gledano ponoči ali čez dan zaradi tega kaj manj spali?

Naš dvoletnik jo je imel samo še za spat. Danes zjutraj pa sva se zmenila, da jo bo muca odnesla za mlade mucke in bo imel za spat Nodija. Zaspal je po 1 uri in pol, vendar ni nič jokal ali vprašal za dudo le premetaval se je. Nato se je po 1 uri zbudil in sem mu rekla naj stisne Nodiaj in je zaspal nazaj. Navadno čez dan spi vsaj 2 uri.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje od dude
29.7.2008 15:47:39   
Udb
Oj.
Mi smo jo ukinili malo pred 2 rojstnim dnevom, ko jo je pregriznil. Vsakič ko je vprašal, sem rekla, da je žal, ampak da jo je pregriznil. Ene par dni je bila kriza pri spanju, ampak potem je bilo pa ok.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.7.2008 15:57:16   
lev76
Jaz sem počakala, da jo je pregriznila. In potem sej ji razložila, da je pokvarjenauser posted image . Pa jo je vseeno želela imeti, vendar ne za dolgo. Je minil efekt. Ko je kasneje še prosila zadno, sem ji jo vedno dala in rekla, da je žal pokvarjena. Navada je splahnela v parih dneh. Se pa še tu pa tam zgodi, da prosi zanjo, in jo pač potegnem iz predala in ji jo dam. Seveda je nima več kot par minut,ker je itak pokvarjena.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.7.2008 16:02:39   
lenika
Kako ste pa kaj spali ponoči?

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.7.2008 16:13:15   
felicia
No sem slišala da je fajn če dudo odrežeš oz. cucelj in ko jo otrok hoče imeti mu jo daš sam je itak ne more cuclat tako da se odvadi. Seveda sem to slišala kako je pa v praksi zaenkrat še ne vem. Srečno pri odvajanju

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.7.2008 17:39:46   
Felicita
sestri smo dudo vrgli ribicam v morje, ker so mejhne (in skoz odpirajo usta user posted image ), ona je pa velika in je ne rabi več. blo je nekaj dni problemov pri spanju (oz. ko je blo treba zaspat), zbujala se ni pa nič več v primerjavi s takrat ko je imela dudo. Je pa vsem blazno veselo razlagala, kje je duda.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2008 19:23:29   
danijela in taja
smo začeli odvajati pri desetih mesecih.....čez dan nič samo za spati jo je še imela....mogoče je dan dva bila malo bolj sitna....pa jo je minilo...zdaj ji jo dam za zaspati...pa še lepše zaspi ker jo samo takrat dobi.....in jo je vesela....sma pa že zaspale tudi brez pa ni blo sile.....zvečer jo pa ima tako samo par minut pol jo pa vrže ven in se zgubi nekje v spani vreči ponavadi......

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2008 21:12:29   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

zbujala se ni pa nič več v primerjavi s takrat ko je imela dudo.

Ja mene pa ravno to skrbi, ker do sedaj je vedno spal po 12 ur v kosu, no bomo videli kako bo sedaj, poročam jutri. Je pa danes čez dan brez problema zaspal in tudi zvečer, kaj bo pa po noči,...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2008 21:19:57   
mojca75
joj lenika vam držim pesti. Mi smo od kar smo brez dude s spanjem na boljšem, spi v kompletu celo noč, al pa se 1x zbudio, prej smo se pa na uro zbujali in popravljali dudo.

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2008 21:20:47   
Vrtnica79
Mi smo prvi vrgli dudico v morje k ribicam. Najbolj me je skrbelo kako bo ponoči, pa ni bilo neke krize. Res pa je da je takrat začela ( če se je zbudila) ponoči pit. Je ponavadi kar celo flašo čaja spila. Kasneje je tudi to opustila, sama od sebe.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2008 21:24:53   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: mojca75

joj lenika vam držim pesti. Mi smo od kar smo brez dude s spanjem na boljšem, spi v kompletu celo noč, al pa se 1x zbudio, prej smo se pa na uro zbujali in popravljali dudo.

Naš Matic si jo je kar sam poiskal, tako, da resnično že več kot eno leto ne vem kako se je ponoči vstati.

< Sporočilo je popravil lenika -- 29.7.2008 21:25:37 >

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.7.2008 21:42:51   
krfjolca
Mi smo jo nazaj grede z dopusta pozabili na avionu. Je cel dan veselo razlagal, da se zdaj duda pelje v Ameriko k dojenčkom. Zvečer je sicer brez težav zaspal, ker je bil totalno utrujen od dolge vožnje, vendar se je okrog polnoči zbudil in jo hotel imeti. In pri tem je tako histerično in obupano jokal, nisem ga mogla umirit na noben način. Kot da bi sanjal najhujšo moro. Po dobrih 20 minutah sem popustila in mu dala dudo. Umiril se je takoj in spal do jutra. Tako da jo bomo zaenkrat še imeli za spat. Nočem silit vanj, saj ima še kar nekaj časa. Bomo poskusili drugo poletje, se mu bo mogoče dalo že kaj več dopovedat.

