|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes- part 32
16.2.2005 20:00:49   
Kinokija
Evo, bejbe, kaj dogaja?

Medi, kako je mala, še malo, pa bo 1 mesec (a je že :ups: ..) Pridno papa, se normalno redi? pa ti, kako kaj dojenje, pa očka, pa ti?

Alja, kako kaj cukri, kdaj prideš za nami?

Tejka24, kako kaj mali, sedaj si že 12 teden, si že imela NS? kako je bilo na PDC?

No, še moje novičke. Od danes sem ponosna lastnica črpalke D'tron, cel dan sem bila na KC, kjer me je Tomažička mene in še 2 punci učila, kao in kaj. Je kar super stvarca, ful počiješ, ker ti ni treba s peni skoz letat, pa trebuh in noge še bolj obremenjevat. Sedaj imamo še 2 dni predavanja, potem pa upam, da bo steklo. Zanekrat ni še kakih večih pretresov. za lastnike minimedove črpalke eno vpr.- kako je s katetri, koliko globoko vam jo zabriše sprožilec? Je kovinska cevka, tista, ki ostane notri? Pri tej je namreč potrebno vstaviti kateter "ročno" z iglo, katero izvlečeš, notri ostane ena plastična cevka dolžine 13 mm.

Včeraj sem imela končno dr. P., katera se mi sploh ni zdela tako grozna, res, da sem bila pripravljena na tak odnos, tako da te vsa stvar ne vrže. mali je velik 20,5 mm, sem v 10. tednu, plod je star za 8 tednov in 6 dni, baje, da zaostaja za 2 dni. Ok, najbrž ena fora dr. P. kaj pa če sem imela pozno ovulacijo, aaaaaaaaaaaa? 8)

Bolj je težila z mojo konizacijo (3x) materičnega vratu, takoj mi je vzela bris (še kar nežno) in rekla, da sem glede na dejavnike tveganja prezgodnjega poroda v samem vrhu (diabetes 15 točk, konizacija 3x14 točk , recimo kak spontani splav prinese samo 3 točke, prejšnji prezg. porodi tudi samo 2 točki, tako da :ups: je rekla, da je moj PDP (20.9.) čist brez veze, ker itak ne bom prilezla tud do spetembra ne, kar že sama ven. Ma, samo da bi bilo vse ok, tud če z 7 meseci rodim.... :(

Punce, pište malo, kar nekam zanikrne ste ratale.

Kaj pravite na kavico nasl. teden? Torek ob 17h Kolosej?

Lp M.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes- part 32
16.2.2005 20:04:07   
Kinokija
Aja, pa slabo mi je......joj, kolk je to smotano, če posebej za sladkorke, ker ne morš kar skoz na prazno en prepečenc natepavat, še dobr, da imam sedaj črpalko, da bom lahko tele prepečence in krekerje krila... Vsa hrana mi gre na bruhanje, čist vse mi smrdi za ****, sploh še nism nč kg pridobila, ker itak ne morm nč jest, razen prepečenca..:((:(( in bebe čaja....

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes- part 32
17.2.2005 8:40:16   
tejka24
Živjo!

V torek lahko pridem na :kava: ob 18. Hodim še na nekaj vaj na faks in končam ob 17.30.

Včeraj sem bla na PDC-ju. Sem bla tam od 7.30 do 16. Čakanje niti ni blo tako hudo, ker nas je bilo veliko in je šel čas kar hitro mimo.

Je pa bla Tomažičeva včeraj zelo pozna in smo mislili, da je sploh ne bo. Kinokija, očitno si jo preveč okupirala :). Zlo fajn, da si dobila črpalko.

Katetri pri minimedovih črpalkah so dveh dolžin: 6 in 9 mm. Kratke uporabljajo večinoma samo otroci. Kateter je isti kot pri tvoji in tudi vstavljaš ga s pomočjo igle, ki jo potem izvlečeš. Edina razlika je, da imam nekak sprožilec za to in mi ni treba vstavljat ročno.

Včeraj sem imela tudi NS. Je vse v redu. Od zadnjega ultrazvoka se je mala pikica že ful razvila. Samo moj mož je bil malo razočaran, ker ni bil zraven :). Moja pikica je tudi kao premajhna, sam glede na to, da sem imela menstruacijo na 36-40 dni je OK.
No, zadnji PDP je 30.8. Upam, da je ta res pravi :).

Lep pozdrav vsem in upam, da se kmalu kej vidimo.

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes- part 32
17.2.2005 21:15:35   
Medvedka
Ojla, cukrčke!

