Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 14:16:59
|
|
|
|
Volga
|
Črpaj si ga samo takrat, ko boš čutila že orng pritisk v dojki, ko bo le-ta že kar trda, skratka, ko začutiš, da te mleko tišči. Sčrpaj si ga čisto malo, toliko da napetost popusti. V koliko dneh bo mleko presahnilo ti ne morem reči, bo pa to kar kmalu.
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 14:20:12
|
|
|
|
špelin@
|
Jaz sem pri veliki in mali piki prenehala s črpanjem tako, da sem črpala vedno redkeje in vedno manj. Pač le takrat, ko me je začelo v dojkah res tiščati in še to le toliko, da je pritisk popustil, nič več. Popolnoma sem prenehala v 1-2 tednih po začetku ukinjanja črpanja. Prvič po pol leta, drugič po 3 mesecih.
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 14:37:32
|
|
|
|
leasnurer
|
Pozdravljena florita. Tudi jaz imam 4-mesečnega sina, ker pa mi tudi noče vleči, si moram vso mleko redno izbrizgavati, na vsake 3-4 ure. Mleka si pa izbrizgam z vsake dojke pb. 150, tak da sem te 4 mesce že čist obnemogla Tudi jaz sem že premišljevala, da bi prenehala s tem, potem pa spet si mislim, materino mleko je itak materino mleko, kot pa kupljeno. Tak da se bom še dalje matrala s pumpico Kero mleko pa mu daješ zraven svojega? Lp, Lea
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 15:30:13
|
|
|
|
nia5
|
Tako kot so rekle, postopoma zmanjšaj število in količino napumpanega mleka. Jaz sem si spumpala le toliko da nisem imela napetih dojk in po 10-14 dneh nisem rabla več pumpat. Mastitis pa po mojem lahko dobiš, če si redno puščas da so dojke napete
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 1.7.2008 11:02:51
|
|
|
|
eole
|
vidim, da nisem edina tako čudna, da si mleko črpam... :) vidim, da ste nekatere zdržale s črpalko tudi pol leta! meni ne vem če bo uspelo.. jaz sem sita tega že sedaj.. zanima me kako ste stvar uredile ko ste kam šle? pa sterilizacija in to???
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 1.7.2008 11:06:24
|
|
|
|
florita
|
hvala punce super ste za odgovore, sedaj mu dajem milumil1 mleko, prej sem dajala novalac pa je bil revež zaprt tudi do 5 dni, sedaj kaka vsak dan. Punce to je grozno črpanje, tako da jaz bom nehala...
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 1.7.2008 21:50:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo toliko si stisni, da bolecina popusti. Od naravnih r'cnij baje pomaga zajbljev caj in zeljni obkladki ter mrzel tus.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?