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 29.7.2008 21:43:38 >

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.7.2008 22:12:54   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Mi smo jo nazaj grede z dopusta pozabili na avionu. Je cel dan veselo razlagal, da se zdaj duda pelje v Ameriko k dojenčkom. Zvečer je sicer brez težav zaspal, ker je bil totalno utrujen od dolge vožnje, vendar se je okrog polnoči zbudil in jo hotel imeti. In pri tem je tako histerično in obupano jokal, nisem ga mogla umirit na noben način. Kot da bi sanjal najhujšo moro. Po dobrih 20 minutah sem popustila in mu dala dudo. Umiril se je takoj in spal do jutra. Tako da jo bomo zaenkrat še imeli za spat. Nočem silit vanj, saj ima še kar nekaj časa. Bomo poskusili drugo poletje, se mu bo mogoče dalo že kaj več dopovedat.

Koliko je pa star?

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.7.2008 0:17:37   
lelaval
Pri večjih 2 smo isti dan ukinili dudo - zobozdravnica je hčeri rekla, da se ji že na zobkih poza od dude (so poševno rastli) in naj jo takoj ukine - še isti večer sta šla spat brez dude - sin brez težav pri 3. letih že prvo noć, hči pa je pri 4. letih še cel teden (in malo čez) stokala za dudo.  Zobki pa so stalni zrasli lepi user posted image
Pri najmlajši pa se še trudimo - ima zadnjo dudo, še to z luknico, pa je noče dat stran - zobke pa že isto kot najstarejša. Smo ostali člani mnenja, da duda ne bo zdržala več kot še kak mesec user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.7.2008 12:35:50   
Marelica
Pri nas pa prvo ukinjanje ni šlo. Enkrat, stara 20m,  je sama iz jeze dudo vrgla nekam k peči. Sem izrabila priliko in ji rekla, da je zdaj duda zgorela in sem jo razrezala, da je res videla, da je zanič. Podnevi ni bilo problema, zvečer nam pa brez dude zaspat ni mogla. Se je tako histerično drla, da je skoraj bruhala. Zato sem na koncu popustila in rekla da grem v trgovino kupit novo in ji seveda prinesla rezervo. Smo pa že toliko dud pogubili, da je bila zdaj res samo še ena v uporabi. In smo se zmenili, da bo duda zdaj podnevi v omari počakala, da ne bo še ta zgorela. Tako da dnevno rabo smo BP ukinili, čeprav jo je imela prej sigurno pol dneva v ustih in cele noči.
Čez kaka dva tedna je pa to zadnjo dudo čisto zares pri babi in dediju pozabila in smo bili primorani odvadit tudi ponoči. Na srečo ni bilo več take histerije, se je pa kar nekajkrat ponoči zbudila in se začela jokat. Potem pa je čez par dni čisto pozabila nanjo in sem ji to zadnjo dudo lepo shranila za spomin. user posted image

Moram pa reči, da je začela boljše spat in več govorit takoj ko dude več ni imela. Tako da se splača tudi par noči joka potrpet.

Lenika, poročaj jutri, kako vam je šlo. Držim pesti, da s čim manj zbujanja!

< Sporočilo je popravil Marelica -- 30.7.2008 12:36:01 >

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.7.2008 12:40:39   
lenika
Matic je zaspal brez problema ob 21.00, nato se je ob 4.00 zbudil in malo postokal. Rekla sem mu naj stisne Nodija. Res ga je in zaspal takoj nazaj in spal do 8.00 kot ponavadi. Kaže super in upam, da ne bo kakšne zapoznele reakcije.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.8.2008 20:57:14   
Ivanča
No, mi smo pred 3 tedni na morju tudi dudo v morje vrgli (jo je sama vrgla), da bo ribica mladičku odneslauser posted image Zvečer ni bilo nobenega hudega joka, tudi do zdaj ne....ampak vsake toliko se vseeno zvečer spomni in me začne milo prositi za dudo.

Ko ji rečem, da je velika punca, da ima zdaj že gatke, pa ruzak za v vrtec, pa flomastre.....pa vse živo ji dam, ker je že velika punca, začne govoriti, da je ona čist mičkena punčka, da ne rabi gatk, bo imela pleničke,pa ne rabi flomastrov.....samo dudo!!! Da naj gremo ribico poiskati, da bo dala dudo nazaj.

Kaj naj zdaj storiva??? Mož pravi, da ni poti nazaj.....meni je pa vseeno kar hudo, ker tako lepo prosi za dudo. Kolikor sem prebrala so drugi otroci prej pozabili nanjo. Naša pa nikakor, zato sem pomislila, da jo mogoče še rabi. Sicer potem zaspi, ampak se moram tudi po pol ure ukvarjati z njo in njenimi prošnjami. Stara je pa 26 mesecev.

