Kaliope
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR Aja, vidiš, na to nisem pomislila, ker sem vsega hudega vajena . Pred leti sva z možem namreč prehodila Camino de Santiago, to je 860km peš z 10-kilskim rukzakom čez sever Španije, vsak dan spiš drugje, s sabo imaš samo tisto, kar lahko neseš na hrbtu. Hodila sva 35 dni, torej sem vmes dobila tudi M, valjda ravno sredi nekega polja, 10 km okoli nobene civilizacije. Ja nič, se pač znajdeš, maš kake vlažne robčke s sabo in tako. Se bila potem že tako zverzirana, da si niti rukzaka nisem več snela pri menjavi tampona . Verjetno je pa zoprno tudi, če se med M slabo počutiš, imaš hude bolečine in to. Samo mene bi bilo vseeno strah, kako bi se počutila zaradi tablet. Hormonske tablete namreč zelo slabo prenašam, tako da se jim raje izogibam. dobra si, res ... poznam to pot (nisem še sicer bila) in v tisti vročini sredi ničesar ... kapo dol - to je pa res prava preizkušnja z ženske z menstruacijo! no, jaz sem po te tabletke Primolut šla prvič menda nekje pri 15, pa potem nisem imela nobenih problemov, prav tako ne moja sestra, prijateljica in mami, ki smo jih že vse sprobale ... pa npr. moja mami kontracepcijskih nikoli ni mogla jemat, ker jih ni prenašala, tak da me imamo dobre izkušnje z njimi.
|