Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kaj pri novi nosečnosti? 14.7.2008 17:07:01
|
|
|
|
annie17
|
Pozdravljene drage mamice, ki imate alergične sončke! Skupaj si pomagamo z nasveti, kako ublažiti reakcije naših zakladekov, mene pa zanima, ali mogoče obstajajo kaka navodila s strani medicine ali kakih drugih ekspertov, da bi v novih nosečnostih mogoče le na kak način ublažile ali celo preprečile (čeprav se mi zdi to le genetsko) te nesrečne reakcije. Brala sem , da nas je velik mamic, ko smo bile noseče, jemalo nek antibiotik in se spraševale, ali bi morda to bil vzrok za hitrejše, intenzivnejše alergije! Sama sem uživala precej mlečnih izdelkov med 1. nosečnostjo, drugače jih niti ne maram preveč, takrat pa bi pojela tono in pol na dan. Tak da sem se potem tolkla kar nekaj časa po glavi, da sem vsega jaz kriva. Naj povem tudi to, da zaenkrat še nisem noseča. Vendar se zna zgodit, da bomo delali konec leta na tem, da bi povečali našo družinico. Zato bi rada, če se mi pridružite pri tej debati vsi, ki karkoli veste na temo, ali lahko ublažimo / preprečimo alergijske reakcije pri nadaljnih nosečnostih. lp
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 14.7.2008 19:07:34
|
|
|
|
Lunc_a
|
Z ničemer ne moreš. prvi sin ni alergičen na nič,pri drugemu pa so alergije in še dodatne zdr. težave. Tako da je to en larifari
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 14.7.2008 20:51:27
|
|
|
|
trdozimc
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a Z ničemer ne moreš. prvi sin ni alergičen na nič,pri drugemu pa so alergije in še dodatne zdr. težave. Tako da je to en larifari Ni čisto res in ne moreš vse sodit po svojih otrocih. Večina je res v genskem zapisu, tako da, če si jedla veliko mlečnih stvari, mu s tem nisi povzročila alergije (druga stvar je, če si ti nanje alergična). Zdravniki priporočajo v tem primeru, da se izogibaš arašidom, konzervirani hrani, pa hrani, ki vsebuje veliko aditivov ali pa je onesnažena s kovinami, ..., vsem ostalim alergenom, na katere si ti morda preobčutljiva.
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 15.7.2008 21:04:34
|
|
|
|
annie17
|
trdozimc, sama nisem na nič alergična, je pa bila moja mama na kravje mleko, ko je bila mala. Tak da sem alergijo verjetno genetsko prenesla na otroka. Saj to so napotki v bistvu vsaki nosečnosti, se mi zdi, da bi se morala držati, a ne? No, pač mislila sem vseeno na kak čudež, da bo kdo kaj rekel, da se izogibat mlečnim izdelkom al pa dobit kaka zdravila, homeopatska al že kaj. Kaj ste se oz. boste izogibali ml.izdelkom v drugih nosečnostih?
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 15.7.2008 21:08:12
|
|
|
|
madela
|
Jaz sem v svoji tretji nosečnosti vprašala pediatrinjo,kaj lahko storim,da bi preprečila alergije. Odgovorila mi je,da ne morem nič naredit,da bi preprečila,ker to ni s tem pogojeno. Svetovala pa mi je,da se v času nosečnosti prehranjujem z zdravo in svežo hrano(kar je itak normalno) in omejim mlečne in ostale alergene snovi. Vse to pa še ne pomeni,da prI otroku ne bo alergije. Sicer pa imam od treh otrok samo enega alergika.
