|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   raje k dr.rešu ali na kliniko v lj?
22.7.2008 23:46:31   
buča
Saj me je malo vrglo na rit,ko sem slišala.oz.brala,da se prvi postopek pri dr.Rešu plača....okoli 1500 eur??Saj itak,da si žeim otročka in da so neprecenljivi,ampak kako naj to plačam.če imava slabe plače?user posted image
Zato sprašujem,kam se bolj splača iti....koliko časa se pa na kliniki za neplodnost v lj čaka?
Ne vem še kam naju bo poslal,datum imava 8.9.
Žalostna sem,ker sva toliko časa zapravila,jaz na klomifenu,na laparo,histero,miljonkrat na uz,da ne omenjam vsakomesečnih razočaranj,da spet ni nič ratalo...3 leta so odšla...ko bi najina ljubica lahko imela že bratca ali sestrico...sedaj pa slab spermiogram...g je rekla,sicer nemogoče ni...sj jest vem,da ni nemogoče,če že imava enega sončka...ampak sva tud midva vsak dan starejšauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: raje k dr.rešu ali na kliniko v lj?
23.7.2008 9:29:45   
anci banci
kakor vem, da to ne drži da  se prvi postopek plača pri dr.Rešu... moja kolegica je letos imela februarja umetno oploditev prvi postopek in ni nič plačala pa tudi čakala ni prov dolg.. je bila v mesecu dni na vrsti
mogoče se plača le v primeru če Rešu zmanjka brezplačnih postopkov (preko zavarovalnice)
če vprašaš mene sem se odločila za Reša ker ni toliko kompliciranja in čakanja kakor na ginekološki kliniki, kjer moraš pa čist vse preiskave dat čez pa testirat se moraš iti za spolno prenosljive bolezni potem pa moraš še čakati da se njihov vele konzilij odloči kdaj boš imela postopek in seveda če si upravičena do njega
hvala za tako kompliciranje

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.7.2008 10:25:03   
blaža
Sicer s tem nimam ( na srečo) izkušenj, sem pa ravno pred kratkim gledala eno oddajo, ko so delali preizkuse z moškimi, ki imajo malo število semenčec v spermi in so morali za poskusno dobo piti sokove iz zelenjave in sadja. Veliko se jim je popravlo, tako, da so imeli več semenčec, pa tudi hitreje so plavala ( do jajčeca). Razumem, da če je stvar resna in je fizičnega izvora, da ne pomagajo le napitki iz sadja in zelenjave, poleg zdravljenja pa vseeno lahko poskusita še s tem. Tudi jaz sem nestrpno čakala na drugega otroka, ker sem imel po prvem spontan splav in vem kako je, če si želiš še enega.Želim vama veliko sreče in ne obupat!

Lep pozdrav!

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.7.2008 11:39:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

kakor vem, da to ne drži da  se prvi postopek plača pri dr.Rešu... moja kolegica je letos imela februarja umetno oploditev prvi postopek in ni nič plačala pa tudi čakala ni prov dolg.. je bila v mesecu dni na vrsti
mogoče se plača le v primeru če Rešu zmanjka brezplačnih postopkov (preko zavarovalnice)
če vprašaš mene sem se odločila za Reša ker ni toliko kompliciranja in čakanja kakor na ginekološki kliniki, kjer moraš pa čist vse preiskave dat čez pa testirat se moraš iti za spolno prenosljive bolezni potem pa moraš še čakati da se njihov vele konzilij odloči kdaj boš imela postopek in seveda če si upravičena do njega
hvala za tako kompliciranje

Tle se s teboj glih ne morem strinjati, res da v začetku in nekje v 2 polovici leta Reš dobi kvoto za brezplačne postopke in če ravno urajmaš tisti termin imaš lahko srečo, da ne plačaš postopka, niso pa vsi te sreče, veliko nas je tudi takih, ki smo in bodo morali prvi postopek plačati. Vse je odvisno od tega, kdaj greš v postopek in koliko brezplačnih postopkov ima on še na voljo.
Je pa res, da prideš pri Rešu hitro na vrsto, opraviš pol manj preiskav kot na kliniki (zdej kolk je to dobro ali ne, naj presodi vsak sam) in UZ ji so bolj fleksibilni glede delovnika.
Ker na kliniki še nisem bila ne morem reči kako je tam a po pričevanjih deklet je dosti bolj komplicirano kot pri Rešu.
Pri njemu si lahko v mesecu čez postopek.

