|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   amniocenteza
20.6.2008 14:52:09   
Tedi77
Hej!
V torek imam amniocentezo. Malo me daje trema, pa bi rada informacije iz prve roke od vas, ki ste to preiskavo dale skozi. Kako izgleda, je boleče, neprijetno? In potem, ali se pojavljajo kake bolečine oziroma kakšne druge težave, je treba potem ležati/počivati in koliko časa?
Hvala, LPT
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: amniocenteza
20.6.2008 14:55:37   
anetka
Ja, prav prijetno res ni.. prvič me je bolelo, drugič pa ne več. Se pa lahko pojavijo po tem krvavitve, ki so normalne.
Dobro opravi user posted image

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2008 14:59:09   
Taula
Jaz sem jo imela v Postojni. Boleče ni, samo živčen si. user posted image  Prideš tja, pogledajo z Uz lego otroka, namažejo trebuh, povedo da te bodo zbodli. Mine v hipu. Nato greš počivati v sobo. Doma naj bi ležal tri dni..takrat pride do največ komplikacij. Ampak res ležal...jaz sem šla samo do WCja. Najhuje mi je bilo prvo noč, ko sem ležala na hrbtu..ker me je na boku bolel trebuh.
Pa nekaj časa se potem moraš še paziti..se pravi nič večjega napora, športa.
AC ni hudega. meni je bilo najtežje čakati na rezultate.user posted image

Srečno.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2008 14:59:45   
rija
nič me ni bolelo, me je bilo pa prav panično strah.

počivala sem dober teden.

...vox populi...

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2008 22:36:56   
Mat3ja22
LP

Jaz sem delala AC v MB. Z osebjem sem bila zadovoljna. mene je bolelo. tista dolga injekcija user posted image . uf. na mestu uboda me je bolelo še kake 3 dni. takrat sem počivala. dobro opravi. pa dobre rezultete ti želim.

ostalo pa so predhodnice napisale.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.6.2008 8:26:02   
Ryssa
Mene je bilo izredno strah. Cela trda sem bila tam. Ko me je zdravnik zbodel pa sploh ni bolelo, še če ti kri vzamejo bolj čutiš. Zadevo opravijo res na hitro, tako da brez panike. Sem na koncu še vprašala: "A to je to?" Pa je rekel zdravnik (je bil Cerar): "A greva še enkrat?" user posted image
Tudi potem nisem imela nobenih težav, krčev ali kaj podobnega. Prvi dan je mogoče malo bolelo na mestu vboda, pa še to samo takrat kadar sem vstajala in so se napele mišice.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.6.2008 21:46:51   
lana34
Tedi, očitno vsaka doživlja AC drugače, je pa verjetno odvisno od zdravnika, ki ti jo dela. Jaz sem ena tistih, ki sploh ni čutila, da me je zdravnica zbodla (delala sem jo v lj. porodnišnici). Počivala sem potem nekaj dni, ni me bolelo niti kasneje, tudi ponoči ne, pa sem spala na trebuhu, ker pri meni drugače sploh ne gre. Je pa res dobro, da upoštevaš nasvete in LEŽIŠ!Je bilo pa tudi pri mani najhujše obdobje, ko smo čakali na rezultate - dobila sem jih točno po enem mesecu, čeprav je bil izvid - po datumu sodeč - narejen že 11 dni prej!!!K sreči je bilo vse v redu, upam pa, da bo tako tudi v nadaljevanju nosečnosti - oktobra pričakujemo fantka, ginekologi, ki me preiskujejo, pa vsake toliko časa kaj najdejo - trenutno naj bi imel otroček prekratko stegnenico. Eh, nikoli ni konec skrbi.
Tedi, srečno v torek, vse bo ok, boš videla, potem pa res počivaj!Držimo pesti zate!!!

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.6.2008 20:58:15   
Anonimen
Zakaj pa moraš počivat? A zato da ne pride do ss?