Jo ribica prinese nazaj samo za zvečer  ali naj še malo vztrajava, ker ni joka, da bo končno pozabila nanjo? Kakšen nasvet?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.8.2008 21:09:30   
picola1
Mi smo ji dali dudo stran pri desetih mesecih, ker se mi je ponoči skos zbujala, ker je ni našla. Kriza je bila 14 dni, 3 dni je malo jokala, potem se je malo več zbujala. Malo bolj je kriza zdej za dnevno spanje, spi samo še enkrat na dan (prej je dvakrat...no sej mogoče bi blo tko v vsakem primeru), uspavat jo je malo težje, ponoči pa je ful boljše-spi celo noč, od 20ih do 5-6ih, potem jo prestavim k nama in spi še do 8ih, včsih celo do devetih. Tako da jaz sem ful zadovoljna, da sem se tako odločila, kot sem se.
Sem bila na trenutke tudi v skušnjavi, da bi jo dala nazaj, ampak sem vztrajala in vesela sem, da je tako.
Zato Ivanča, jaz ji je ne bi dajala nazaj. Če je 3 tedne brez in tudi joka ne, je po moje čist brezveze dajat dudo nazaj. Bo že pozabila nanjo. Še vsak je pa bo tudi ona, očitno samo rabi malo več časa. Moje mnenje.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.8.2008 22:51:36   
Nončika
Ivanča, joj pri nas je isto. čez dan vse obljubi, da dudo. govori, da je večer več ne bo rabila. res je nima čez dan, le zvečer za zaspati. ji govorim, da velka, da nima plenice,... ne ona je micena, naj ji dam plenico, naj ji vzame jezni striček flomastre, barbike. skratka vse. vse bi dala za dudo.
moj pa vedno popusti in ji da dudo. jao meni. jaz je ne bi, a nouser posted image user posted image

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.8.2008 14:01:03   
nežka
Naš jo je pa kar naenkrat začela stran odrivat, je sploh ni hotel več. Potem je ene par noči malo slabše spal in se bolj premetaval, potem pa je minilo.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.8.2008 15:33:34   
MATEJA
No da še mi povemo naše izkušnje z dudo. Moj mali škratek jo je že par ur star user posted image  (v porodnišnici) tako lepo i veselo vlekel, da je bil prav smešen. Tako drobcen obrazek, pa tako velika duda user posted image . Nismo nikoli imeli problemov z "podkladanjem" dude, je ni metal ven z ustk, je bila očitno predobra. In kakor je rastel, rajši jo je imel. Tam nekje pri 5. mesecih igrač še ni znal prav držati v rokah, dudo pa si je že stavil v ustka... "Dudar pravi, sem stokrat rekla, da ta pa bo šel v šolo z njo. Nikamor in nikoli nismo šli brez nje, zaspat brez dude ni govora... No in nekje pri letu in pol (ko je začel malo govorit) jo je začel uporabljat samo še za spat, nisem mu jo pa nikoli branila ali rekla da je duda to in ono, še sama sem mu jo velikokrat dala in vedno jo je imel na vidiku (v kuhinji na pultu). Ko jo je zahteval, sem mu jo brez problema dala... In sedaj (2,2 leta) je bil malo prehlajen in itak ni mogel dihat čez nos in je ni hotel. Tako mu jo nisem več ponudila, duda je stala še dva dni na svojem mestu (v kuhinji), interesa zanjo ni sploh pokazal in tako se mu jo spravila v omaro (če se slučajno spet spomni nanjo...). In do danes je ni več sploh omenil user posted image . Sem pa mnenja tega: vem da je duda grda razvada, za zobke še posebej, ampak pomaga pa veliko, ko ima dojenček krče, ko se ne more umirit, za igranje (motorika)... Pa kaj če ima dudo, bolje kot prst v vsakem primeru. Priznam da mu jo sploh nebi še vzela, da jo je želel, z dudko mi je bil tako simpatičen, tako dojenčkast. In ima komaj dve leti, naj se še malo pocartka, saj bo celo življenje moral delati po nekih moralah in pravilih drugih, je tako?! No malo sem se razpisala. V kratkem: Sem čisti pristaš dude, ko sem videla kaj mojemu otroku pomeni (oz. je pomenila). Mine pa vse, tudi ta "grda" razvada. LP.
*Pa še to: spimo pa isto kot zadnjega pol leta. Zbujanje 1x ali nobenkrat. Bravo mi.user posted image

< Sporočilo je popravil MATEJA -- 28.8.2008 15:35:30 >

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.8.2008 18:07:27   
Nončika
Mateja, točno tako rajši duda kot pa prst. naša je namreč stara 3l, pa jo ma za zaspati. drugače si kar prste riva v usta, ali pa celo roko.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.8.2008 11:01:37   
Šaki
mene pa zanima kako jo odrežem?

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Naj gre otrok v šolo?
Preden naženete ta isti strah v kosti vašega malčka, poskusiti sami ugotoviti, česa vas je strah in zakaj pomisleki. Je ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......