Kinokija, tista 2 dneva nič ne pomenita. Možno je sicer, da si imela ovulacijo kasneje, kot naj bi jo glede na zadnjo menstruacijo, res pa je tudi, da z ultrazvokom samo malo narobe izmeri (pri UZ so vedno odstopanja gor in dol), pa je lahko že kar razlika v izračunu datuma poroda.
Če se prav spomnim, si enkrat spraševala, kako intenzivno se lahko ukvarjaš s športom med nosečnostjo... Glede na to, da je pri tebi očitno dosti veliko tveganje za prezgodnji porod, nikar ne pretiravaj, da ti ne bo žal... Jaz bi na tvojem mestu raje pazila in poskusila čim bolj umirjeno živeti. Po mojem so kaki sprehodi v naravo ali pa na kofetke s kako kolegico čisto v redu...
Ne vem no...

Tejka, sem slišala že za veliko nosečnic, katerim so stalno spreminjali datume poroda.
Pri tebi vse skupaj niti ne igra velike vloge, saj ti bodo porod (razen v primeru, da te porod prehiti) itak sprožili pred datumom poroda, se pravi, ko bo Sketljeva ocenila, da je vse pripravljeno in nared za porod.

Ajsha, kako zaboga daš k svojemu opisu še kako fotko?
Sicer pa upam, da uživaš s svojo Lucijo... A je še tako pridna za jesti?

Alja, komaj čakam, da sporočiš kako novico... Pa naj bo to črpalka (ki bo posledično pomenila tudi :nosecka: ) ali pa kar :nosecka: .

Katja, Katja... Upam, da najdeš vsaj kaj časa zase, če že ne za nas... ;)

Pri nas pa...
Jaz sem OK, ata tudi, Neža pa tudi. V petek bo stara 6 tednov, prejšnjo sredo sva bili v posvetovalnici, je imela 4200g, torej je v mesecu dni pridobila blizu pričakovane pol kg od porodne teže...
Zdaj se že skoraj izključno dojiva, le zvečer pred spanjem sem ji do sedaj dajala mlekec še po steklenički, da ga je ziher dovolj dobila in je spala potem približno 6 ur (pri dojenju kar kmalu zaspi...), danes bova pa poskusili z dojenjem tudi pred spanjem. Bomo videli, kakšen bo rezultat...

Lepo se imejte, pa lepe cukre, posebno Tejka in Kinokija!

Medvedka

PS: Aja pa še tole, v album sem dala nekaj slik, da si boste lahko ogledale malo medvedkico. Za geslo mi pišite privat in vam ga pošljem.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes- part 32
18.2.2005 8:44:56   
Alja1
Jutro, cukrčke!

Vidim, da ste aktivne vsaka na svojem področju ...

Medvedka in Ajsha na materinskem, Tejka in Kinokija na nosečniškem, midve s Katjo pa najbrž še vedno samo na službenem :zmeden::((

Samo na kratko. Pri meni je vse po starem. 3 tedne že čakam, da me pokličejo iz UKC, da pridem po CGMS aparat in da dam BTW še kri za glikirani hemoglobin. Najbrž so pozabili name :zmeden:

Grem kar danes v akcijo in upam lahko le, da bom dobila dotično osebo in se dogovorila, da pridem naslednji teden v LJ. Upam, da v torek, da se dobimo na :kava:

Vam še sporočim!

Uživajte in pazite nase!
LP
Alja :rozica:

P.S.
Pa še eno vprašanje? V Celju so mi na vsaki kontroli vzeli kri še za holesterol, LDH, HDL, trigliceride, ureo, kreatinin in mikroalbumine!
Kako je s temi preiskavami v LJ?
Eno leto sem že pri Tomažičevi, pa mi še ni rekla za te preiskave!
Vaše izkušnje pa so ...

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes- part 32
21.2.2005 23:07:41   
Katja*
Živjo punce!

Mam kar slabo vest, ker ni glasu od mene. Ja, čez teden služba, za vikend pa vsaj malo skušam postaviti gospodinjstvo v red... Odkar sneži, mi Mark na snegu spije še zadnjo kapljico energije... S cukrom sem bolj na psu, danes sem bila pri Tomažičevi v KC - načrt, kako mojo sladkorno dati v red!
Punce, katera obvlada štetje OH? Potrebujem inštrukcije in nasvete!
Sva se pa na zadnji kontroli konec januarja pogovarjali tudi o drugem :duda:... Po njenem mnenju bi bilo boljše, če bi Mark ostal edinček... No, ja, pustimo se presenetiti, kaj bo prinesla prihodnost, dejstvo pa je, da naju je z možem kar malo potolklo. Moža celo bolj..
:zmeden2:

Kdaj se dogovarjate za kavo? ker sem res bolj malo na netu:(, mi prosim sporočite na kak drug način....

Sicer pa: uživajte in pazite nase...
Medi, pobožaj Nežo, upam, da se kaj slišiva! Ajsha, tudi ti svojo korenjakinjo! Nosečki pa svoja trebuščka!
Alja, ti pa kar pogumno..Aja, mene Tomažičeva na te širše preiskave pošlje enkrat na leto. Mislim pa, da ne bo nič narobe, če jo malo spomniš!

Lepo se imejte, izgubljenka Katja

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?