|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 9:04:16   
PIAF
Mislim, da mi nobena ne bo tega zavidala::ups:

20.00 dojka in spanje (uspavanje na rokah)
21.00 jok (duda - ponavadi ne rata, zato spet na roke, po dveh minutah zaspi)
22.00 jok (enako kot zgoraj)
00.00 jok (enako kot zgoraj)
02.30 (če je sreča, da že ni prej! - spet jok, dobi dojko)
03.00 premetavanje v postelji, jok (duda, nošenje)
03.15 enako
03.45 enako
04.30 enako
05.00 je že zbujen, velike oči, smeh in vriskanje v postelji

Potem čez dan spi 3-4x po uro in pol, včasih samo pol ure (ob 8.00, ob 12.00, ob 15.00, ob 18.00). So pa izjeme, ko je cel popoldan gor in nič ne spi, včasih ga "umetno" vzdržujemo, da bi bilo ponoči bolje.

Kaj mislite, koliko jaz spim? Vsega skupaj 3 ure, še to ne, pa še to v presledkih. Sem kot cota, glava me boli in čez dan ne morem zaspati nikakor!:(:(

Vzrok? NEZNAN!:zmeden2:

Zvečer še dobi Milupino kašico, da je bolj sit, pa nič ne pomaga!

Se tolažim, da bo minilo, le sprašujem se - KDAJ? Namreč to že traja več kot dva meseca, star pa je 5,5 mesecev.

Včasih pa je čez dan in tudi zvečer ful zaspan (vidim po okicah) in ga hočem uspavat, pa ne bi, pa igral se tudi ne bi, samo okrog bi se nosil in gledal po stanovanju!

KRIZA!!! NAJ ŽE MINE!!!

POZDRAVČEK!
PIAF
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 9:10:05   
Anonimen
Piaf, kdo bi te bolje razumel kot pa jaz??? Še pred tednom dni smo imeli skoraj isti urnik, zdaj se počasi umirja. Naj te potolažim, minilo bo samo od sebe, tako kot je prišlo.

Dobila sem že več nasvetov, naj malega pustim odjokat, pa tega enostavno ne zmorem. Zdaj v bistvu vidim, da sem naredila prav. Očitno imajo otroci neko fazo, ki jo morajo it skozi. Midva zdaj že dve noči spiva kot carja (od osmih zvečer do osmih zjutraj z 1-2x zbujanjem vmes zaradi dojke).

NE SKRBI, MINILO BO!

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 9:19:28   
Mojca P.
Nas ritem je bil priblizno enak. Pa je bilo boljse:) in pol spet isto:((. Trenutno sta na plan pokukala dva zobka:hudicek: in par noci prej je bilo grozno:grrr:.
Kaj mislim: ocitno se ne zna drugace uspavati, kot na prsih in, ko se zbudi, ne ve kaj naj, zato joka:((.
Vsaj cez dan poskusi, da bi sam zaspal (daj dudo:duda:, potolazi ga), ne pa ga hranit.Pri nas je delovalo, da zvecer sam zaspi:zaspan:. No, res pa je, da odkar se le 2xna dan dojiva in je ocitno to ze dojel, noci niso tako pestre:bravo:. Gre samo za cartanje, ne za hranjenje.:angel:
Poskusi, zgubiti ne moras nic.
iz izkusenj pa toliko: nekateri pac ne spijo celo noc. Ziga:duda: se se vedno zbuja na 3-4 ure. Je pa se vedno to amerika, proti tem, kako je ze bilo.
Na cele noci spanjapa tudi pri nas se cakamo.:zmeden::zmeden:
:rozica::rozica:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 9:21:12   
Katyj
Pri nas je bilo podobno, vendar ne tako hudo kot pri vas. Približno iste starosti kot je sedaj tvoj mali, smo našega naučili spati. Malo kruto. Pustili smo ga jokat. Nič hrane ponoči in nič čaja, vode ali dude. Mora spati.:hudicek: Ker če ga navadiš na čaj ali na vodo ali pa dudo jo bo skoraj vedno zahteval. Imam primer doma, ko je fantek star pet let in se še vedno ponoči zbudi in zahteva pijačo ali pa igračo. Večji bo težje bo. Do enega leta imaš čas, da ga naučiš. Ker se potem že zaveda in ga ne moreš več pretentat. Je pa to stvar močnih živcev, da otroka pustiš jokati.:hudicek: Ti pa povem, da zaleže. Preverjeno pri meni in pri parih kolegicah. Drži sto posto.
In še sedaj spimo.9nebesa Od osmih pa do pol sedmih.:zaspan: Naš pikec je sedaj star eno leto.:angel:
Jaz sem se odločila za tako "drastičen" ukrep iz enega razloga. Prej to naredim bolje bo zame in zanj, ker če sem jaz neprespana in tečna od mene mali nima nič. Kaj bo pa ko bom šla v službo?!:zmeden2:
Okoli ne morem hodit kot popisana muha :zmeden:
In smo to naredili. Prvi dan je bilo najhuje. Drugi dan skoraj nič joka. Tretji dan smo spali celo noč. Da spiš cele dneve za majhno ceno treh dni;). Meni je pomagalo oziroma nam.
Kako se boš pa ti odločila pa ti veš najbolje :ups:
LP K

