Marogica
|
Da ti najprej odgovorim na naslov teme: Ljudje pač vidimo in izhajamo največkrat iz sebe zato, ker samo sebe najbolje poznamo ali vsaj mislimo tako. In vsak posameznik je pač zase neko merilo, iz katerega se izhaja, primerja in podobno. Tu seveda nastopi problem, ker smo ljudje različni in ne moremo doumeti, da drugi pal funkcionirajo drugače. Ravno zato, ker izhajamo iz sebe. Kar pa se sodelavke tiče.....Težko je tukaj razpredati, saj ne poznamo točnega ozadja, zakaj on tako reagira, in zakaj je tako negativno nastrojena proti mami. Ne vemo, kaj je doživljala kot otrok, tako, da malo bolj previdno s svojimi izjavami. Bom navedla en primer: Moja mama je prava cankarijevska mati, za vse vse ostale bi naredila vse, sama pride zadnja na vrsto. In ko je njena mama, moja oma, včasih jamrala, da jo vse boli, se je moja mati vedno čudila, kako lahko nekoga vse boli?? ALi te boli noga, hrbtenica.....ampak VSE Sedaj, sama včasih reče, da jo VSE boli in se spomni, da je to govorila tudi oma. Torej je pred 10-imi leti izhaja iz sebe, ker se ji je to zdelo nemogoče in sedaj je ugotovila, ni ni tako. In na koncu še to....stari ljudje znajo biti včasih zelo "nadležni", tako, da imajo njihovi otroci resnično razlog, zakaj se pritoževati. Na žalost je tako, da bomo tudi mi enkrat takšni in tudi naši otroci se bodo najbrž pritoževali.