|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 11:51:01   
Joe
Najprej opravčilo, če ponavljam temo. Morda je ne, ker je najin Basi star skoraj 7 mesecev, pa še ne zna/želi piti po steklenički. Zanimajo me izkušnje in uporabni nasveti, kako ga navaditi na izvendojčno tekočino. Je nujna uporaba sladkih napitkov ali gre brez? Ali ostane samo še kozarček? Imava (bojda) magični lonček, flaško z luknjo na sredini in še tretjo flaškonko ter nekaj cucljev, zaenkrat bolj za dekoracijo prostorov. Dudo sprejema, flaški sva se do sedaj dosledno ogibala zaradi strahu pred odklonitvijo dojenja.

Izkušnje, nasveti. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 11:57:44   
Jančika_
Sem že vprašala:). Ampak od viška glava ne boli.8)

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 11:58:09   
NinaŠ
Nasvetov nimam, imam izkušnjo - Anže je flaško zakapiral pri dobrih 8 mesecih po vsaj dveh mesecih vztrajnega tiščanja v usta (cuc je bil le za grizljat). Magičnega lončka še danes ni ujel - edino če odstranim tisto gumo in mu dobesedno zlivam v usta - poj se mu zaleti, isto je s kozarcem - vedno se mu zaleti. Po flaški pa itak popije le kak deci na dan. Ker bo kmalu star eno leto nimam pojma, kako ga navadit na večje količine izvendojčnih tekočin.
Prav veliko nisem pomagala, ampak vseen....

LP

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 11:59:25   
ČITA
Moj (15 m) že skoz iz flaške pije samo čaj. Drugega nič. Ker tako ali tako ne mara mleka, mu le tega "podtaknem" s kako žlico čokolina, pa jogurti in sir. Da pa bi spil kakšen požirek mleka pa že od 8 meseca ne (takrat sem nehala dojit). Res ni ravno najboljše da ne pije mleka, ampak kaj čem. Tako itak je najbolje, da se čimprej na kozarec navadi. Imam pa prijateljico, ki je imela podoben problem kot vidva. Tamala ni sprejela nobene flaške - ta drage. Enkrat ji je pa kupila eno čist pocen (za 500 sit). In tista je pa zakon.
Nič, malo bosta morala "čarati". Poskusi mu dati flaško ko zaspi. Ker bo "omotičen" bo pa mogoče sprejel.
Kar se pa sladkih napitkov tiče - kakor ga navadiš. Če ga navadiš na sladko bo potem potrebno sladko, če ne pa ne.
Aja, moj je res že star 15m, ampak njemu se ful dopade, ko greva v trgovino, pamu kupim vodo v plastenki na un cucelj. Pa ful rad iz tistga pije. POskusita pa tako. Sam pazita ker malo bolj ven teče, dase malemu ne bo zaletelo.

Veliko sreče.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 12:01:36   
Anonimen
Jaz sem Jančiki eno finto svetovala, za katero res še nisem slišala... inovacija!

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 12:07:36   
Anonimen
No ja, mogoče inovacija v matranju otroka. Nimam pojma.

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 12:28:17   
L&F&B
Kaj pa če bi flaško kar preskočila in mleko dajala v bolj redkih mlečnih kašicah, ostalo tekočino po kar iz kozarčka ali po žlički. Drugače pa mi tudi praktično nismo uporabljali flaške, ker se je izredno lepo naučil piti iz kozarčka ali pa kar direkt iz plastenke. Pa še zelo je užival. Problem je bil edino ponoči (v sezoni gretja), ker je ratal žejen, takrat pa sem mu jo poturila in je pač pil. Po flaši sem mu dajala le nesladkano pijačo za žejo. Magičnega lončka nismo uporabljali, ravno zato, ker je začel zelo hitro piti iz kozarčka. Za mleko pa žal nimam recepta. Če se še doji, mislim da bi moralo zadostovati dvakrat na dan, ostalo pa se da lepo zapolniz z jogurti, skuto in mlečnimi kašicami. Moja izkušnja: Ko sva prešla na gosto prehrano se je sam odstavil pri desetih m., že prej pa je zelo zmanjšal dojenje na enkrat na dan.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 13:00:57   
BokiMB
Vseeno je fajn, če pije mleko tudi po flaški.