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2008 21:46:31   
kitka1
Jaz imam ginekologinjo v leonišku (klinika Lj.) in sem tudi vse preiskave opravila tam (ali v bližini - stara porodnišnica). Lahko rečem, da sem v slabem letu (oktobra 2007 sem imela prvo preiskavo - HSC) prišla do IUI v septembru (umetna osemenitve). Če to ne uspe, grem takoj na IVF.

Vse skupaj se mi zdi dokaj hitro. Res sem morala biti kdaj malo bolj vztrajna pri naročanju (npr. za laparoskopijo), se je pa splačalo. Drugače pa se mi zdi logično, da ti pregledajo vse, kar se da. Kaj ti pomaga umetna oploditev, če imaš pregrado v maternici, miome, endometriozo ... in ti to lahko prekine nosečnost. Ti postopki so čisto preveč dragi, da bi tvegali in ne pogledali prej vsega, kar lahko vpliva na potek nosečnosti.

Zelo pomembno se mi zdi, da se o vseh stvareh čim bolj pozanimamo (ne samo na forumih, tudi kakšne bolj strokovne razlage so zaželjene) in čim več sprašujemo zdravnike, ki skrbijo za nas. Tako si lahko precej skrajšamo čas od začetka zdravljenja do umetne oploditve - če seveda prej ne uspe.

Pa še glede stroškov... Razumem, da grejo v privatno ambulanto tisti, ki imajo čisto preveč denarja. Ne razumem pa, zakaj bi to počeli tisti, ki jim iz meseca v mesec komaj znese. Saj plačujemo in (verjetno) bomo plačevali vsak mesec zdravstveno zavarovanje in je prav, da izkoristimo tisto, kar nam pripada. Mislim, da obravnava na kliniki ne bi smela biti manj kvalitetna kot pri dr. Rešu.

< Sporočilo je popravil kitka1 -- 27.7.2008 21:51:40 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2008 9:34:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kitka1

Pa še glede stroškov... Razumem, da grejo v privatno ambulanto tisti, ki imajo čisto preveč denarja. Ne razumem pa, zakaj bi to počeli tisti, ki jim iz meseca v mesec komaj znese. Saj plačujemo in (verjetno) bomo plačevali vsak mesec zdravstveno zavarovanje in je prav, da izkoristimo tisto, kar nam pripada. Mislim, da obravnava na kliniki ne bi smela biti manj kvalitetna kot pri dr. Rešu.

user posted image user posted image user posted image No to pa je ironičen stavek!!

Niti malo ni tako, da tisti, ki imajo preveč denarja hodijo na privatne klinike, ampak gredo tja predvsem tisti, ki nočejo zapravljati dragocenega časa s čakanjem na odobritev postopka na kliniki, ker nismo vsak dan mlajši.
Smo kar šparali za to, da smo prišli takoj na vrsto in še v drugo smo kredit dvignili, da smo postopek lahko plačali in ja nesramno se mi zdi, da 15 let plačujem ZZ pa da moram še toliko časa čakati, da odobrijo postopek.
Le kdo bi si pri 20 letih mislil, da pri 25 letih ne moreš imeti otrok, če bi bilo tako, bi se že pri 20 letih postavila v vrsto za brezplačni postopek a nikoli ne veš kaj ti življenje prinese.
In vprašaj se, če bi bila ti pri 35 letih in veš, da že dolgo ne moreš imeti otroka, dala si čez vse možne preiskave, kaj ne bi plačala, da bi čimprej prišla na postopek, ali bi čakala še mesece, da ti ga ZZZS odobri?

(odgovor članu kitka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.7.2008 10:33:50   
kitka1
Anonimna, očitno nisi prebrala celega mojega posta. Na začetku razlagam, da sem v enem letu od začetka obravnave za neplodnost prišla do postopka umetne oploditve. Oktobra sem imela HSG (konec septembra sem dobila napotnico, takoj po prvi menstruaciji sem bila na vrsti). Partner je bil konec oktobra na spermiogramu (tudi z napotnico, torej ni plačal) - čakal je cele 3 tedne. Vmes sem imela še krvne preiskave in ker je bilo vse ok, sem 4 mesece poskusila s klomifenom. Odziv dober, vendar se ni prijelo. Nato sem si 5. mesec dajala hormonske injekcije gonala, pa se tudi ni prijelo. Zato me je ginekologinja konec maja napotila na histeroskopijo in laparoskopijo. Prijavila sem se po prvi menstruaciji in bila na vrsti sredi junija. Ker razen majhne endometrioze niso ničesar odkrili, sem že v postopku umetne oploditve. Avgusta se jim ne dogaja preveč na kliniki, zato naj bi bila na vrsti septembra. Vmes pa spet klomifne - mogoče pa uspe.

