|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   amniocinteza
25.2.2005 21:21:39   
taja05
Nujno potrebujem informacijo o samem pregledu AC.
Kje se pregled opravlja, sam potek pregleda, ali je pregled boleč,...
Hvala za vaše odgovore!!!
lp,taja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   amniocinteza
25.2.2005 21:43:39   
bobek05
Si prepričana, da potrebuješ amniocentezo (se pravi je bil tvoj test za nuhalno svetlino pozitiven)? Verjetno veš, da pozitiven test pri nuhalni svetlini (se pravi, da plodov vrat meri več kot 1 mm) pomeni samo povečano tveganje in ne tudi prizadetosti ploda. Amniocentezo priporočajo tudi VSEM nosečnicam po 35. letu starosti.

Torej: pri amniocentezi (ki se praviloma opravlja v 16. tednu) z ultrazvokom določijo položaj ploda in lego posteljice. Dolgo votlo iglo pričvrstijo na brizgalko in jo previdno zabodejo v trebuh. Odvzamejo pribl. 14 mm tekočine iz amnijske vrečke. Potem tekočino brizgnejo v centrifugo, da ločijo z otroka odpadle celice od preostale tekočine. Nato dajo celice v gojišče, kjer jih pustijo od 2,5 do 5 tednov.

Pregled je enostaven in se opravi ambulantno. Po nekaj urah lahko nosečnica že odide domov. (To sem zasledila v reviji Mamina nosečnost in porod)

Amniocenteza: pri njej z dolgo iglo skozi steno trebuha in maternice ob pomoči UZ odvzamemo nekaj plodovnice, v kateri so odluščene celice. Iz njih v labor. pridobimo genetski material, v katerem iščemo kromosomsko napako. Test je kar 99,9% zanesljiv. Izvajamo ga pri vseh nosečnicah, ki bodo ob porodu stare 37 let (ali več) in si preiskave želijo, ter pri vseh tistih, ki so imele pozit. test nuhalne svetline ali trojnega kromosomskega testa. Pa tudi pri tistih, pri katerih he genetik svetoval preiskavo zaradi kromos. bolezni pri konkretnem paru ali bližnjih sorodnikih. Tveganje za nastop splava zaradi preiskave je 0,8%. (revija Nosečnost - Moj malček)

Vso srečo...

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   amniocinteza
25.2.2005 21:54:56   
Mina1
AC sem imela sama sedaj v drugi nosečnosti:(, ker je bil rezultat NS slab oz. riziko 1:189:((.

AC sem opravila v Postojni (delal dr. Cerar iz LJ Porodnišnice in posvet pri genetičarki Anamariji Brezigar) sicer zastonj, čeprav je najprej kazalo, da moram plačati, ker sem bila v tem času stara 34 oz. še ne 35 let. V LJ stane AC cca 400.000 sit, v Postojni pa 200.000 z enako dobro ekipo - v kolikor seveda nisi upravičena, da AC opravijo zastojn.

Moraš pa vedeti, da AC nosi riziko splava, ampak rezultat, ki ga dobiš tja v treh oz. štirih tednih je 99,9%, torej ti skoraj 100% zagotovijo, ali ima otroček genetsko napako ali ne oz. če je kaj drugega narobe8).

Jaz sem imela srečo;) in na koncu je bilo vse v redu. Drugega:duda::modri: sem rodila glihkar in sicer 18.2.2005, lepega in zdravega.

Kako poteka AC pa ti je opsal/a že BOBEK pred menoj.

Še to: meni je G rekel, da sem lahko srečna, ker obstaja AC v sedanjem času, stvar je pa na tebi in partnerju, kako se boš odločila.

Tudi jaz ti želim vse najlepše in zdravega:duda:

pa-pa Mina1, na sveže mamica v drugo;)

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   amniocinteza
1.3.2005 16:01:29   
Mirna*
Mene pa glede nuhalne zanima tole: slisala sem, da je rezultat ok, ce je manj kot 3. A potem je to cist sfaleno??? Jst imam namrec nuhalno v cetrtek in bi rada vedla, ko mi bo zdravnica povedala tisto cifro, a je ok, a ni.
Pa se to: ce npr. gres potem na AC in je to v 16 t. Ce dobis rezultate po 4 tednih, je takrat zenska noseca 20 t. Recimo, da bi odkrili, da bo otrocicek imel down.s. Kako je potem naprej? Vem, da je to prav tako tvoj otrocicek, ki ga imas zelo, mogoce se bolj rad, pa vseeno.Kaksne so potem tvoje moznosti???

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   amniocinteza
1.3.2005 17:55:22   
Mina1
Ja Mirna*:

Za rezultat AC izveš v bistvu pozno, ko si nekako na polovici nosečnosti. če je rezultal dober, je vse o.k., saj je test 99,9%.8)

Če pa ni oz. ima :duda:dawnov sindrom ali kakšno drugo resno okvaro:((, te nemudoma spet povabijo na razgovor h genetičarki, kjer ti svetujejo kaj in kako, seveda je pa stvar SAMO tvoja in od partnerja, ali bosta takšnega :duda:obdržala, ali ne.

Kakorkoli kruto se sliši: če se odločiš za drugo možnost, greš v bistvu rodit:(( Jaz sploh pomisliti ne morem:(. Meni je bila ta druga nosečnost ena sama groza, strah in trepet, sedaj pa imam doma na sveže zdravega in prelepega :modri:, ki se je rodil 18.2.2005 z napovedanim CR.