(odgovor članu lana34)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2008 22:24:03   
Mat3ja22
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zakaj pa moraš počivat? A zato da ne pride do ss?

tako je,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.6.2008 7:47:15   
Mariana
Hojlauser posted image ,

tudi mene čaka ta pregled še prej pa NS. Ker sem stara 37 let me zanima kje opravijo pregled nuhalne svetline na stroške zdravstva? Kje ste delale ta pregled?

pozdravček vsemuser posted image  in njihovimuser posted image

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.6.2008 8:57:55   
Mat3ja22
IZVIRNO SPOROČILO: Mariana

Hojlauser posted image ,

tudi mene čaka ta pregled še prej pa NS. Ker sem stara 37 let me zanima kje opravijo pregled nuhalne svetline na stroške zdravstva? Kje ste delale ta pregled?

pozdravček vsemuser posted image  in njihovimuser posted image

mariana - mene je dal G na AC zaradi DS v družini. Nuhalno pa sem si sama plačala, ker sem hotela že prej imeti upanje da je z otrokom vse OK. stara pa sem bila 23 let. tako da nevem, kako je pri tebi. mislim pa, da tebi pripada NS. nevem no.

(odgovor članu Mariana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.6.2008 9:31:33   
qwasy
marianna, obojega ne moreš opravljati na stroške zavarovalnice, kolikor vem. Če bi v vsakem primeru rada opravljala amniocentezo, si NH raje plačaj sama, ker je 10x cenejša. ( Če pa boš že pri NS izkoristila plačilo zavarovalnice, ti pa brezplačna AC pripada samo v primeru zelo slabega rezultata.)
Jaz sem AC opravljala na svoje stroške že pri 32 letih, ker sem pač paničar. Zato na NH sploh nisem šla. Delal mi jo je Pušenjak v Dravljah, vboda sploh čutila nisem. Potem sem pa tri dni poležavala. Pa nikar se ne boj splava, teoretično je pač 1% možnosti za splav - ampak ta obstaja tudi brez AC. Sem pa slišala za eno trapo, ki je splavila po AC - je šla smučat naslednji dan!!!

ojej!

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.6.2008 9:32:59   
Taula

pozdravček vsem in njihovim

V Lj dela to Ginekološka klinika. Napotnico ti da tvoj G.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.6.2008 9:44:11   
BAMBINA_
No, zanimivo. Jaz imam sicer precej visok prag bolečine, ampak to me je pa kar bolelo. G je rekla, da zaradi tega, ker sem bila zelo nesproščena in sem zato imela napete mišice. Po posegu sem tri dni strogo počivala. Kot so že ostale rekle, pa je najhujše čakanje na rezultate. Upam, da boš dobro opravila user posted image

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.6.2008 20:55:07   
Tedi77
Mariana,
oba pregleda sta brezplačna, če si v času predvidenega poroda že stara 37 let.
Jaz NS sploh nisem delala, ker mi je ginekologinja rekla, da ni potrebno, v kolikor greš na amniocentezo. Ker se pač pri obeh pregledih ugotavljajo iste nepravilnosti.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.6.2008 21:16:22   
NeliG
Stara sem 42 let, pa moraš en pregled plačati, tako da sem jaz plačala NS 60 eu, amniocentezo pa sem imela brezplačno. V prmeru slabega izvida NS, bi lahko naknadno prinesla napotnico (tako je rekla zdravnica, pa ne vem, če je to praksa ali njena dobra volja)in bi mi v tem primeru pripadala brezplačno tudi amnicenteza. K sreči je bil izvid NS ok in me je precej pomiril do amnicenteze. Moja izkušnja z amnicentezo je zelo dobra. Delali so mi jo v MB, me ni praktično nič bolelo, ker tisti vbod z iglo sem komaj kaj čutila.Mislim pa , da je veliko odvisno od sproščenosti. se pravi pogumno in čim manj strahu. Sem pa takrat izvedela tudi za spol, ki je bil potem potrjen. Ti tudi vse lepo razložijo, kar je meni veliko pomenilo.Na izvid smo pa čakali kar 4 tedne.

NeliG

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.6.2008 21:05:34   
Rubin.
marianna, obojega ne moreš opravljati na stroške zavarovalnice, kolikor vem. Če bi v vsakem primeru rada opravljala amniocentezo, si NH raje plačaj sama, ker je 10x cenejša. ( Če pa boš že pri NS izkoristila plačilo zavarovalnice, ti pa brezplačna AC pripada samo v primeru zelo slabega rezultata.)

