|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   visok sladkor
4.7.2008 10:52:30   
m_m

Ima katera povišan sladkor? Za koliko?
Kaj imate zdaj na jedilniku? Kaj je lahko narobe z otrokom, če je previsok?

Jaz imam zdaj pregled, ono, ko nekaj sladkega popiješ, preden ti kri vzamejo.  Kak pa to zgleda?

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: visok sladkor
4.7.2008 11:07:35   
tinatona
Hej!

Jaz sem ga imela že zelo kmalu. So mi ga ugotovili v 13. tednu. Sem bila potem skoraj celo nosečnost na dieti, pa cukre sem si mogla merit 3-5x na dan.

Ko boš šla na test si vzemi s sabo limono in si jo zmešaj k vodi - boš lažje popila.

Drugače pa ti lahko pošljem knjižico, ki sem jo jaz dobila v diabetološki ambulanti, kamor sem potem hodila na preglede (vsaj mislim da jo še imam).

LP Tina

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2008 12:14:39   
Lana25
Ta test za sladkor zgleda tak, da prideš na tešče, popiješ deci sladkane vode, počakaš uro, med tem nič ne piješ in ne ješ, in po eni uri ti vzamejo kri. Tak je vsaj bilo pri meni. Je pa voda res sladka in ti bo mogoče po njej malo slabo.

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.7.2008 13:35:02   
Naja30
Jaz sem imela nos. sladkorno. Malo pobrskaj na forumu Prehrana nosečnice, boš našla marsikaj zanimivega o tem.

Ni pa to nič hudega, če ugotovijo pravočasno. Nosečnost bo bolj kontrolirana, na dieti boš in mogoče boš prej rodila. Nič katastrofalnega.

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2008 19:18:41   
orka

IZVIRNO SPOROČILO: Lana25

Ta test za sladkor zgleda tak, da prideš na tešče, popiješ deci sladkane vode, počakaš uro, med tem nič ne piješ in ne ješ, in po eni uri ti vzamejo kri. Tak je vsaj bilo pri meni. Je pa voda res sladka in ti bo mogoče po njej malo slabo.

Jaz grem pa 15. na ta test in mi je g. rekla da ni več potrebno na tešče. V prejšnji user posted image  sem tudi imela sladkor povišan in je izgledalo tako kot piše Lana25, po novem pa je mal drugače. Pa merit mi ga tudi ni treba blo sem imela samo dieto.

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.7.2008 20:00:52   
m_m
oj tinatona. A ti si ga tut mela? Men so ga šele zdaj namerli. Prej je bil še v mejah. Če bi mi ga že na začetku, pol bi se ziher manj zredila ob dieti. SEm čist mahnjena na sladko. No, zdaj se mučim z zelenjavo in hvalabogu da je tak čas, da je dosti vsega sadja. Pa misliš, da dovolijo, da kaj zraven primešaš? Za knjižico bi pa prosla, ti pišem na zs.

A ste rodile vse pred rokom?
Jaz sem prvič čez par dni.

* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.7.2008 20:06:07   
m_m
lana25, ja tešče mi je največja muka, hvala za info. bom mela veeeeelik sendvič s seboj.

orka, a G ti je rekla, da ni treba natešče? Mogoče je pa kaka nova metoda pa še ni vsepovsod sprejeta. V katerem kraju pa boš delala test?

Naja3 jaz grem že kar proti koncu, tak da je še sreča, da se je šele zdaj začelo. Je verjetno kar hudo bit skos na dieti. A ti si tudi prej rodila?

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2008 22:12:39   
Naja30
Ja, jaz sem prej rodila, ampak ne zaradi cukra.

Ni pravilo, da nosečke z diabetesom prej rodijo. Večina jih kar ob roku ali celo po. Otroka se redno spremlja in če kaže na to, da bo prevelik, pač prej sprožijo. Ni pa to pravilo in G se trudijo, da bi otrok čim dalj časa bil v trebuščku.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.7.2008 10:59:24   
IRENI
Jst sm bla na OGTT-ju prejšnji teden, pa mi je naročila da morm pridt zjutrej na tešče. Pa sm bla okol pol devetih v zdravstvenem, pa mi je v laboratoriju začela komplicirat, da sem prepozna, da bi mogla pridt ob sedmih in da test ne bo dal realnih rezultatov, da sm že vs cukr pokurla, kao.. dala mi je tri deci sladke vode, mogla sm počakat eno uro, pa nč lavfat okol, pol so mi pa kri vzel.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.7.2008 13:38:48   
Naja30
Meni je G rekla, naj bom tešča in ob 7h že tam. Šla sem pa na polikliniko. Moraš iti čim bolj ugodaj, ja.