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 9:26:41   
Katyj
Samo še nekaj. Mi smo poskusili vse mogoče. Nič ni zaleglo in nič ni pomagalo. Tudi minilo ni samo od sebe. Samo huje je bilo. Zato smo se tako odločili. Zobki niso bili, ker je prvega dobil pri devetih mesecih.
ŽELIM VAM ČIM VEČ PRESPANIH NOČI
9nebesa

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 9:39:13   
jagoda
Tud Adam je imel take faze, ki so minile same od sebe. Pol je pa kr naenkrat ful pridno spal - pa spet kak teden ne in zdaj spet spi (7m) Jaz nikoli ne bi mogla pustit svojga otroka jokat preden zaspi. Dojenčki ne jokajo brezveze in do enega leta jih ne moreš razvaditi. Nekateri otroci pač rabijo več materine bližine, da se počutijo varni (Adam zdaj spi pri meni -celo noč) in vsi smo zadovoljni in naspani. Da ne bo pomote - nikogar ne obsojam. Jaz imam pač takšno mnenje po kar zajetnem kupu prebrane literature na to temo.

V tvojem primeru ti svetujem, da poprosiš koga za par ur varstva, da se naspiš. Če ne moreš podnevi, pa zvečer.

LP in razumem te - sem tud sama bla nekaj časa zombi!

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 9:49:17   
Anonimen
Jaz bi ga tudi naučila, da zaspi sam.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 10:00:45   
viv_
Jaz pa mislim, da lahko razvadiš otroka tudi do enega leta. Mulčki so zelo pametni.

Pa še nekaj - recimo da se ti zgodi to, kot se je nama, da sva oba noro zbolela - ali naj v takem primeru še ta mala spi pri nama v postelji. Mirna je bila potem 4 dni pri babici - kaj pa bi naredili če ne bi spala brez crklanja na dojki. Enkrat je temu treba narediti konec in mislim da prej ko se tega lotiš, lažje je. Je pa res, da gre kar nekaj živcev, ampak se definitivno splača. Vsak se pa odloči po svoje.

lp

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 10:03:35   
ZARA
jst se pa strinjam z viv,mularija je pametna ko hudic in ni vse tko nedolzno...