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 15.7.2008 21:11:17
|
|
|
|
Lunc_a
|
trdozimc nisem alergična na nič.V 1 noseč.sem se prehranjevala zelo nezdravo in to v mejah,ki niso bile normalne.V 2 noseč.pa sem vse v mejah normale,jedla celo bolj zdravo hrano,tako da ja,lahko rečem zagotovo da z hrano ne moreš preprečit.če bi bilo tako,potem sploh ne bi bilo otrok,ki imajo težave z alergijami ipd. stvarmi
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 15.7.2008 21:18:39
|
|
|
|
Natasa-6
|
Pri nas je mož alergičen na kivi, v 1.nosečnosti sem jedla normalno, hčerka je bila alergična na mleko in jajca, po strogi dieti obeh zdaj, pri 4 letih je vse. V drugi nosečnosti sem prav tako jedla normalno, sin je bil alergičen na mleko, jajca in pšenico, zdaj, pri 2,5 let je alergičen samo še na beljak, pojavila pa seje alergija na pršico in cvetni prah. V tretji nosečnosti sem se po pogovoru s pediatrinjo odločila in omejila mleko in jajca (in vse mlečne in jajčne izdelke), zadnji mesec nosečnosti in med dojenjem sem bila na dieti brez mleka, jajc, pšenice in soje. Ne vem, ali je to kaj pripomoglo, a ravno danes smo dobili izvide testiranja, da ni alergije in da lahko je vse, sin pa je star 8,5 mesecev.
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 16.7.2008 0:28:51
|
|
|
|
trdozimc
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a trdozimc nisem alergična na nič.V 1 noseč.sem se prehranjevala zelo nezdravo in to v mejah,ki niso bile normalne.V 2 noseč.pa sem vse v mejah normale,jedla celo bolj zdravo hrano,tako da ja,lahko rečem zagotovo da z hrano ne moreš preprečit.če bi bilo tako,potem sploh ne bi bilo otrok,ki imajo težave z alergijami ipd. stvarmi Še vedno trdim, da vsega ne moreš sodit po svojih otrocih, ker ni odvisno vse od genov in prehrane, ampak je še tooooliiiiko drugih okoliščin, ki so mogoče pri drugih drugačne in tudi te vplivajo. Samo geni, izključno, pa 100% (ali pa 1000% če hočeš) ne vplivajo, ampak je pomembna tudi prehrana, tudi okolje (drugi alergeni, ki si jim izpostavljen, zdravila, zrak, voda, .................................) - pa naj ti argumentiram s tvojimi besedami: če bi bili krivi za alergije IZKLJUČNO geni, bi jih bilo tudi včasih veliko. Če pa gledamo po svojih otrocih (midva nisva alergična na nič), je pa moj prvi, pri katerem sem se zdravo prehranjevala, alergik (KM in jajca), druga, pri kateri pa sem v nosečnosti in med dojenjem omejila dieto (malo KM in izdelkov in nič jajc med dojenjem) pa ni alergik (zaenkrat in trdno držim pesti, da za stalno). Ampak kot rečeno - ne moreš soditi vseh ostalih po svojih otrocih. Enim pomaga eno, drugim pa isto ne. Lahko pa poskusiš in prehrana je konec koncev še najlažja stvar.
|
|
|
|
RE: kaj pri novi nosečnosti? 22.7.2008 12:31:23
|
|
|
|
annie17
|
Samo geni, izključno, pa 100% (ali pa 1000% če hočeš) ne vplivajo, ampak je pomembna tudi prehrana, tudi okolje (drugi alergeni, ki si jim izpostavljen, zdravila, zrak, voda, .................................) - pa naj ti argumentiram s tvojimi besedami: če bi bili krivi za alergije IZKLJUČNO geni, bi jih bilo tudi včasih veliko. Torej je vendarle pomembno vse in zavestno se bom sigurno odločila, da ne bom uživala mleka, klorirane vode in se izogibala zdravil. Namreč v moji nosečnosti je bilo kratko malo vse hudičevo. Itak sem zelo pozno ugotovila, da sem noseča, nato sem se začela sekirati, da izgubim službo (ki sem jo), potem sem imela probleme s krvnimi žilami, zakar sem pristala na redčenju krvi z injekcijami in na koncu imela še premalo plodovne vode. Tak da mi sploh ni bilo lahko in prehrana je bila vsekakor nekaj, kar sploh nisem pazila. Kot pa sem že rekla, so mi mlečni izdelki neverjetno pasali. Tako, da v svoji naslednji nosečnosti mislim veliko bolj paziti na sebe in se ne sikirati z ostalimi stvarmi, zato pa vas tudi sprašujem za kake nasvete.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?