(odgovor članu IRENI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.7.2008 14:07:06   
m_m
Aha, hvala obema.
Bom čim bolj zgodnja. Pa mal po jedilnikih pobrskala, ker nimam idej, kaj lahko jem, da bo čim manj sladkorja, pa še po možnosti manj maščob in ogljikovih hidratov. To je čist mim mojega rednega jedilnika. Pa še mleka zjutraj ne smem, ko sem včasih muslije jedla, kem jemljem železo. Kriza. Ampak, se da se bo dobro izteklo. Itak ni več tak velik do konca.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2008 21:05:37   
gajer
m_m

jaz imam nos.sladkorno,lih jutr mam spet pregled... bolj pogosto si tam kot ostale drgač ti pa dajo jedilnik, ki zgleda približno takole....
zjutraj: črna žemljica, pišč.prsa...mogoče jogurt al pa eno sadje, ne sladko
malica: sadje, črn kruh, mleko 1,6
kosilo: pišč.bedro brez kože, zelenjava, loh dva kuhana krompirja...
malica: prepečenc, sadje -eno
večerja: riž, blitva, oslič...
povečerek: mleko 1,6, žemljica

to je vse merjeno na enote(male količine), zgleda ful sam verjem znaš bit
lačen:)

tak jedilnik sem dobila jaz

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.7.2008 10:15:32   
m_m
Oj gajer. Kak je šlo danes?
Men je pisalo 50ml, sam mi je dala mal več vode zraven, tak da ni blo težko spit. Jedilnik je pa res bogi. Ko sem bla v bolnici, sem bla nonstop lačna. Tam imajo tut mal naračunano, kolko lahko poješ. Pa sem skor vse zmazala. Bi shujšala, če bi bla dolgo not. A pol niti nič ne namažeš na kruh? Pa kakav v mleku ni dovoljen? Kaj pa če začneš hujšat ob takem jedilniku, ko pravijo da ni dobro da izgubljaš na teži? Ojoj. Kolko imaš do konca? Drži se.

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.7.2008 21:45:27   
gajer
hello, sorry k šele zdej pišem ampak sem se danes vrnila z dopusta k je čisto prehitro minil:(
sladkor sem mela takrat 6,5 tko da mi je rekla da je recmo okej in da naj bom še naprej na dieti. mah ta hrana me že počas mal utruja, čist stalno sem neki lačna, na kruh pa čist odvisno...če namažen potem nč pišč.prs gor ampak samo light namaz in kruh, sam raj ne ker mi zviša sladkor in pol kr ostanem na črnem kruhu in prsih, mi že vn gledajo:) kakav v mleku pa ni dovoljen-nažalost. vse je treba dat vn kar je sladko, mi je blo prov težko zdej na morju, pa obožujem sladoled, tud kepce nisem smela-groza!jaz sem začela mal hujšat ja, ampak ni take panike veš-dokler se to spremlja,je vse okej. sej če bi naglo, potem bi te bolj pod kontrolo vzel...kila gor al dol.
jaz sem v 36tednu, še 3-4 tedneuser posted image
pa pa

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.7.2008 11:49:57   
Lana25
GAJER - a je 6,5 okej sladkor? Sprašujem, ker so ga meni tudi toliko nameril pa G ni nič pokomentirala, ne da je v redu in tude ni rekla, da naj mal pazim kaj jem. Koliko je sploh meja za sladkor?

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.7.2008 12:10:04   
gajer
okej je ja, meja je 6,6
s tem da se pri G spije man glukoze kot pa na polikliniki in tvoj rezultat je čist okej

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.7.2008 20:12:47   
m_m
oj gajer
Pol ste užival sam na pol ha? Za mene ni morja brez sladoleda. Letos pa še morja ni. Ostala mi je sam dieta. Jst sem se tut strogo držala sladkorne diete, zdaj pa še ta žolčna zraven, tak da me včasih kaj premami. V malih količinah. G ni nič kaj ekstra rekla, da je kaj narobe, sam da naj veliko sadja in zelenjave pojem. Tak da zaenkrat ne hujšam.

Kak pa kaj tebi preverjajo težo otroka? Jst sem šele drugi teden naročena na CTG in po tem enkrat v avgustu še na pregled. Sem pa klicala kako je pokazal izvid sladkorja, pa ni nič omenla G, da moram kaj ekstra na pregled vmes, da preveri razvoj in težo.

SVa pa obe blizu. Jaz bom v petek dopolnila 37. teden.

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.7.2008 23:19:23   
gajer
oj m_m

na pol ja:) tud men je blo ful težko brez sladoleda, jaz ga obožujem in ti povem da mi je bla prava muka zdej ko sva bla na morju, vsi jejo sladoled,palačinke...jaz pa... vodo pijem!!!ah kaj čmo, vse za zdravjeuser posted image
tud jaz mam drug teden ctguser posted image , težo mi pa preverja na UZ in je tamala zdej 2550g, lih včeraj sem bla...vse okej glede teže, ni pretežka ravno prav.
če ti G ni kej ekstra rekla za sladkor,pol super.se ne sekiraj. vprašaj naslednjič na kontroli kolk je otrok težek, ona to vse vid...razen dolžine.
mogoče se pa vidve v porodnišniciuser posted image user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.9.2008 10:32:38   
gajer
m_m,

kaj imamo? jaz sem 11.8. rodila punčkouser posted image . porod je bil zelo težek, prerezali so me in vakum sem imela, ker se je porod ustavil, v medenici se je ustavila in imela je ovito popkovino....groza ampak sedaj je vse okej.

upam, da uživaš z novim članom, jaz fuluser posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?