Moj je ni sprejel, dokler nisem pri 5. mesecih dojenja povsem ukinila, si mleko stiskala in mu dajala po flaški. Ker ni dobil nič drugega, je bil prisiljen nekaj popit. No, ko se je kolikortoliko navadil, sem dojila dalje, po flaši pa dajala prilagojeno mleko. Aja, pa obnesel se je edino kavčukov cucelj od NUK-a ali pa MAMANOVA, Avent je zanič (vsaj pri nas)!
Vseeno je po flaški spil minimalno količino, dokler mu nisem po 7. mesecu začela dajat kravjega mleka. No, pri 10.5m sva se nehala dojit in takrat je flaško VZLJUBIL!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 13:03:19   
malika
Naš pije po flaši samo čaj ali sok. Poskusita s tem in če bo potegnil, potem pomeni, da zna in potem zizo stran in pač malo drastičnih ukrepov pa bo šlo.

Magičnega lončka pa tudi naš ne kapira.

Drugače pa sem sama na flašo mazala lefaksin, kuminov sirup, daktarin,...pa nič. Všeč mu je bil le jabolčni sok-tako fino sladek za začetek potem pa vedno več vode vmes in zdaj pije samo vodo.

Mleka pa ne mara, ne po flaši in ne po žlički.


(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 13:11:03   
Anonimen
Kot sem že napisala. Jaz bi poskusila takole: izčrpaš si mleko, ponudiš dojko, da vidi, da NI NI, potem ponudiš flaško, vidi da teče, ampak se joče - ponudiš dojko: NI NI in spet flaško. Bo že zaštekal iz kje teče. Menda.
Še nekaj pa bi raka rekla. Resnično se matrnica krči, ko mali vleče iz dojke. Jaz sem to prav občutila tiste parkrat, ko je resnično potegnil tako, kot je treba. Me je začel zelo boleti trebuh, prav tisti trenutek, ko je vlekel, in je trajalo toliko časa, dokler je vlekel. To je res tako. So potrdile sestre in sem prebrala v knjigi.
Tako da če ne bi bilo nobenih problemov, potem z dojenjem med ponovno nosečnostjo res verjetno ni nobenega problema. Ko pa se pojavijo težave, kot pri tebi, Jančika, pa jaz ne bi reskirala in bi bila kar odločna, da prvega otroka ne bi več dojila. Mogoče bi si pozneje kdaj očitala, zakaj tega nisem naredila, pa bi lahko.

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 16:28:41   
frutka_
Joe morda flaške ne bo uporabljal. Naš Filip jo ima bolj za vzorec. Naučil se je piti iz kozarca in to je to. Sicer mu dajem pretežno piti navadno vodo iz pipe ali pa Bebi čaj, redkokdaj kakšen sokec, ker se ga običajno tako nacuka da bruha. Revček!

Ja, jaz sem tudi mislial flaška je hudič pol pa zize ne bo hotel...no, vsekakor je boljše da zvarača flaške kot zizike. Saj še jih bo preveč žulil, ko bo večji.



Saj poznaš:

Laško 'ma novo flaško!


P.S.: pri moji mami smo problem dojenja in mlečenga obroka rešili tako, da je dobil večerjo namesto zize, mlečni gris iz rižeka! Pa se je tako napokal, da je vedno spal!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 18:32:42   
Joe
Hvala vsem za koristne odgovore. Poskušala bova, nekaj bo že. Jutri spustiva eno dojenje in preideva na tri, po nekaj dnevih morda na dve (jaz sem za, Jančika še okleva).

Danes sem v živo slišal še en predlog: po slamici, odrezani nekje na polovici.

V sili lahko uporabiva njegov pristop: med kopanjem silno rad cuza mokro frotirasto krpico. Celo ponovno jo namoči po nekaj trenutkih. Lahko bi ga torej oblekel v neopren in postavil v kad s čisto vodo.

Bova videla. Malo lažje je, ker nismo sredi poletja, ponoči pa tako ne kurimo (starejši blok, optimalna temperatura).

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
24.2.2005 19:51:01   
frutka_
Ups...Joe, zdaj sem se šele spomnila, da on piha v kozarček namesto da bi vlekel iz njega...Hm?!



(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
25.2.2005 10:21:17   
Jančika_
Prvi uspeh - po dveh urah dretja (jaz sem šla kar nazaj spat in sem si dala deko čez glavo) je malemu uspelo iz flaše spit kakih 30 ml mleka. Ah ja, boljše kot kamen v hrbet...

Frutka, smo poskusili še tisti žabji lonček, pa se je revež drl, kot da mu glavo stran puliva. Ne vem no, a je tolk trmast al neroden???

