|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj pa ko enkrat želja usahne?
7.7.2008 21:27:56   
pika74
Se mi zdi, da sem zdaj v tej fazi...
Junija se je obrnilo 8 let, odkar smo začeli delati na user posted image .
Junija smo še 4. doživeli neuspeh na IVF.

Zdi se mi, da se od junija dalje svet drugače vrti.
Kot da ni več želje po user posted image .
Kot, da sem se sprijaznila s tem, da tega v mojem življenju ne bo.
In ne moti me, če srečam še 1000 user posted image ... in ne zavidam jim.
Niti ne zavidam tistim, ki vozijo male štručke v vozičkih.
Niti ne hrepenim po tej pikici, da bi ostala v meni.

Sem čudna?

Pa sem se takrat takoj po neuspehu prijavila v naslednji 5. postopek.
In imam zaporedno številko.
In imam tudi napotnico... ampak... želja pa usiha.

Saj najbrž bom vseeno šla v postopek. Samo želja pa ni več goreča.

Je to čudno?

...hmmm... to se mi dogaja prvič... tako nisem še nikoli čutila doslej. Vedno je želja gorela... in vedno me je bolelo, ker je bila neuslišana.

...sem morala tole napisat... ker se še sama sebi čudim, da sem taka...

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj pa ko enkrat želja usahne?
7.7.2008 21:31:41   
Anonimen
Pika, baje ravno v tem obdobju, ko obupajo, mnogim uspe. Ko boš nosečka, boš pa takrat toliko bolj vesela. Vzami si odmor, odpočij si od vseh teh pričakovanj in postopkov. Tudi vajin čas bo prišel. Jaz vrjamem v to!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 21:32:37   
lučka 25
pika, to ni čudno. Je pač tako obdobje, ko si nekako "obupala" oz. si sita stalnih neuspehov in si od vsega tega utrujena. Zdaj je za tebe važno, da se posvetiš sebi, kakšnim drugim stvarem, ki te veselijo. Če bo čas nanesel, da se bo želja v vsej veličini povrnila, pa še toliko bolje. Zavedati pa se moraš, da kjubtemu, da ne čutiš več take potrebe do user posted image , da nekje v podzavesti ta še vedno ostaja.

Želim ti, da bi bilo tvoje življenje bolj srečno na področju user posted image , ker drugje mislim, da je. Vsaj glede na moje občutke, pri branju tvojih postov.

Srečno user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 21:38:04   
tintin
Ja, Pika je normalno...Čeprav je tvoja pot zelo trnova v primerjavi z mojo (IMN in vse psihične posledice), se je meni zgodilo podobno. Postalo mi je vseeno. In prav je bilo tako...potem se je želja uresničila. 

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 21:38:41   
Fargesia
Pika, midva se niti daleč toliko nisva trudila kot se vidva...malo več kot dve leti...prej neizmerna želja,na trenutke me je kr skelelo pri srcu od goreče želje...ko pa je prišla pošta za IUI...vse me je minilo...nisem niti želela poklicati za začetek postopka...čez nekaj časa sem pa rekla, kar bo pa bo...tudi če ne bo...in sem, poklicala...še dobro.

Draga Pika, spremljam tvojo zgodbo in ti resnično iz vsega srca želim zdravo pikico ki bo zrastla v nagajivo piko...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2008 21:41:47   
pika74
Ma meni je prav čudno... sploh si ne predstavljam več, da bi mi še eno bitje jokalo zraven...
Prej mi je blo logično, da to enkrat bo... vse v kompletu... Zdaj se pa že mal sprašujem, če sem sploh še za to. In postajam egoist. In se mi zdi, da za user posted image  ni več placa v mojem življenju...
Zdaj uživam zase... zdaj so v ospredju moji hobiji, moje življenje... nič več me ne mori misel na to, da bo spet treba v postopek...

ma je čudno vse skup... v bistvu me je strah tega lastnega razmišljanja... če mal zafilozofiram. Predvsem zato, če slučajno slučajno potem rata... kakšna mama pa bom... a bom sploh lahko dala vse od sebe?

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2008 21:43:58   
Anonimen
... kakšna mama pa bom... a bom sploh lahko dala vse od sebe?

Pride tak dan, ali teden, ali mesec. Sprejmi mi ga in zivi naprej, to je dobro :).

Kaksna mama bos? Najljubsa svojemu otroku.

(odgovor članu pika74)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2008 21:44:10   
pika74
Poznam primere, ko se je par 10 let trudil za user posted image ... in ko je do tega le prišlo, se z otrokom sploh nista hotela ukvarjat... saj vem... sto ljudi sto čudi... ampak ne bi bla rada ena od čudnih...

