|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majhen plodek
1.7.2008 9:59:06   
Anonimen
Zanimajo me podobne situacije, izkušnje ...

Vrnila sem se s 1. pregleda. Glede na zadnjo M je PDP 28.1. ali 10t nosečnosti. Detece je vidno, srček bije .... je pa nenavadno majhna GV in plodek glede na zadnjo menstruacijo. Zgleda mlajši vsaj za 2t. Test sem dela že prvi dan zamude M in imela znake že prej, tako da ne gre za zamaknjeno ovulacijo. Zgleda malo nenavadno, G pravi, da je lahko vse ok in da verjetno da bo, možno pa da tudi kaj ni v redu. Zato grem ponovno na pregled naslednji teden. Glede na UZ je materinsko knjižico kar nazaj pospravila in mi je ni dala.

Tako, da nisem nič vesela in me skrbi kaj se bo iz  tega scmizilo

- Pika
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majhen plodek
1.7.2008 10:04:14   
brkn83
anonimna - boš videla, da bo še vse uredu. Sej mogoče bo pa še sedaj malo bolj zrastu. boš vidla da bo vse uredu.
držim pesti zate in tvojo bebicouser posted image user posted image user posted image user posted image

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.7.2008 10:11:05   
mišk
Meni je ginekolog celo nosečnost govoril kako majhen je plod. In potem se zraven še glasno čudil, da kako to, ko pa sva oba z možem tako velika...user posted image  Mi tudi ni blo vseeno. Rok poroda sem imela 6.10., rodila pa sem 15.10., tako da so mi očitno narobe izračunali datum. Ne vem. No, punčka se je rodila velika 51 cm in tehtala 3300g. V glavnem- vse tako kot mora bit. Ne bodi zaskrbljena prehitro, vse bo v redu!user posted image  Uživaj!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.7.2008 10:14:20   
ANA_P
ne se preveč sekirat, bo vse vredu, boš videla. V info. jaz sem materinsko knjigo dobila komaj v 15 tednu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.7.2008 10:28:22   
srki
Sama sem imela prvotno PDP 25.8. Na vsakem pregledu mi je tedne pisala po ZM in po UZ. Le-ta se je vedno razlikoval za kakšnih 14 dni od ZM, tako da so mi v 20 T premaknili PDP na 10.9, zato kar mirno in čim manj sekiranja. Tudi moji prijateljici so rekli, da je plod majhen, rodila pa je veliko punčko 53 cm.

Na zadnjem pregledu pa mi je G celo rekel, da je plod za ta PDP velik, kile pa naj bi ustrezale. Kaj češ, tako je.

Čimlepšo nosečnost in seveda čestitke!

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2008 11:09:59   
gajka
Mislim, da se pri 1. UZ lahko G hitro zmoti pri merjenju velikosti, majhna napaka pa pri starosti ploda nekaj tednov pomeni veliko. Meni so tudi na 1. UZ izmerili plod, ki je bil po velikosti 10 dni mlajši kot glede na ZM. Pri nuhalni (12t) je bilo odstopanja pri meritvah samo še za 3-4 dni, po morfologiji pa je moja G PDP kar fiksirala glede na ZM, ker je odstopanja bilo samo še za 2 dni.

Nič ne skrbi, ker je lahko prišlo do manjše napake pri meritvi ali pa si zanosila nekaj dni kasneje. Oboje je možno!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.7.2008 15:50:57   
Taula
Moja je bila na začetku mala, na NS so rekli da sem zanosila očitno kasneje in mi za 2 tedna prestavili PDP. No na koncu user posted image  so pa že govorili da je velikauser posted image Ne skrbi....si pač kasneje zanosila.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.7.2008 18:30:29   
Anonimen
Skrbi me ravno zato, ker vemo, da nisem zanosila kasneje. Zakaj to vem, ker sem imela znake nosečnosti že tako zgodaj in test je pokazal nosečnost na dan ko bi morala dobiti menstruacijo. In zato, ker te razlike v rasti niso toliko pomembni po 20t, v začetku razvoja pa je to veliko.

