|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Medenična vstava in vaginalni porod
7.6.2008 21:03:18   
mate0ja
Punce zdravo,

zanima me kakšne imate izkušnje (če jih imate oziroma tiste, ki jih imate user posted image ) z vaginalnim porodom v čisti medenični vstavi. Sm v 37. tednu, bila sem na zunanjem obratu, ki pa ni uspel, ker se je rita spustila medenico.

Moja ginekologinja in ginekolog, ki je poskušal z zunanjim obratom, suvereno verjameta v naravni porod. In po eni strani si mislim meni je prav. Po drugi pa razmišljam o tem kako bo to prenesel otrok. Baje da je povečana nevarnost poškodb kolkov in ključnice.

Vaših izkušenj bom zelo vesela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Medenična vstava in vaginalni porod
7.6.2008 21:07:42   
piamaria
Predlagam carski rez, kar zmeni se, čeprav se je moj obrnil sam šele v 38 tednu, prej je ležal prečno veš.user posted image
Srečno in naj mine brez zapletov za oba.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2008 21:26:51   
Naja30
Jaz sem se rodila z ritko naprej in sem imela izpah kolka.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.6.2008 21:27:13   
lojzika
Rodila sem 2x z medenično vstavo brez problema. Vse pri obeh b.p., je pa res da prvič ni user posted image  tehtal niti 2 kg

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.6.2008 21:28:54   
Eillish
Sem rodila vaginalno z medenično vstavo in je bilo vse v redu, z otrokom in z mano. In nič bolj boleče kot pri glavični vstavi. So bili pa vsi bolj pozorni in so pustili, da se je vse odvijalo popolnoma naravno, niti mehurja niso predrli.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.6.2008 21:35:24   
mate0ja
Piamaria moj se obrnil ne bo ker ima rito že zasidrano v medenici.

Pa tud teža otroka me mal skrbi. V 37 tednu so mu izmerili cca 3440. Če sem prav razumela dobi do 40 tedna še kak g zraven user posted image . In kot imam jaz srečo bo vsaj do PDP-ja počakal. Tudi zato sem mal nenavdušena nad naravnim porodom.

Kako pa je s carskim rezom? Ginekologinja vstraja, da ga ne bom potrebovala. Ko da bo mogla ona rodit oz ko da bo ona tista štručka, ki se ji lahko kaj po nepotrebnem zgodi.

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2008 22:54:39   
Naja30
Mojo kolegico so pustili nekaj časa, dabi naravno rodila, ampak ni šlo in na koncu je imela carski rez. Ji ga je pa G že pred porodom ponujala, samo ni hotela.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.6.2008 9:56:54   
mojsoncek
Meni so zaradi medenicne vstave ze vnaprej napovedali CR, ker sem majhna in drobna. Odvisno od mamice in obsega glavice otrocka.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.6.2008 13:30:48   
bondi
tako kot je napisala mojsoncek, je odvisno od veliko dejavnikov. Če je medenica (jaz sem imela 23 cm) dovolj široka, če dete ni preveliko (cca. 3kg)...
tako sem se tudi jaz odločila za vaginalni porod kljub medenični vstavi, ki se je pa koncal s carskim. Kaj pa vem, jaz sem se kar pogumno podala v to, saj so mi vsi zagotovili, da me ne bodo dosti matrali in da če ne bo šlo hitro, bo carski. in tako je tudi bilo. in še enkrat bi se tako odločila in vseeno poskusila vaginalno rodit.
znanka je je pa čisto brez težav in hitro rodila 3.5 kg težko punčko...
... tako da ni pravila...

SREČNO! user posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.6.2008 7:46:44   
ejša1
Moja kolegica je imela medenično vstavo. Porodničar (dr. Pušenjak) je želel, da bi rodila naravno in tudi je, vendar bila fino prerezana (in dobila hematom). Pravi, da nikoli več tako. Komentar dr. Pušenjaka je bil, da se približno 50% porodov z medenično vstavo konča s CR, 50% pa naravno. Zato tudi nekatere porodnišnice naredijo CR in nič ne "poskušajo". Doktrine porodnišnic so pri tem različne.

Zase vem, da bi se dogodvorila za spinalni CR, v kolikor bi imela medenično vstavo.

(odgovor članu bondi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.6.2008 11:30:36   
CHARLIZE
ojla,
jaz sem tudi v 37 tednu in se otrok še ni obrnil. Ginekologinja mi je odsvetovala zunaji obrat. Da ni prijeten in da se v veliko primerih ne posreči. Je pa rekla, da ker otrok ni velik, da ima normalne mere, da bi lahko rodila z nogicami naprej, kar pa moram rečt meni osebno ne diši lih najbolj. Bolj se nagibam k CR. Sedaj bom še počakala do pregleda, da vidim kaj bo rekla,..ampak raje bi imela CR. Pa vse punce, ki jih poznam so imele iste probleme in so rodile s CR.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?