Ne morem se pa nazaj prisilt, da bi si to želela... ni tko, kot je blo včasih.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2008 21:45:38   
Naja30
pika, občudujem te user posted image

Tudi jaz mislim, da je to faza. Enostavno je ta želja premočna in imaš občutek, kot da je "pregorela". Ne vem, kako je to. Mi je pa hudo, ko slišim ali berem za pare, ki si tako močno želijo otroka, pa ga ni in ni.
Želim ti veliko sreče!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2008 21:46:09   
Fargesia
saj se ne moreš prisilit...to pride in gre...prepusti se temu toku ki se mu trenutno želiš prepustiti...Nisem verna, ampak ko pomislim nate, ti pošiljam vse pozitivne misli!!!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2008 21:47:35   
pika74
Ponavad je blo tko, da je bla moja želja večja od njegove... Zdaj je obratno. In me je kar malo sram...user posted image . Ni naravno. Ponavadi ima ženska bolj materinski nagon, kot moški...

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2008 21:50:58   
Fargesia
mene je moj prepričeval in skoraj da prosil da naj pokličem...

naj te ne bo sram tega...ni ničesar zaradi česa bi te lahko bilo sram. to so tvoji trenutni občutki in verjamem da ti je hudo. v življenju so vzponi in padci...res naj te ne bo sram!!!

user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.7.2008 21:52:35   
Sisy
Jst pa sem skoraj prepričana da se bo ta želja takoj ko boš šla spet ponovno v potopek vrnila....Skoraj stavim na to... In ko boš čakala tistih 14 dni na rezultat boš prav tako želela,hrepenela....in vseh te občutki ki jih imaš sedaj se bodo razblinili...

in...Mislim pa da je prav da sedaj, v tem trenutku ko nisi v postopku daješ prednost sebi,svojem življenju,hobijem in da te mimoidoče nosečke in mamice z otroci ne ganejo več. In da uživaš svoje življenje. Ko bo prišel otroček pa boš življenje posvečala njemu,nedvomno.

Super mama boš.

navijam zateuser posted image

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.7.2008 6:19:27   
barbara b
Tudi jaz sem bila v taki fazi. Po treh neuspelih poskusih IVF in enem zamrznjenčku, sem si rekla: še enkrat grem, potem pa hočem moje staro življenje nazaj. Pač bova brez otrok.  Neuspehi ti res ne morejo dajati neke pozitivnosti za naprej. A glej ga, zgodilo se mi je. Zadnji IVF je bil uspeše. In dokler nisem rodila, se sploh nisem mogla sprostit, ker kar nisem verjela, da je uspelo.

Držim pesti za tebe in upam, da ti uspe. Vzemi si malo odmora. Mogoče 1/2 leta, da se malo spočiješ, ali pa se prepusti toku dogajanja na kliniki. Naj te nese, saj itak ni od naše volje in želja tam nič odvisno.

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.7.2008 8:58:54   
lana38
pika 74!user posted image user posted image user posted image

lana38

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.7.2008 9:04:30   
koala
Pika, po moje pa je to samo obrambni mehanizem, po tolikih razočaranjih.
In jaz sem prepričana da boš najboljša mama na svetu. Do takrat pa uživaj v hobijih, v svojem življenju...

In ne, nisi čudna.

Mislim nate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.7.2008 9:37:20   
Jančika_
Pika...že od včeraj zvečer razmišljam, kaj ti naj napišem, pa ne najdem pravih besed. Saj jih v bistvu sploh ni. Kalvarija, ki si jo dala skozi in ki te še čaka (vseeno mislim, da boš šla še enkrat v postopek) je nepredstavljiva. Popolnoma razumljivo je, da ti na eni točki vse pade dol, da vse skupaj nekam pošlješ in se obrneš stran.

Po moje imamo vsi določeno količino energije za neko stvar, določeno količino žalosti, živcev...in ko prideš do te meje, te zmanjka, enostavno otopiš. A to ne pomeni, da obupaš. Samo - nič več ne občutiš, ker nimaš več kje jemati. Ni fajn občutek, ne. In ne vem še, kako se to konča. Mogoče pride za tabo, se sesuješ in potem spet začneš znova? Pojma nimam. Jaz še čakam, da me trofi; se mi zdi, da se je počasi začelo nabirat. Pa najina situacija niti ni primerljiva, ker gre pri meni za trenutno katastrofo (pretiran izraz, ampak zdajle ne najdem boljšega), pri tebi se pa vleče iz meseca v mesec, iz leta v leto... Že jaz se sprašujem, kolikokrat bi še šla v to, koliko morebitnih splavov sem še pripravljena dati skoz. Kako mora biti šele tebi...

No ja, sem na veliko zabluzila, povedala pa bolj malouser posted image . Mislim nateuser posted image .

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.7.2008 9:43:50   
Anonimen
Pomoje pa nisi izgubila želje. Samo prepričala si sama sebe da si jo. Nek zid postavla. Da ne boli več. Podzavestno.

user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
8.7.2008 9:51:08   
Anonimen
Karin in Jančika sta napisali vse. Tudi jaz se strinjam z njima.