Tako je, lahko se odločiš za eno ali za drugo. V primeru porazne NS, pa dobiš napotnico tudi za amnio, sicer pa ne. Jaz sem še v dilemi kako naj se odločim, bomo videli, kaj mi bo predlagala g. Amnio mi najbolj ne diši. A je NS 100%, mislim, ali veste če je katera imela dober rezultat NS, pa je potem rodila otroka z DS?

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.6.2008 21:24:22   
NeliG
Rubin, lahko ima otrok tudi v primeru dobrega rezultata NS, Downow sindrom, kar pomeni da je rezultat lažno negativen. To se tudi dogaja, vendar redkeje kot primeru lažno pozitivnih testov. NS je samo presejalni test, kar pomeni, da napove le določeno verjetnost za otroka s kromosomsko napako, dočim je pa amnicenteza invazivni test, ki je 99,9% natančen in točen. Je pa zato možnost okoli 1% splava po posegu, pri NS pa ni nobene nevarnosti. Moja  ginekologinja mi je povedala, da od njenih pacientk v zadnjih 4 letih ni bilo nobenega splava po amniocentezi. Po posegu sem se pa 100% držala navodlia 1. tedna počitka, dobesedno preležala v postelji in se pustila streči. Nisem pa imela čisto nobenih bolečin po posegu in tudi drugih težav ne. Jih še zdaj nimam, pa sem v skoraj v 33 t nosečnosti.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.6.2008 11:21:36   
Taula
NS ni 100%, je 80%.
Če greš na NS in te skrbi, ti priporočam še DHT.
Na RR je ena uporabnica ki je imela super NS, rodila pa je deklico z D.sindromom.

(odgovor članu NeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.6.2008 11:33:16   
Anonimen
Jaz sem se tudi dogovorila z zdravnico za amnio, ampak bi zadevo najraje odpovedala ... nekako mi ne diši najbolj. To je moja 3. nosečnost, doslej je bilo vse ok, res pa je da so tukaj že kritična leta. NS zaradi dogovora o amnio ne bom imela, me pa zanima, če ima katera izkušnje s tistim drugim testom - trojni hormonski test ali kako se že reče. Koliko je zanseljiv in ali ti v primeru slabega rezultata vseeno pripada amnio zastonj?

(odgovor članu NeliG)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
26.6.2008 12:36:06   
NeliG
Za hormonski test se nisem odločila po nasvetu zdravnice, ki mi je delala NS. Rekla je, da se njej ne zdi smiseln (zatilno špranjo je malček imel 1,5 mm), ker bi verjetnost kromosomskih anomalij še pomanjšal ali povečal, pa nič posebej koristnega ne "povedal". Pa še plačljiv je. Itak sem bila za amnicentezo že odločena, da jo opravimo (starostna indikacija).

Za NH sem se pa predhodno vseeno odločila, ker tu ti malčka celega remerijo, izvid nuhalne svetline (ali zatilne špranje) ter vidnost nosne kosti se mi pa zdita tudi tako pomembna rezultata in vsaj nas sta kar pomirili, da smo lažje čakali na amnicentezo. Pa lepo je bilo gledati našega kobacača na UZ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.6.2008 12:57:22   
Anonimen
No, saj meni bo delno NS naredila kar moja ginekologinja - nimam pojma, kako naj bi to potekalo in kaj vse bo merila. Bom videla, kako bo, potem pa se bom dokončno odločila, ker datuma za amnio itak še nimam.

(odgovor članu NeliG)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
26.6.2008 15:44:42   
Taula
No, saj meni bo delno NS naredila kar moja ginekologinja - nimam pojma, kako naj bi to potekalo in kaj vse bo merila

Upam da ima licenco, ker drugače rezultati niso realni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.9.2008 20:02:04   
PC Baby
Koliko časa pa traja ta vbod z iglo, da ti ven potegnejo vzorec? user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.9.2008 8:57:16   
tiamia
Vbod traja par sekund. Jaz sem sicer čutila ko mi je zabodel iglo noter, bolelo me pa res ni.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?