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 10:16:23   
Tina J.
Pozdravljene!
Tudi jaz sem ze veckrat prebrala, da dojencki ne jokajo brez veze in sem verjela, tudi zato, ker je nas Tilen kar priden otrok (sedaj je star pol leta), in ce vse jokce sestejem skupaj ne joka vec kot 10-20min na dan. Zdaj se je pa zacelo dogajati, da sem ga npr. dala ob 19h spat, ker je bil zaspan, potem se je pa cez eno uro zbudil in zacel jokati. Kot ponavadi sem ga sla pomirit, da bi zaspal nazaj, pa ni hotel, zagnal je tak jok, da sem se ze ustrasila, kaj je narobe, ker nikoli tko ne joka. Ga dvignem, nesem v dnevno sobo, je bilo pa naenkrat vse v redu. To se mi je zgodilo 3x in sem si rekla, ocitno bo treba zaceti z vzgojo, mali se dere samo zato, ker noce spati. Potem sem se odlocila, da ga naslednjic ne dvignem, ce je cas za spanje. Spet se je jokal, kolikor mu je neslo, s tem, da sem bila ves cas zraven njega, ga bozala in drzala za roko. Jokal je 45 minut - toliko casa, da je zaspal. Vmes je prisel moz pogledat, kaj je to in ko ga ja Tilen zagledal, je mislil, da ga bo dvignil in je v trenutku zamenjal razpolozenje, zacel se je mozu smejati in brcati...Ko pa je videl, da bo vseeno moral ostati v svoji postelji, je nadaljeval z jokom, dokler ni zaspal. Zato lahko recem, da dojencki res ne jokajo kar tako, vcasih pa z jokom tudi poskusajo uveljaviti svojo voljo, vsaj za Tilna sem po vsem tem prepricana.
Sicer ne bom trdila, katera metoda je najboljsa, ker nikoli ne ves, tudi otroci so razlicni, zato se vsak znajde po svoje. Verjetno Tilnu tudi zato ni bilo do spanja, ker je popoldne prevec spal, tko da ga zdaj cez dan ne nosim vec spati v spalnico, ampak spi kar v dnevni sobi, ker se hitreje zbudi (ce ga nesem v spalnico, spi tudi po 3 ure skupaj popoldne, potem pa seveda zvecer noce spati.)
Lep pozdrav in cim prejsnje dobro spanje zelim!

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 10:17:31   
Mojca P.
Tud jaz tezko postim, da joka:((. Sem poskusla, pa je 45 minut jokal-ne vem, kdaj bi se navelical:zmeden:. Od takrat ga vec, ko pa 5min ne pustim jokat. Vcasih res zaspi nazaj v teh petih minutah.
Ziga:duda: je v tistem casu, ko se je hranil na joski tud bil cez noc pri babi. Na 3-4 ure ga je naf lasko nahranla pa je blo:angel:.
Nic hujsga, se je tud babi naspala:pujs:.
Verjetno mame prehitro gor skocmo, ko dete zajoka, pa to res ze vejo:zmeden:. Par minut tud jaz zdaj pocakam, ce ne gre poskusmo z dudo:duda:, ce ne gre pa flaska al pa joska- pa je mir za naslednje 3 ure.:bravo: Ce bi ga pustili pa ocitno dlje casa ne bi zaspali nazaj:zmeden2:. Je pa res, da vztrajamo, da je Ziga:duda: v svoji postelci.
Mogoce bi tud on spal celo noc, ce bi mamo cutil ob sebi?:zmeden:??

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 11:05:28   
bini
Ja, tud pri nas je bilo grozno in tud pri nas ni šlo drugače kot da smo jo pustili jokat - stanje se je izboljšalo kar čez noč, čeprav še vedno ni čist dobro... nikoli je nisva pustila jokat več kot 5 minut skupaj - šla potolažit, dudo in potem spet jok -to je trajalo cca 20 minut, potem je zaspala..sedaj je že lažje in z jokom nikoli ne vztraja več kot 5 minut, pa še to je tisti jok ki preizkuša moje živce :ups::racka:..
tud jaz sem mnenja, da so mali faloti še kako pametni že zelo zgodaj in če si mnenja da do enega leta jok nikoli ni izsiljevanje, lahko veliko zamudiš. Meni vse pove to, da ko pridem v sobico ko joka, se takoj začne smejat, samo hrbet obrnem in že kriči kot bi jo rezal :zmeden::zmeden:...preizkuša, ampak ker je očitno zadost brihtna tud hitro pokapira, da se bolj splača zaspat kot trošit energijo 8)8)..
za ta ukrep jokanja sva se odločila potem ko sva vidla, da midva nekak ne moreva funkcionirat brez spanca - ni šlo drugač in očitno je tud mala rabila tak vzgojni ukrep, hehe :)- ;)
želim vam čimveč spanja - čimprej, pa kakorkoli ga že boste dosegli.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 13:15:45   
PIAF
Ja moram priznati, da ste me malo potolažile. Ampak čisto malo. Kajti v meni se naseda dvom, ali pa morda res ni kaj narobe z njim. Na primer, če mu rastejo zobki in bi mu zato delala krivico, če ga ne bi potolažila in bi ga pustila jokati. Ker včasih res tako kriči, da še ga nošenje na rokah ne potolaži.

