Gina
|
Vsekakor pojdi pokazat stvar G, da te pošlje na testiranje, kajti porodnico, ki je pozitivna na genitalni herpes obravnavajo popolnoma drugače, kot ostale. MOja frendica je imela to, oz. to ima še sedaj, kajti ko enkrat imaš herpes v sebi, ga imaš. Sta dva tipa herpesa, mislim da a in b ali 1 in 2, ne spomnim se, en je simpleks, katerega imam tudi sama zelo pogosto na ustih, drugi je pa tale genitalni. Oba ždita potem v človeku, ko mu odponost pad,e pa ven prideta na plano. No, teli moji kolegici so najprej hoteli delati kar carski, potem je sitnarila, da noče, da hoče naravni porod, saj tisti hip ni imela herpesa, samo izvid je bil pozitiven. Potem so končno popustili in je res naravno rodila, ampak so jo z otrokom vred dali v izolirno sobo, sicer je imela nadstandard, ampak otročka ji ponoči niso hoteli vzeti na oskrbo. Tako da zna biti kar štala s tem herpesom. Kako izgleda ne vem, ona mi je takrat pravila, da je rdeča pikica, ki ne zgine, kot mazolj. POjdi se testirat, da boš mirna. A ga tvoj kdaj ima? Če ga ima, je veliko možnosti, da se ga slej ko prej nalezeš, lahko ga imaš od kdaj prej, lahko ga pa sploh nimaš. Tudi G ne vedo vedno na prvi pogled. Mene je moja G poslala, ko sem imela en tak spuščaj, ampak je bil test negativen, tako da nikoli ne veš.
|