Stara sem 31 let, torej kar blizu tvojih 35. Če bi bila 25, bi se verjetno malo manj sekirala, kot pa se. Seveda me malo skrbi, ker sem že toliko stara... Ampak glede na to, koliko sem v 1 letu naredila, se mi zdi, da ni panike. Res se na kliniki vsi zelo trudijo in tudi upoštevajo starost. Zato pri 35 letih ni treba po naravni poti poskušati 1 leto, ampak se vsi postopki lahko začnejo že po pol leta. Mislim, da na privatni kliniki ne bi mogla biti hitreje na vrsti, ker je konec koncev, kot sem že v prejšnjem postu napisala, določene preiskave tudi tukaj treba narediti, kajti dvomim, da so privatniki jasnovidni :). In kolikor vem, ko si enkrat v postopku, se stvar dogaja precej hitro. Zagotovo bom izkoristila vse štiri brezplačne poskuse umetne oploditve. In upam, da bodo v tem času odobrili še dva. Če pa pridem do plačljivih postopkov, bom pa mogoče tudi poskusila še kje drugje.

Torej, anonimna, na postopek ni treba čakati 5 let, kot si napisala, ampak 2 meseca - pa še to v primeru, da je vmes poletje, kot pri meni. To pa ni tako dolga doba, da bi človek zganjal paniko. September bo hitro tukaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.7.2008 12:47:56   
tassi1
no,kolikor se je meni dogajalo,je trajalo od prvega razgovora na kliniki v LJ. pa do prvega ivf  nekje 3,5 let.V ta čas pa štejem vse priiskave,vmes je bilo nekaj samoplačniških,ker se meni po njihovem ni mudilo(stara sem bila na začetku 28 let)-dia,laparo.in histero, krvne preiskave spermiigram,vmes en SS po natur poti,..
danes pa čakam na 6 postopek in še nimam otrok(živih),strara pa sem že magičnih 35user posted image user posted image
sem bila seveda tudi v sam. ivf-icsi,za katerega sma pri najinih bajnih plačah(jes 550 eur in moj 700 eur)špara 1,5 leto(2500 eur)

upam,da ti čimprej uspe zagledati ++

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2008 13:17:29   
kitka1
Potem je pa očitno vse zelo odvisno od tega, katerega ginekologa dobiš. Moja ginekologinja me je po enem letu naravnega poskušanja vprašala, kako zelo si že želim otroka: če sem že z živci bolj na koncu, je predlagala, da greva kar takoj na umetno. Pa sem ji povedala, da še ni panike. Zato sem potem imela vse potrebne preiskave in smo poskušali najprej s kemijo :).

Je pa res, da je drugače, če si že takoj pri koritu. Jaz sem sicer z Gorenjske, pa imam ginekologinjo že od 15. leta v Lj. na kliniki in jo tudi po tem, ko so uvedli plačevanje rednih pregledov, nisem zamenjala ravno zaradi tega, ker sem vedela, da so moji hormoni ena velika zmešnjava. Poznam pa kar nekaj primerov, ko so punce po nekaj let zapravile pri lokalnih ginekologih in jih niso poslali na nobene preiskave, mogoče so celo dobile kakšen klomifenček (brez ustreznih predhodnih preiskav, seveda). Potem je treba najprej priti na kliniko do ustreznega ginekologa in verjetno traja nekaj mesecev, da vse skupaj steče. V tem primeru pa verjamem, da traja čas do umetne oploditve malo več kot nekaj mesecev.

Tassi, mi lahko malo bolj razložiš, od katerega razgovora do IVF je bilo 3,5 let? In kako hitro si prišla na vrsto potem, ko si bila vpisana na čakalno listo? Sem že malo zbegana, ker slišim zelo različne informacije.

Drugače pa tudi tebi želim ++, lahko tudi dvojen :).