Glede obreda pa se seveda strinjam! Morala bi uvesti en obred, s katerim bi otrok povezoval spanje. Mi pa smo skoz tako leteči. Včasih jaz drvim pozno popoldan po trgovinah, velikokrat smo vsi zdoma in pridemo domov šele ob sedmih in potem se ta ritem podre. Zaspi v avtu, potem ga še previjem in potem je pokonci dosti dalje, kot sicer, saj mu je tisto 15-minutno spanje v avtu bilo dovolj za 3 ure. Bi morali prej domov in se res držati reda.

Sem pa že poskušala z jokom, pa je taki karakter, da se bi lahko jokal do onemoglosti - čisto zares! Tiste, ki imate podobne otroke, to razumete.

Da bi mi ratalo v 3 dneh? Zelo dvomim. Kajti en teden sem ga uspavala v posteljici s trepljanjem in dudo, pa je bilo vsak dan hujše, ne boljše. Potem pa spet dvomi: kaj če ga bolijo zobki, kaj če ga napenja...in sem spet PREMEHKA!

Zdaj bom res probala z večernim obredom, da vidimo.

hvala vsem skupaj!!!

Piaf

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 13:36:41   
damjanab
Piaf, jaz te čisto zastopim.
Pri nas imamo punčko, ki je pripravljena se jokati do onemoglosti, ali do bruhanja. Ja, tudi tako daleč gre, tako da je ne pustim več.
Sicer hvala bogu se na noč zbudi 'samo' 1-2x, zvečer gre spat s flaško in uspavanko (tu zaenkrat nimamo problemov), problem pa je ker ponoči prav tako zahteva flašo. Pa ji jo dam in zaspi nazaj.
Tako da tudi mi čakamo kdaj bo spala celo noč.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 14:18:47   
AVE
Piaf, pri nas je enak urnik spanja, ki traja že nekje od 14.1.2005. Naša mala je stara 7 mesecev in pol.Dve noči sta bili taki, da se je zbudila samo 2x. In ena od teh noči je bila danes ponoči. Sem pa že tako "navajena" tega ritma, da sploh ne morem več šteti x - bujenj ponoči. Mogoče so zobki, ker nima še nobenega, ...ne vem. Vem pa, se tolažim, da bo tudi to obdobje minilo.

Lp AVE:kuza::sloncek::kuza:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 15:19:54   
ajda11
Pozdravljena

Da se nista najina otroka slučajno zmenla, da je sedaj že zadosti nespanja?
Tudi midve že dve noči prav po bogovsko spiva, prej je bil pa ene tri tedne pravi haus.

Upam, da bova danes imeli spet mirno noč.

Suzana

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Vam zaupam naš ritem spanja?
23.2.2005 20:23:48   
AVE
Ko bi bile tvoje besede uslišane!!!Želim vama in tudi tebi Piaf ter vsem nespančkom mirno noč.Mi smo danes zaspali že ob 19.57, zbudili 20.15, sedaj grem spat in upam, da nam bo uspelo!Se slišimo jutri. Ajčibajči.

Lp AVE:kuza::sloncek::kuza:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Vam zaupam naš ritem spanja?
24.2.2005 11:31:09   
Jutra
Piaf:)
Ko sem začela brati tvoj post, sem upala, da bo že kaj več "sončka" sijalo iz tvojega pisanja.

Saj so ti že ostale dobro svetovala, predvsem Vesnaf-mamsi. Ritual je res pomemben, zlasti tisti večerni, da se :duda: umiri. Ne vem, če si pred mesecem brala moje težave v zvezi s spanjem naše :duda:, ampak res smo vožili ogrooomno potrpežljivosti v vse rituale in dolgoročno se obrestuje:) Priznam pa, da če bi imela zelo hudega kričača, potem pa:zmeden2:

Res je lep občutek za starše, ko vidiš svojega :duda:, ki se zvečer v tvojem naročju umiri in da prevzeto posluša pesmice, ki mu jih poješ:)

želim ti, da ti končno uspe več spati!!
Saj je res lažje reči: bolj zaupaj v svojega :duda: in razmišljaj čimbolj pozitivno.:)

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?