|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroška nalezljiva bolezen
5.7.2008 12:53:25   
majas

včeraj smo imeli visoko vročino, in izpuščaje na dlaneh, podplatih in jeziku, pa tudi nekaj po telesu. Skos smo sitni, vročina ne neha. Meša se mi že.
Se ji pa reče bolezen dlani, stopal in ustne sluznice. nekaj takega no. JAz sem prvič slišala o tem. Je pa baje zadnje čase pogosta. Pa še virosna okužba je. Niče ne jemo, ker ima jeziček tako pikast, pa revica se skos slini...

Jo je kdo že prebolel? ker ne najdem na internetu nikjer tega. še pravega imena zdravniki nimajo za to.

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroška nalezljiva bolezen
5.7.2008 14:02:37   
mmetka
...tudi pri nas (MB)je ta viroza trenutno zelo pogosta... pred dnevi jo je prebolel tudi moj sinko... trajalo je 5-6 dni, ful malo je jedel, ker so ga bolela usta, jedel je predvsem hladne in mrzle stvari, tudi juho je spil na slamico, ker drugače ni šlo... poznam pa kar nekaj otrok, ki imajo enake pikice.... in sedaj sem jih dobila še jazuser posted image ...
...zdravnica nam je rekla, da naj spiramo usta (lahko tudi noge in roke) z žajbljevim in kamiličnim čajem...
upam, da bo kmalu bolje... držite se!user posted image

< Sporočilo je popravil mmetka -- 5.7.2008 14:03:17 >

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2008 14:58:44   
Nina00
Bolezni se dejansko reče Bolezen dlani, podplatov in ust. Povzroča jo nekaj virusov. Inkubacija je 4 do 6 dni. Začne se z vročino, izgubo teka, lahko z bolečinami v ustih. Čez dan ali dva sledi izpuščaj v ustni votlini, kjer nastanejo mehurčki. Približno 3/4 obolelih ima tudi izpuščaj po koži, najpogosteje po dlaneh, podplatih in na zadnjici. Bolezen traja povprečno en teden.
Sem ti prepisala nekaj podatkov.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2008 15:01:51   
issa
pozdravljena majas!
tudi mi jo imamo,slinavko in herpes,..naš je HB že skor prebolel,smo bili hitro pri zdravniku in so mu zdravila pomagala...dobili smo neko tekočino za po jezičku mazat (obup to naredit)in tekoči puder z mentolom za izpuščajčke po stopalih in dlaneh...je pa v vrtecu to stakno...saj je...po parih dneh bo minilo,naš zadj po petih dneh že začel normalno jest, je pa bil zelo bogi,še v spanju je mel probleme in se tresoč zbujal,..aja za vročino smo pa dobila neke svečke ki se uporabljajo za vročino nad 38 stopinj...res upam da boste kmalu preboleli!
Ti si pa roke zelo pogosto umivaj z milom in vročo vodo,..tako mi je rekla njegova zdravnica, da neboš še ti staknila!
meni je pa direkt rekla da je to slinavka in herpes??!!!

(odgovor članu mmetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2008 15:02:06   
issa
aja prenaša se pa z slino!

(odgovor članu issa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.7.2008 15:24:56   
Nina00
Bolezen dlani, podplatov in ust povzročajo coxackievirusi, najpogosteje A16, in enterovirus 71.
Virus iz skupine herpes virusov (humani herpes virus 6) povzroča šesto otroško bolezen.
Okužbe z virusi herpesa simpleksa (tip 1 navadno pri odraslik, ki so z njim že okuženi, povzroča takoimenovani herpes na ustnici) ponavadi potekajo brez znakov. V 10 - 30% pa potekajo z znaki, ki so odvisni od mesta vstopa v telo. Pri otrocih so to najpogosteje usta - razvije se akutni gingivostomatitis: slabo počutje, vročina, po ustih sprva pordelo in oteklo, nato pa mehurčki, ki kmalu počijo, nastanejo pa male razjede. To se pojavlja 4-5 dni, nato pa se normalizira v 1-2 tednih.
Slinavka... razmišljam, je mislila mumps, ki prizadene žleze slinavke? Ne vem. Morda pa je to še eno ime za akutni gingivostomatitis, ker si predstavljam, da otroka boli, ko požira, in se zato raje slini.

(odgovor članu issa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2008 23:36:28   
majas
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

Bolezni se dejansko reče Bolezen dlani, podplatov in ust. Povzroča jo nekaj virusov. Inkubacija je 4 do 6 dni. Začne se z vročino, izgubo teka, lahko z bolečinami v ustih. Čez dan ali dva sledi izpuščaj v ustni votlini, kjer nastanejo mehurčki. Približno 3/4 obolelih ima tudi izpuščaj po koži, najpogosteje po dlaneh, podplatih in na zadnjici. Bolezen traja povprečno en teden.
Sem ti prepisala nekaj podatkov.

kot da si opisala mojega otroka.
Hvala vsem...

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2009 11:57:25   
petrusko
Takole mi smo jo tudi fasali...

Pripomniti pa moram sledeče:
1) kužni so vsi izločki - slina, solze, kakec,....
2) je ponovljiva bolezen
3) če ima otrok afte po ustih (bele pikice), potem menda nima ne driske niti ne bruha - tako je tudi pri nas

Zdravljenje:
* Lajšanje bolečin - calpol sirup,
* BioGaia (probiotične kapljice) 5 kapljic na dan - lajšanje prebavnih motenj...,

* Sladoled za ohlajanje aftic, in jogurti iz hladilnika...

Boleen menda traja 10 dni - lahko pa se prikrito potuhne in potem ponovno (hujše) izbruhne...

Lep pozdrav,
PL

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.6.2009 21:49:49   
jst86
take znake je imel moj mali, pa je P rekla da je to virusna slinavkauser posted image . upam samo, da se ne ponovi, ker je bil v parih dneh dober.

v glavnem njemu je ful pomagalo to, da sva mu menjavala dude, ki so bile v kar skrinji.  to mu je oblažilo bolečine in naslenji dan je že jedel.  en nasvet, če bo kakšnemu otročku pomagaluser posted image

(odgovor članu petrusko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2009 10:39:09   
mklks
mi trenutno tudi prebolevamo to bolezen stopal, dlani in ust....s tem, da je naša imela po ustih že kar razjede....piice pa po celem teleseu, kar fajn na gosto....stopala in dlani pa karkoprivaste in zatečene....sva ble pri zdravniku in nisva dobile čisto nič za lajšat bolečine...je bila prva dva dni res boga....
zdaj je pa že četrti dan in je vidno boljše....izpuščaji se sušijo in spet je začela jesti....

upam da čimprej mine....

zdej sva pa že velike punce in prave dame:)

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?