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2008 7:34:26   
tassi1
od prvega razgovora z napotnico od mojeje osebne ginekologinje pa do samega postopka ivf_icsi je trajalo 3,5 let.(2000-1 predled pri prof.Tom.-2003-1. ivf)
pa potem spet 3 mesečno čakanje na posvet po neuspešnem postopku,drugeče mi pa sploh niso spremenili terapije ali kaj drugega naredili kot to,da sem hodila na ivf.sama sem si postavila(s pomočjo neta) diagnozo,da imam okvarjeno ščitnico(sem na tabletah),sadaj imam visok tudi prolaktin,kar mi v LJ. niso znali ugotoviti,pa še kaj bi se našlo.Recimo,takrat,ko sem bila v 3 postopku,že na injekcijah ,me je dr:Bokalova tako nadrla,da kako debela da sem ,da ni čudno,da imam tako mal celic(vedno od 6-12),da moram prvo shujšat,..Seveda v tem postopku ni bilo nič,ker sem se pol sam sekirala zaradi njenega odnosa!!user posted image user posted image (imela sem 76 kg)
Sedaj poskušam srečo v MB.in kar se odnosa tiče,so zakonuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2008 8:28:37   
anci banci
tassi1
še ena k ima slabe izkušnje z dr.Bokalovo.. če mene vprašaš bi to babo zadavla
no tebi je nadrla zaradi prevelike teže meni je pa v kartoteko napisala da imam anoreksijo(halooo take diganoze ne more postaviti ginkolog) pa še nazjala je mene in mojo mamo, kako skrbi za mene (takrat sem imela 22 let)  in potem je še rekla da nič čudnega da nimam redne user posted image  ker sem presuha (idiot babji, ko sem opravila pregled z ultrazvokom sem ji slikce vrgla v glavo, ker je bilo ugotovljeno da imam močno policistične jajčnike. takoj ko je bilo možno sem zamenjala ginekologa, ki se je seveda smejal njeni diagnozi (moja mama hodi k njemu in on dobro ve da smo v familiji vsi drobni in da se normalno prehranjujemo)

kitka1
jaz sem nad leoniščem obupala, čakam že 2 leti in pol da bi me poslali na umetno pa kar zavlačujejo(še ta preiskava pa una pa potem pol leta čakanja in itd), zato sem se odločila da imam tega poln kufer (stara sem 30 let) in sem se prijavila k dr.Rešu in v pol leta je bila zadeva rešena, ker moj nima dobrega spermiograma(to so v leonišču vedeli že od vsega začetka), bom šla septembra v postopek(in ne bom nič plačala)
pač imaš ti srečo da si v leonišču prišla hitro čez
lahko ti pa povem da moja frendica je šla lansko leto decembra tudi iz leonišča(isti problemi) k Rešu in je bila že januarja v postopku in bo rodila oktobra in tudi ni nič plačala.

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.7.2008 11:41:44   
kitka1
Potem imam pa očitno srečo z ginekologinjo. In je prav, da napišem, katera je: dr. Bojana Pinter. Res je, da si pri rednih pregledih ni vzela kaj dosti časa - glede na polno čakalnico jo razumem, in da sem pogosto dolgo čakala na pregled (ker je imela vmes kakšen nujen ultrazvok ali celo operacijo). Ampak danes mi je to logično, ker sem jaz tista, ki vskočim med naročene pacientke. In moram reči, da si zdaj vzame več časa zame.

Je pa res, da se moraš za dosti stvari sam malo pobrigati, kar je pri privatnikih verjetno drugače. Mislim na to, da je treba pač malo bolj vztajati pri telefonu, kakšno stvar malo napihniti, si izmisliti kaj ... zato, da si prej na vrsti. Po domače: malo se je treba znajti.

Slabih izkušenj z osebjem pa zaenkrat nimam. Ravno nasprotno: toliko prijaznih sester na kupu še nisem srečala, pa naj bo to v stari porodnišnici, kjer sem bila na laparo in histeroskopiji, ali pa npr. v sobi 105 na leonišču, ki je "specializirana" za naše probleme. Se mi zdi, da se zavedajo, da nismo ravno v zavidljivem položaju. Očitno pa Bokalova nima vsega razčiščenega. Meni je Pintarjeva takoj razložila, da so nadaljnje preiskave odvisne od partnerjevega spermiograma. Če ta ne bi bil odličen, bi imela že kakšen postopek ali dva za seboj, ker pa je bil, sva se skupaj odločili, da poskusimo najprej z manj invazivnimi metodami.

Drugače pa sploh nisem vedela, da so že odobrili dodatna dva postopka umetne oploditve... Jupi! Upam samo, da to ne pomeni, da se bodo čakalne vrste drastično podaljšale. Sem pa danes v Oni brala, da smo v vrhu evropskih držav po številu otrok, rojenih z OBMP, kar se mi zdi super (vsaj nekje smo :). Punce, vprašajte se, kaj bi bilo, če bi se vam to zgodilo npr. na Poljskem? Vse je samoplačniško (kolegica mi je rekla, da zato, ker jih je že tako ali tako preveč :), postopek pa skoraj še enkrat dražji kot pri nas - za njih skoraj nedosegljiv, saj so plače tudi po nekajkrat nižje kot naše.

Upam, da nam vsem hitro uspe.

< Sporočilo je popravil kitka1 -- 29.7.2008 11:46:48 >

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?