Verjamem, da te bo tolikem času razočaranj mine do vsega. In zato željo potlačiš nekam v notranjost, da ne boli. To je čisto normalno.

Vem, da se boš enkrat ko boš mamica smejala temu, da si otrok nisi več želela. Ker takrat boš najsrečnejša in se ti bo zdelo, da to 100% ni bilo to. Kar je tudi res!

Želim ti vse dobro in čimprej enega ali dva user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
8.7.2008 10:41:27   
srki
Pika, po mojem nisi čudna. Samo toliko let želje in trpeljenja in upanja, enkrat pa pride čas, ko greš skozi to fazo, da ne čutiš več nič, niti želje, veselja, pričakovanja, žalosti.....

Veš, poznam punco, ko je bila tudi že obupana, ko se je že sprijaznila, da nikoli ne bo mama, pa jo je zadelo kot strela z jasnega. In potem kmalu še drugi otroček.

Držim pesti zate in mislim nate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.7.2008 10:48:50   
GITA14
pika ne vem kaj naj ti rečem, sam da jaz čutim enako kot ti, po tolikih letih neuspeha mora prit do neke kontra reakcije, včasih sem tako hladna do teh stvari, da se kr ne poznam
jaz sem si rekla tako, da še dve leti hodim v postopke, če prej uspe hvala bogu, če ne po dveh letih neham in začnem živeti brez njih, tako kot zdej, če pa pride otročiček vem da ga bom sprejela z vso svojo ljubeznijo in enako vem da ga boš tudi ti, zato ne pusti da zmaga kontra reakcija, ker to je samo zaradi razočarajna po tolikih neuspehih. nehala bom pa zato, ker nočem, da mi ti postopki uničijo celo življenje in praktično najlepša leta.
Sicer pa verjamem,da boš sama začutla, kdaj je dovolj

Drži se 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.7.2008 11:26:53   
susica
pika! pojdi v postopek ne misli na štručko, saj ponavadi uspe takrat ko sploh ne pričakuješ!user posted image srečno

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.7.2008 13:05:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Pomoje pa nisi izgubila želje. Samo prepričala si sama sebe da si jo. Nek zid postavla. Da ne boli več. Podzavestno.

user posted image

Isto kar je napisala Karin sem si mislila tudi jaz, ko sem prebrala tvoj post.

Meni se zdi, da ti je želja ni ugasnila, ampak se bojiš, da boš znova razočarana, da tudi v 5 poizkusu ne bo .

Mogoče pa le bo...

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
8.7.2008 16:30:27   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Pika...že od včeraj zvečer razmišljam, kaj ti naj napišem, pa ne najdem pravih besed. Saj jih v bistvu sploh ni. Kalvarija, ki si jo dala skozi in ki te še čaka (vseeno mislim, da boš šla še enkrat v postopek) je nepredstavljiva. Popolnoma razumljivo je, da ti na eni točki vse pade dol, da vse skupaj nekam pošlješ in se obrneš stran.

Po moje imamo vsi določeno količino energije za neko stvar, določeno količino žalosti, živcev...in ko prideš do te meje, te zmanjka, enostavno otopiš. A to ne pomeni, da obupaš. Samo - nič več ne občutiš, ker nimaš več kje jemati. Ni fajn občutek, ne. In ne vem še, kako se to konča. Mogoče pride za tabo, se sesuješ in potem spet začneš znova? Pojma nimam. Jaz še čakam, da me trofi; se mi zdi, da se je počasi začelo nabirat. Pa najina situacija niti ni primerljiva, ker gre pri meni za trenutno katastrofo (pretiran izraz, ampak zdajle ne najdem boljšega), pri tebi se pa vleče iz meseca v mesec, iz leta v leto... Že jaz se sprašujem, kolikokrat bi še šla v to, koliko morebitnih splavov sem še pripravljena dati skoz. Kako mora biti šele tebi...

No ja, sem na veliko zabluzila, povedala pa bolj malouser posted image . Mislim nateuser posted image .

Se strinjam jančika. Tudi sama imam za sabo že marsikaj in se mi včasih tudi zgodi, da obupam. ko se mi vsega nabere se zjočem, naslednji dan je pa moje življenje spet bolj optimistično naravnano. 
Ko se nekdo trudi toliko časa in ni nobenega rezultata se verjetno res podzavestno ogradiš, da ti ne pride do živega, da te ne zlomi ponoven neuspeh.

Zato pika74 verjemi, da boš dobra mama, ko bo prišel tvoj čas!

< Sporočilo je popravil silvya -- 8.7.2008 16:31:02 >

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.7.2008 16:54:08   
viv_
pika74 user posted image  Kakorkoli se bosta odločila, če gresta ali pa ne v nov postopek, sta se prav odločila in v nobenem primeru nisi čudna. Saj gre zgolj in samo za vaju in za nikogar drugega. Mislim nate... user posted image

P.S.: Webasto pa še vedno imamo user posted image  tako da ... user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.