|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obnašanju na parkirišču, cesti
9.5.2008 14:10:30   
tinkatonka
Kako svojega otroka učite obnašanja ob cesti, na parkirišču?

Jaz sem vedno zelo huda, če hoče, ko prideva iz trgovine stečt do avta, pa se kregam za njim, da se po parkirišču ne teče, pa da ga lahko avto zbije, pa sem res huda. Včasih ga komaj ujamem, ker je tako uren, jaz pa ponavadi še s kakšnima dvema vrečama v rokah. Pol me pa vsi okrog gledajo, kakšen tiran sem, ker mu držim pridigo, ko ga ujamem.

Če hodiva ob cesti nikoli ne sili nanjo, ampak hodi po pločniku, večinoma se drživa za roko. Se mi zdi za hojo ob cesti, pločniku, parkrišču res pomembno, da mu že pri tako majhnem vcepiš v glavo, kje je nevarnost in kako se obnašati, da se izogneš nesrečam.

Kako ste se pa ve tega lotile?

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obnašanju na parkirišču, cesti
9.5.2008 14:15:05   
sazi
Kako ste se pa ve tega lotile?

Podobno kot ti, le da me včasih res noče upoštevat in takrat naredim po mojem še večjo napako - ga dvignem in nesem stran, ker ga  z ruzakom na hrbtu, službeno torbo z računalnikom in štirimi nakupovalnimi vrečkami res ne morem lovit, lahko pa ga nesemuser posted image .

Že ko prideva ven pred blok in se približava parkirišču mu razlagm, da zdaj se mora pa ustavit, ker lahko pride avto in se lepo ustavi, ampak za vsak slučaj sem vedno čisto zraven, ker bi mimogrede lahko skočil. Se res ne zaveda, kaj je to nevarnost in kaj pomeni, da te avto lahko povozi (aja, star je 2 leti in 3 mesece).

Drugače pa, ja isto kot ti, pa če me folk čudno gleda, je to njihov problem - jaz skrbim za varnost svojega otroka, oni naj pa svoje kar puščajo letat, če mislijo, da je tako prav (ubogi otroci).

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2008 17:57:36   
Nia30
Ja tud jaz se derem "stooooj", "pazi avto", na straaaaan", sam ponavadi me slišijo vsi drugi samo moj mali vragec ne. Smo že od vsega začetka, ko smo se igrali na ulici, opozarjali na avte in da mora takrat stopit na stran in tam počakat. Je na naši ulici prav smešno včasih. Zunaj je po šest otrok, se vozijo s kolesom, tiščijo vozičke al pa se lovijo in ko samo ena mamica reče avto, vsi naenkrat skočijo na zelenico in stojijo čisto pri miru.

Na cesti sem neizprosna - ko prečkamo cesto, mi mora dat roko; na pločniku lahko hodi sam, če ne divja in ne skače, drugače ga pa primem za roko.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.5.2008 20:29:37   
Naja30
Moja je stara šele 17m, ampak kadar sva peš, jo vedno za roko držim, ko greva iz trgovine ali če hodiva po pločniku. Zelo me je strah, da bi na enkrat skočila na cesto, ker je tako živahna.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.5.2008 20:41:00   
rainbow
Ja, to je nujno potrebno, kot si rekla, da že od malega vztrajamo na tem. Jaz na cesti (posebej na prehodih) nimam milosti, pa če ta malo vlečem čez. Ker nest je pa več ne morem, trmasta pa je včasih še kljub temu.
Sploh kakšni dvoletniki še ne dojemajo nevarnosti, so nepredvidljivi.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2008 23:33:02   
janja
Jaz našemu tudi stalno vbijam v glavo, da mora pred cesto počakati. Potem pa mi mora obvezno dati roko. Pa na parkirišču ne sme noreti ampak hoditi ob meni. Včasih zaleže, včasih pa tudi ne. Potem pa vpijem kot nora. Drugi me pa postrani gledajo. Pa me nič ne briga. Kot je že ena napisala, gre za mojega otroka in njegovo varnost. Je pa težko, ker se otroci res premalo zavedajo nevarnosti, pa še zorni kot imajo ožji.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2008 7:45:16   
*kinnie*
Poiskušam ji dopovedati, da cesta ni hec. Se veliko o tem pogovarjava....tudi to, kaj se lahko zgodi, če jo povozi avto.
Tam ko ni pločnikov mora mala vedno hoditi po notranji strani, držati se mora za voziček. Ko gremo čez cesto, skupaj pogledava, če je prosto. Na parkiriščih se me mora držati za roko, pa lekcijo o NE skrivanju za avtomobili sva tudi že imeli

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?