|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vodne ciste
15.6.2008 22:39:36   
mojca345
Ful sem iskala info o tem na googlu, pa nisem nič najdla. razen na forumih punce o tem malo klepetajo, ne pa kakega strokovnega članka.

ene ste tudi pisale, da ste jo imele.

vodne csite nej bi same izginile, koker.

zanima pa me, če imaš ob vodnih cistah kakšne bolečine ? ti zaradi tega zamuja M ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vodne ciste
15.6.2008 23:18:02   
Anonimen
Pušenjak je na MON-u napisal, da vodne ciste izginejo same v 99,9%.

Evo pa še nekaj od Pušenjaka:

"Cista je pogost pojav v reproduktivnem obdobju ženske, da ne omenja ovulacijske ciste ali Graafov folikel, ki se pojavi pred vsako ovulacijo in lahko doseže velikost do 40 mm in več, ali cisto rumenega telesca, ki nastane po ovulaciji, zato zaupajte svojemu ginekologu, da bo znal glede tega pravilno ukrepati, če bo menil, da je to potrebno. Načinov obravnavanja je veliko in noben ne zagotavlja uspeha. Večina cist, ki se pojavijo v reproduktivnem obdobju so posledica prehodnih hormonskih motenj ali pa ciste take motnje same povzročajo nekaj časa in nato same izginejo. Če dolgo ne izginejo in tudi po hormonski terapiji ne, jih je včasih potrebno odstraniti kirurško."

"Ultrazvok je zelo uporabna metoda za ugotavljanje cist in njihovo spremljanje, vendar tako zdravniki kot pacijenti včasih od njega pričakujemo preveč oziroma mu pripisujemo pomen, ki ga preprosto ne more imeti. O tem, kakšna je cista glede na ultrazvočno sliko, lahko le ugibamo in pri tem smo glede na izkušnje in glede na težave, ki jih ciste povzročajo različno uspešni. Diagnoze, kakršne ste navedli: čokoladna cista, vodna cista, obstajajo pa še druge, npr. gnojna, krvava, mucinozna, lojna itd. So lahko le "delovne" in jih ni mogoče jemati kot dejstvo, dokler tega z operacijo in sicer izključno z operacijo, ne ugotovimo. Ker se tega bodisi ne držimo dosledno ali pa pacijentkam ne povemo dovolj jasno, se dogajajo nesporazumi, kot se je verjetno zgodil pri vas. Dejstvo je, da čokoladna cista praviloma ne izgine sama."

"Vsekakor se ob najdbi navadne vodne ciste vedno poskusi najprej s hormoni in šele nato z operacijo. Možnost uspeha obstaja, seveda pa ni 100%-no. Operacija je praviloma laparoskopska, torej skozi optične in delovne cevke, po uspešni operaciji pa se običajno lahko gre domov v 2 ali 3 dneh. Če je potrebna prava operacija, je ležalna doba po operaciji nekoliko daljša in se odhaja domov po 4 do 5 dneh. Po takšpni operaciji lahko ponovno zanosite v 2 mesecih."

(odgovor članu mojca345)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2008 7:31:33   
Anonimen
Živjo!

5 let nazaj sem imela vodno cito. V bistvu nisem imela nobenih teažv, kakršnihkoli bolečin, neprijetnosti ali podobnega , smo bila je tamuser posted image , na jajčnikih.
Moja ginekologinja jo je kar dobro leto spremljala in ker je samo rastla in rastla, počiti ni hotela, smo se odločili za odstranitev z laparoskopijo.
Bila sem  5 dni v bolnišnici, vse je bilo bp.

So mi pa rekli, da se te ciste zelo rade ponavljajo.

Pozdravčekuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2008 7:43:42   
Naja30
Imela sem vodno cisto kakšni dve leti nazaj. Zamujala mi je M in sem šla h G. Rekla je, da naj bi sama počila v nekaj dneh, če pa ne bom dobila M, pa naj pridem po tablete za sprožitev. No jaz sem jo res dobila in vse je bilo ok. Te ciste so kar pogoste, večinoma sploh ne vemo, da jo imamo.
Bolečin se pa ne spomnem, možno pa da sem jih imela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2008 15:44:20   
ninchi9
Jaz sem bila pred tednom in pol hospitalizirana zaradi vodnih cist. Ja, imam jih na obeh jajčnikih. Bolel me je celi spodnji del trebuha, bolečine pa so se širile vse do ledvenega predela in po levi strani do prsi. Neznosno v glavnem. Povedali so mi samo, da to samo od sebe poči do naslednje menze in sem dobila tablete Analgin proti bolečinam. Mene pa še zdaj boli in prsi imam vnete od ovulacije dalje (in to zelo, ne morem niti spat na trebuhu). Cista na levem jajčniku pa je velika 5x4 cm. Za zanositev se že trudim 9 mesecev, pa bom morala iti na hsg in laparoskopijo, ker zaradi teh cist pride do brazgotin in zamašitve. No, bomo videli, kaj bodo zrihtali. Moram se pa najprej prijavit v ambulanto za neplodnost. Pa nimam neke energije za vse to, ker imam fobijo pred bolnišnicami, pa si ne morem predstavljat, da bi tam preživela več kot 1 noč. Mogoče se vam zdim čudna, ampak se zdravim z antidepresivi zaradi tega. Ne vem kaj bo, ko bom mogla it rodit...user posted image

LP, Ninchi

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2008 11:21:24   
mng
Ali te vodne ciste lahko vplivajo na zanositev.

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?