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
25.2.2005 10:44:22   
malika
Namesto slamice lahko uporabiš lonček, ki ima pokrovček in na njem že slamica. Dobiš jih v aSanolaborju, ampak mislim, da je za to še premajhen.Poskusita pa vseeno lahko.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
25.2.2005 10:48:24   
Jančika_
Po moje bomo poskusili čisto vse. Na tole se še sploh nisem spomnila, hvala!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
25.2.2005 19:50:53   
frutka_
Jančika midva sva ga enkrat "nahranila" po žlički...kaj sva hotela druga. Jaz nisem imela mleka, on lačen, pa je na žličko nekaj spravil v sebe. Sicer pa ni nič narobe, če mu daš kakšno mlečno kašo za jesti...saj na žličko papca???

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
25.2.2005 19:56:42   
Jančika_
O, saj na mlečno kašico se vrže s odprtimi usti:)-! Ampak, ko nič drugega ne pije, mora vsaj malo mleka, da dobi tekočino. No, kot rečeno, danes je po dveh urah in pol dretja prav veselo vlekel iz tiste flaše, ki si mi jo prinesla, potem je pa celo zaspal. Z malimi koraki, pa bo.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
25.2.2005 21:59:43   
frutka_
Te mlečne kašice, grisi so iz prilagojenega mleka. S tem dobi nekaj tekočine.
Jaz si flaške niti več poleg ne nosim, ker mu že avtomatsko dam za piti iz kozarca. Po mojem je boljše, da ga privajaš na kozarec kot na flaško...zaradi zobkov in starosti. Saj je že velik pobek. Kmalu si bo pomagal sam pri pitju in posledično pri hranjenju.Hm?! Vem pa da vaju jezi. naju je tudi.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
26.2.2005 9:55:00   
Joe
Iz prve roke in druge flaške vam povem, da sem zjutraj malega previl, preoblekel, posadil v ležalnik na kuhinjski mizi in v miru pripravil 100 ml mlekca v flaško. Žabi je v naročju marljivo in prijazno popil okrog 80 ml, se prijazno zahvalil (smejal) in se dal prenesti v obedni stolček, kjer se tudi igra. Nato pa se odločil za redni dopoldanski spanec.

Tako bistro sklepam, da mu ni ničesar manjkalo, nič mu ni presedalo, pil pa je na najini drugi vaji.

Bržkone iz tega sledi, da je potrebno vztrajati (včeraj dve uri z uspešnim koncem). Ful sem vesel, da sem Jančiko pregovoril od nakupa novih cucljev in flašk. Hehe, bom imel za diskmena.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
26.2.2005 12:10:02   
malika
Bravo ati in Vasja :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
1.3.2005 21:54:18   
MaticAjda
Ja tudi mi imamo taksne probleme...nicesar noce po flaski. Ajda bo 8.3. stara 7 mesecev. Noce ne sokov, ne vode, ne mleka... Po zlicki pa je razne juhice. Glede straha, pa brez skrbi. Ajdi sem najprej dodajala po flaski, ker sem mislila, da ne dobi dovolj, potem pa sem presla samo na dojenje. Ampak mala nikoli ni flaske tako marala kot dojenje. No vsaj tako je bilo pri nas.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
3.3.2005 0:22:39   
Joe
Po nekaj dneh (tednu dni?) poročam, da Vasja od prvega dneva uvedbe flaške pije z velikim veseljem in brez problemov, tako pri meni kot pri Jani, ki ga še vedno trikrat dnevno doji. S flaško sta velika prijatelja.

Torej se da marsikaj doseči z vztrajnostjo. Naše dete je blage narave, zato je glasno in zavzeto protestiralo le dve uri prvega dne, nato pa nikoli več. Morda je pomagalo, da sem ga vzgajal jaz, njegov oče, ki imam trše srce in manjše prsi od Vasjeve mame, zato vzgojnega procesa ni dodatno motila ne njegova ne moja labilnost.

Jančika in Frutka, sram vaju naj bo! Tako redko odprem debato, in še konstruktivno povrhu, pa mi zapackate tretjino nje.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
3.3.2005 16:35:13   
frutka_
Joe sorry, da sva ti zje**** sliko!;)

Morda se ti lahko oddolžim s špinačo?! Glihkar sem jo skuhala!

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kako navaditi sedemesečnika na flaško/lon
3.3.2005 17:26:12   
Jančika_
Tudi pri nas je danes špinača, tak da boš morala kaj drugega ponudit:)-. Sicer je tvoja boljša, ampak ajd....:ups:.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?