Glede NS pa takole: itak ti povedo, ali je v redu, ali ne, moraš pa vedeti, da je NS lažna statistika, torej, dokler ne rodiš itak ne veš kaj in kako. Če je rezultat NS o.k., imaš vsaj nekako lepo nosečnost do konca;) oz. si bolj umirjen in kasnejši UZji spremlajo razvoj tvoje pikice do konca in G čekira, ali je vse tako kot mora biti.

Sej bo, misli lepo, pa bo;)

pa-pa Mina, na sveže mamica drugemu:modri:

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   amniocinteza
1.3.2005 20:33:07   
Mirna*
Tnx za odgovor. A ti si imela bolj slabe rezultate na merjenju nuhalne in si potem sla se na a? A nisi sla na amnio.pa si bla zato ful v skrbeh. Kaksni so "normalni" rezultati nuhalne? Jst skusam mislit pozitivno,upam, da v cetrtek vse ok, bo potem veliko lazje dihat.

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   amniocinteza
1.3.2005 20:33:07   
Mirna*
Tnx za odgovor. A ti si imela bolj slabe rezultate na merjenju nuhalne in si potem sla se na a? A nisi sla na amnio.pa si bla zato ful v skrbeh. Kaksni so "normalni" rezultati nuhalne? Jst skusam mislit pozitivno,upam, da v cetrtek vse ok, bo potem veliko lazje dihat.

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   amniocinteza
2.3.2005 7:42:42   
Mina1
Mirna*:

ja pri drugem:duda: je bila NS slaba oz. je bil riziko 1:189 - kar je visok riziko (vzamejo tudi tvoja leta). Samo za info: pri prvem:duda: je bil taisti riziko 1:3000, potem veš kaj in kako.

Torej so mi svetovali AC in dejansko sva šla z mojim 100% v to, pa kar bo, pač bo. In je bilo na koncu vse v redu, samo dvomi ostanejo vse do konca:zmeden:

Je pa psiha naredila svoje, živci tudi, jok... skratka, kasneje sem se sestavljala po koščkih. Jaz sem bolj občutljiva in tako:zmeden2:

Težko ti napovem rezultate pri NS, ker je pri vsakem drugače: merijo špranjo v vratu :duda:, vzamejo tudi tvoja leta in statistika naredi svoje. Zato pravijo, da je NS lažno pozitiven test, in da niti malo ni 100%, tako da:zmeden:

Dej, bo vse o.k., boš videla;).

pa-pa, Mina1, na sveže mamica drugemu:modri:

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   amniocinteza
2.3.2005 16:06:20   
Mirna*
Mina, ampak, ce si sla potem na amnio,pa ce so bli rezultati ok, zakaj potem skrbi? Amnio.je pa baje 99,9% ane.
Kljub temu, da nuhalna ni 100 %, pa je lepo slisat, da je "ok", ane? Jaz pa 1.sploh nisem sla....mi je kar moja gineko.naredila, rekla, da je vse ok, to je blo to.Zato pa me je zdaj malo strah, no, tak neprijeten feeling pred neznanim. Drzi pesti za cimboljsi rezultat jutri. Imam ob 18. lp

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   amniocinteza
2.3.2005 17:13:32   
Mina1
Seveda bom držala pesti zate MIRNA*;)

Pri meni je bilo tako, da kljub temu, da je bila AC o.k., je moj G kar nekaj:zmeden2: in kar naprej sem bila na dvojnem čekiranju, če me razumeš.

Najprej UZ pri moje G, nato pri Cerarju, pa potem pri mojem G, pa potem pri nekom drugem, vse do konca. Zato ti dvomi in tesnoba in razmišljanja o tem in onem.

Sej bo vse o.k., take it easy;) Sporoči, kako je šlo.

pa-pa Mina1

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   amniocinteza
3.3.2005 10:26:59   
Mina1
:bravo:NINA, drži se in sporoči veselo novičko.

Potem tudi ti veš, kaj vse sem prestajala. Malokdo razume:zmeden:

pa-pa in CMOK zate in za:duda:, ki bo kmalu pri tebi

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   amniocinteza
3.3.2005 20:42:29   
Mirna*
Ojla, Mina1, Nina,

ja, jst sem danes kljub svojim kilam, kar precej lazja...nuhalna je za mano, videla sva nasga junaka, kako je skakljal naokol...baje,da je razmerje v moji starosti (29) pb. 1: 900,glede na izmerjeno nuhalno pa je pri meni razmerje 1: 2400. Tko, da sem res vesela.
Nina, kar se pa tice tvojih travm, ki si jih dozivljala, pa verjamem, da si bila cisto fertik... Dobr, da je bil tvoj otrocicek tako mocan, da je zdrzal vse te pritiske. Zelim ti, da cimprej ugledas svojo puncko - saj si napisala, da boste dobili deklico ane, pa cakam na veselo novicko. lp

Aja, Mina, se eno vprasanje: a otroci z Dow.s. nimajo nosne kosti? Poznam jih nekaj, imajo res nekoliko drugacne noske, ampak ne vem. Gineko. je napisala v izvid, da je vidna nosna kost.

(odgovor članu taja05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......