Pušenjak pravi takole:
Če že bo kaj pomembnega narobe, bi lahko šlo za zelo zgodnji, hud zastoj v rasti, kar srečujemo npr. pri triploidiji ali pri nekaterih hudih kromosomskih napakah. Vse te hujše napake pa vedno povzročijo toliko nepravilnosti v razvoju, da jih praviloma opazimo že do 13. tedna nosečnosti, pri NS in le redko šele pri morfologiji okrog 20. tedna. Mnogo takšnih nosečnosti tudi odmre, torej se na koncu le redke izjeme sploh rodijo.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.7.2008 20:34:23   
Anonimen
PDP je Predvideni Datum Poroda in lahko varira do dva tedna gor ali dol, ker točno kdaj je ženska imela ovulacijo oz. kdaj je zanosila, se ne more ugotoviti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.7.2008 21:20:26   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

PDP je Predvideni Datum Poroda in lahko varira do dva tedna gor ali dol, ker točno kdaj je ženska imela ovulacijo oz. kdaj je zanosila, se ne more ugotoviti.

Točno tako. 
Verjetno si imela O tik pred M, zato tako odstopanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.7.2008 22:01:24   
Anonimen
hothien, naja3 - ok, hvala za odgovore. Vendar če bereta tekst sem napisala, da poznejša ovulacija ne bo teorija, da sem imela znake nosečnosti že prej, če sem natančna 2t pred pričakovano M.
Saj verjetno bo ok, če ne bo bom verjetno zvedela v roku 1m.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.7.2008 9:49:43   
2.mama
Jst se nebi sekirala do naslednjega pregleda. Meni so skoz poudarjali, da je mali velik, če ne celo prevelik, tako da mi niso znali niti PDP prav napovedati. Celo nosečnost sem imela cmok v grlu in se sekirala, na koncu pa smo dobili korenjaka, zdravega in seveda, precej velikega (56 cm). Če bi to vedela prej, bi nosečnost bolj mirno preživela.

Poleg tega pa: naši porodničarji in G so danes zelooooo previdni, glede na to, da so precej pod drobnogledom javnosti.

Razumem pa, da te skrbi... Sej smo mame ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.7.2008 15:21:55   
Anonimen
Toliko, da povem ...  zastoj v rasti mojega otročka je imel svoj pomen in srček se je ustavil.

V zgodnji nosečnosti mm so relavantni in pomenijo veliko razmerje v pričakovani rasti, kar potem  proti koncu nosečnosti vedno bolj pada.

(odgovor članu 2.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.7.2008 22:03:25   
crtka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zanimajo me podobne situacije, izkušnje ...

Vrnila sem se s 1. pregleda. Glede na zadnjo M je PDP 28.1. ali 10t nosečnosti. Detece je vidno, srček bije .... je pa nenavadno majhna GV in plodek glede na zadnjo menstruacijo. Zgleda mlajši vsaj za 2t. Test sem dela že prvi dan zamude M in imela znake že prej, tako da ne gre za zamaknjeno ovulacijo. Zgleda malo nenavadno, G pravi, da je lahko vse ok in da verjetno da bo, možno pa da tudi kaj ni v redu. Zato grem ponovno na pregled naslednji teden. Glede na UZ je materinsko knjižico kar nazaj pospravila in mi je ni dala.

Tako, da nisem nič vesela in me skrbi kaj se bo iz  tega scmizilo

Pika

Jst imam pa rok 27.1. in je tudi plod manjši po UZ za 2t, pa moj G ni nič omenu, da bi bilo lahko kaj narobe. Naslednji pregled pa imam komaj avgusta  6t po prvem pregledu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.7.2008 9:25:54   
Anonimen
Če bi G kaj skrbelo bi te naročil prej.
Upam, da te s tem nisem prestrašila.
Pri meni je bilo jasno, da nisem zanosila na koncu menstrualnega ciklusa. In kaj vem, morda je G videla še kaj drugega pa mi ni povedala, da jo je zaskrbelo.

(odgovor članu crtka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.7.2008 13:29:46   
Rožica82
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?