Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 27.6.2008 9:42:17
|
|
|
|
lemavrica
|
Meni je P rekla da dam malo rumenjaka v veliko kašice, kolkokrat na teden pa mi žal ni povedala. Jaz bom začela z 1x na teden.
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 27.6.2008 10:01:54
|
|
|
|
butt3rfly
|
men so rekl, da je dovolj 1x na teden, sm pa tud dala četrt rumenjaka. zdej mu dam pa polovico, mogoč včasih mal več. ni blo nobenih reakcij, tak da ne mislim komplicirat. za marelice in breskve je pa isto. moj jih je od enga 7. meseca in jih ma zelo rad. čim manj zapletat, pa bo.
Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 27.6.2008 10:53:57
|
|
|
|
mateyka
|
vse smo probali okoli 8 meseca, če se prav spomnim. rumenjaka na začetku tretjino, zdaj ji pa počasi dajem cela jajca - zelenjavni narastek, jušni vlivanci (brez juhe, ker je niti pod razno ne mara), pražena jajčka vmešana s kruhom in meskom.. baje je fino to probat malo pred 1. letom zaradi cepiva. zaenkrat je bp. tako da
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 27.6.2008 12:55:50
|
|
|
|
baja*
|
saj se niti ne spomnim več dobro, kdaj sem mu prvič dala rumenjak se mi zdi da okol 10m - najprej 1/4, potem pa počasi vedno več. Vedno sem mu ga dala zraven špinače, cca 1x na 7-10 dni. Od cca. enega leta naprej mu dajem celo jajčko (v obliki vlivancev, pražene še ni jedel - pozabim ). marelice in breskve pa tud ne vem več kdaj jih je prvič probal, najprej sem mu suhe dajala (ker pozimi svežih niti ni blo), zdaj mu pa kar sveže narežem na koščke in jih ima ful rad
< Sporočilo je popravil baja* -- 27.6.2008 12:56:33 >
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 27.6.2008 20:28:58
|
|
|
|
Naja30
|
Rumenjak sem ji dala mislim da okoli 7m prvič. Ko ga je jedla drugič, je dobila alergijo, ki je trajala do cca 1 leta. Pol pa kot da ni bilo nič. Aja, prvič sem ji dala četrtinko, drugič pa polovico rumenjaka. Marelice in breskev pa je dobila že zgodaj, tudi nekje okoli 7m - je bila ravno sezona.
< Sporočilo je popravil Naja3 -- 27.6.2008 20:29:36 >
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 27.6.2008 21:49:00
|
|
|
|
Ayo
|
Mi imamo 6m in ze veselo papcamo breskve in marelice! Za rumenjak pa se ni cas
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 29.6.2008 15:38:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka .. baje je fino to probat malo pred 1. letom zaradi cepiva. Kakšnega cepiva? Ne razumem. Sem pa mu dala nektarine in marelice in jih veselo papca! Edino malo mi delajo te pikice od vročine. Full jih ima po hrbtu in okoli vratu, po ramah. Baje, da je to od vročine, ma sem že bila v skrbeh, da je kakšna alergija.
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 29.6.2008 16:25:39
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tianna IZVIRNO SPOROČILO: mateyka .. baje je fino to probat malo pred 1. letom zaradi cepiva. Kakšnega cepiva? Ne razumem. cepivo pri 1.letu vsebuje beljak. http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=20933 Pri alergiji na jajca je pomembno vedeti, da so nekatera cepiva (MMR cepivo, ki ga prejme otrok pri starosti enega leta) pripravljena na beljaku iz kurjih jajc in otroci, občutljivi na jajca ne smejo biti cepljeni s takimi cepivi ali pa so cepljeni pod nadzorom, na kliniki. in še: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1940095
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 29.6.2008 16:33:58
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: tianna IZVIRNO SPOROČILO: mateyka .. baje je fino to probat malo pred 1. letom zaradi cepiva. Kakšnega cepiva? Ne razumem. cepivo pri 1.letu vsebuje beljak. http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=20933 Pri alergiji na jajca je pomembno vedeti, da so nekatera cepiva (MMR cepivo, ki ga prejme otrok pri starosti enega leta) pripravljena na beljaku iz kurjih jajc in otroci, občutljivi na jajca ne smejo biti cepljeni s takimi cepivi ali pa so cepljeni pod nadzorom, na kliniki. in še: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1940095 Aha hvala. Tega pa nisem vedela. In kaj sedaj? Moj dragi je bil kot otrok alergičen na jajca (sedaj je ok), zato sem z jajcem tudi odlašala. Pediater mi je v posvetovalnici naročil, naj kar začnem postopoma z uvajanjem. Toda rumenjak. Berem pa, da to cepivo vsebuje beljak... Kaj sedaj?
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 29.6.2008 16:54:51
|
|
|
|
Paštetka
|
Rumenjak 1/4 se lahko da po dopolnjenem 6. mesecu v kakšno kašico, špinačo, juho, pire krompir, polento. 1. teden daš 1/4 rumenjaka, 2. teden daš 1/2 rumenjaka,3.teden daš celega. Potem pa bi naj vsak teden otrok pojedel 1 rumenjak,ker vsebuje ogromno mineralov. Marelice se lahko dajo komot po 5.mesecu. Breskvice raje malo kasneje tam po kakšnih 9 mesecih zaradi alergene lupine. olupljene pa ji lahko daš že prej.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 29.6.2008 16:57:00 >
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 29.6.2008 16:58:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Paštetka: Kaj pa beljak? Oz. celo jajce.
|
|
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 29.6.2008 17:35:20
|
|
|
|
Paštetka
|
Moja je stara zdaj 11 mesecev in sem ji zadnjič naredila prvič prežganko s celo jajčko (sem pač probala, ker smo jo pač mi jedli). Ni bilo nobene reakcije. . Sem ji pa že nekje od 8. meseca dajala normalne špagete, jušne zakuhe .... Drugače je čisti beljak (jajčka) po dopolnjenem 1. letu, ker ga je tu ogromno. V raznih testeninah... pa je to tako minimalna količina, da je skoraj zanemarljiva, če nima nobenih znakov alergij otrok.Ta minimalna količina se potem lahko primerja s količino vseh drugih E-jev, ki jih najdemo povsod in jih ne uvajamo ekstra. Torej razne špagetke, ji lahko komot daš,če ste že uvedli gluten, ne glede ne to, če je noter cela jajčka ali ne. S čistim beljakom, pa raje malo počakaj,če ni sile
|
|
RE: Rumenjak, marelice, breskev 30.6.2008 14:36:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Paštetka, hvala. Danes sem mu prvič dala četrtinko rumenjaka in zaenkrat kaže ok.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.