|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dopust v šolstvu
14.2.2005 9:19:22   
Dari

Yessy, Selena in ostale :nosecka:!
Sem šele zdajle prebrala, da ste v soboto debatirale glede koriščenja dopusta v šolstvu. Če mi katera lahko karkoli pomaga, lepo prosim. Moja situacija je taka. Porodniški dopust se mi začne 20. junija. In ne vem, kako bo z mojim dopustom, ker imam pogodbo le do 1.9. (nimam še diplome, tako da na podaljšanje ne računam). Imam pa 25 dni dopusta in naredila sem že 25 ur doprinosa. Ali mi lahko dopust enostavno propade, ali mi ga morajo vsaj plačat, ker prenašat dopusta nimam kam. Najreje pa bi seveda šla na dopust pred porodniško. Aja, nekaj dopusta bom porabila že zdaj, med zimskimi in prvomajskimi počitnicami, a mi ga kljub temu ostane 18 dni.

Hvala za kakršnokoli informacijo :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dopust v šolstvu
14.2.2005 21:06:53   
Anonimen
Če mene vprašaš, bi najprej nehala "notri nosit" ure, predvsem, če vem, da ne bom mogla ostati na tej šoli.
Potem bi vsekakor koristila tista dva dneva, ki jih lahko koristiš kadarkoli (ne v istem tednu), in 10 dni, ki jih zagotovo lahko koristiš tudi med poukom. Do tu je to kar ti pripada neglede na dobro voljo ravnatelja.
Vse ostalo je odvisno od njega. Iz svojih izkušenj sklepam, da ti dopusta ne bo uspelo izrabiti. Ne verjamem, da bi kdo od ravnateljev bil tako fer, da bi ti omogočil koriščenje dopusta med šolskim letom. Preveč dela bi imel z iskanjem tistega, ki te nadomešča, in z upravičevanjem postopka pred ministrstvom.

Dopusta ti zagotovo ne bodo izplačali, lahko pa ti izplačajo ure, ki si jih prinesla noter, predvsem, če je to bilo nadomeščanje pedagoških ur (jaz bi kar takoj zahtevala, da mi jih izplačajo, ker mi ne bo treba nič doprinašati).

No, saj če malo preračunaš:
zimske + prvomajske = 9 dni dopusta
12 dni (10 + 2) = 12 dni
ostane ti še par dni

Morda bi ga pa lahko prepričala, da jih koristiš po urah.

Pa še nekaj - po kolektivni pogodbi ti pripada 30 ur za zdravniške preglede, ki ti jih ni potrebno prinašati notri, za katere ne potrebuješ bolniške ampak greš lahko na pregled in imaš ure 100% plačane. Važno le, da ni več kot 3 ure na dan.
Izkoristi!

(odgovor članu Dari)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dopust v šolstvu
15.2.2005 19:21:15   
SU
Tudi jaz sem v skoraj enaki situaciji kot ti (marca grem na porodniško, 31.8. mi poteče pogodba)!

Meni so razložili takole : pripada ti toliko dopusta, kolikor mesecev si v službi v tem KOLEDARSKM LETU! Torej, če boš delala še maja, ti pripada 5/12 ali 6/12 (?) dopusta; to je, v tvojem primeru ca. 10-12 dni. Jaz grem na porodniško 13.3. in mi pripada 5 dni ( 3/12 )oz. šla bom en teden prej!
Je pa res veliko odvisno od ravnatelja/ravnateljice in njegove/njene dobre volje, pripravljenosti, ipd. Mislim pa, da ti 100% dopusta sigurno ne pripada!

Morale pa bi se ti šteti tudi vse tiste "prinešene" ure, čeprav ti glede ur težko pomagam, ker imamo mi urejeno malce drugače...Želim ti, da uspešno rešiš tole z dopustom!! Mirno in lepo nosečnost ti želim!
LP, Saša (32,2/7)

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?