Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 12:14:25
|
|
|
|
ozziebo
|
Če hočeš z bolniške na dopust, moraš vmes po zakonu vsaj en dan delati, razen če se pri tebi v službi strinjajo, da greš direktno iz bolniške na dopust.( če se delodajalec strinja, je to možno). Če se le da, izkoristi dopust!! Pa lep dan!
|
|
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 12:14:59
|
|
|
|
Anonimen
|
če ti delodajalec to dovoli lahko prekines bolnisko in začnes s dopustom, to je najbols pred porodnisko, ce ti bodo to odobril men recimo niso hotli in tud niso dolzni tako so mi tud rekli na inspektoratu.Drugač pa moras letosnjega pokurit vsaj 10 dni ostalo pa lahko preneses v drugo leto.
|
|
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 13:00:12
|
|
|
|
kristinaj
|
prekineš bolniško in greš na dopust 22 dni pred nastopom porodniškega.....
|
|
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 14:42:21
|
|
|
|
vcugmas2
|
Jaz sem na bolniškem od 1.3. Od danes naprej na porodniški in so mi v službi povedali, da mi bodo brisali 10 dni dopusta, ker letošnjega 25 dni nisem nič koristila. Je pa res, da sem v januarju pokurila še zadnje lanske dneve. Tak da se mi zdi ful nepravično, da kr neki brišejo, saj načeloma nisem jaz kriva, da ga nisem mogla izkoristit. Načeloma pa je na naši firmi tako, da se neizkoriščeni lanski dopusti in predlanski samo seštevajo, tako da 30.6 ne brišejo dopustov. A zakaj pa bi ga potem meni?
|
|
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 15:04:09
|
|
|
|
mojsoncek
|
Odvisno kako se zmenis z delodajalcem in kako bo z odlocbo komisije. Ce ti firma dovoli prekiniti bolnisko in bos lahko koristila dopust, se zmeni z zdravnico, da naj napise za podaljsanje do tocno dolocenega datuma in zakaj (pri meni je to slo skozi). Ce pa ti dajo bolnisko do konca, pa ne vem ce se bo dalo se kaj narediti. Je pa ta nov Zakon o delovnih razmerji se malo manj nosecnicam prijazen kar se tice dopusta in tudi regresa. Imajo delodajalci veliko bolj proste roke pri odmerjanju dopusta kot po prejsnjem zakonu. Zato se res dobro pozanimaj, ce ti bodo vzeli kaksen dan dopusta, ker ne bos celo leto v sluzbi.
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 15:09:17
|
|
|
|
Nevaeva
|
Celotni letošnji dopust moraš izkoristiti še pred nastopom porodniške, ker naslednje leto ne boš mogla starega. Starega lahko porabiš samo do 30.6., predvidevam pa, da se ne boš vračala v službo pred 16.8.09. v naslednjem letu boš dobila odmerjen sorazmerni del dopusta, ki ti bo pripadal glede na to kdaj se boš vrnila. Če sem slučajno kje zgrešila, pa naj me katera popravi.
|
|
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 15:14:24
|
|
|
|
carmelita
|
tudi za 2009 ti pripada celoten dopust in regres. saj si v delovnem razmerju celo leto. pa tudi če si na porodniškem oz. na bolniški. letošnjega pa maoraš žal iskoristit do 30.6.2009, če ne ti propade.
|
|
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 15:23:35
|
|
|
|
janjček
|
jaz sem bila od 23.1. na bolniški. 25.4. sem nastopila porodniški dopust. me je pa osebni zdravnik sam vprašal, če bom koristila kaj dopusta, tako da je na priporočilu napisal bolniško do takrat, da sem lahko izkoristila star dopust. letošnjega bom pa koristila, ko pridem s porodniške.
|
|
|
|
RE: Kako je pa z dopustom....? 7.5.2008 15:28:30
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nevaeva Celotni letošnji dopust moraš izkoristiti še pred nastopom porodniške, ker naslednje leto ne boš mogla starega. Starega lahko porabiš samo do 30.6., predvidevam pa, da se ne boš vračala v službo pred 16.8.09. v naslednjem letu boš dobila odmerjen sorazmerni del dopusta, ki ti bo pripadal glede na to kdaj se boš vrnila. Če sem slučajno kje zgrešila, pa naj me katera popravi. Bo kar drzalo. IZVIRNO SPOROČILO: carmelita tudi za 2009 ti pripada celoten dopust in regres. saj si v delovnem razmerju celo leto. pa tudi če si na porodniškem oz. na bolniški. Po novem ZDR, ni vec tako. Cisto odvisno od delodajalca... lahko ga bo dal celega lahko pa ne. Zaenkrat je pa novi zakon premalo casa v veljavi, da bi se ze pokazala dobra praksa izvajanja.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?