|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koriščenje letnega dopusta???
12.2.2005 19:19:51   
Jessy
Ali mi katera zna povedati, kdaj bom lahko ostala doma?
PDP imam 2.8.2005, letnega dopusta pa 26 dni. Mi lahko katera izračuna, kdaj lahko ostanem doma, če pred nastopom porodniške koristim še svoj letni dopust? Ker sem učiteljica, ob nastopu porodniške še ne bom koristila dopusta, saj ga koristimo od 10. julija do 20. avgusta, zato mislim, da ga imam pravico koristiti prej.
Prosim za pomoč!

HVALA!

lp, Jessy
Neposredna povezava do sporočila: 1
12.2.2005 19:57:44   
Anonimen
Ne verjamem, da ti bodo pustili, čeprav je z vlogo ravnatelja pri ministrstvu tudi to možno.
Po zakonu je tako, da učitelji koristijo letni dopust med počitnicami. Lahko koristiš le 10 dni, ki jih po zakonu ne moreš prenesti v naslednje leto.
Če bo šlo po reglcih, potem boš na dopustu od 27. junija (11. julij minus 10 dni dopusta, ki ga moraš koristiti letos) do 1. avgusta. Z 2. avgustom nastopiš porodniško, torej se ti ostanek dopusta prenese v naslednje leto, ko ga pa lahko koristiš le to 31. 6.

Če mene vprašaš, bi naredila takole:
- od 27. junija 2005 dalje imaš pravico koristiti 10 dni letošnjega dopusta, sicer ti propadejo, od takrat dalje do 1. avgusta koristiš letošnji dopust,
- 2. avgust začneš s prvim delom porodniškega dopusta in koristiš vseh 105 dni, ki so obvezni, torej do 14. novembra 2005,
- potem začneš z dopustom za nego in varstvo (2. del) in ga koristiš vse do poletnih počitnic, lahko tudi do 9. julija, ki je petek (sam dopust za nego in varstvo traja 260 dni, do 9. julija 2006 koristiš 237 dni)
- takrat dopust za nego in varstvo prekineš in začneš s koriščenjem lanskega dopusta (sobota in nedelja, 10 in 11. julij 2005 se štejeta že v dopust, začneš pa šele s ponedeljkom, ki je delavnik);
v času od 10. julija do 31. avgusta 2006 lahko tako koristiš 37 dni dopusta, seveda najprej lanskega in potem tekočega,
- potem nadaljuješ s koriščenjem dopusta za nego in varstvo otroka, ostalo ti je še 23 dni, ki jih lahko koristiš koledarsko ali pa po dnevih, vendar ti jih v tem primeru ostane le 70%, to je 16 delovnih dni.
- v službo se, če sem prav računala, vrneš 25. septembra 2006.

Ostale dneve dopusta, ne vem, koliko jih imaš, lahko koristiš do 31. 6. 2007, seveda spet med počitnicami.

Vem, da sem ti zakomplicirala, ampak sama sem naredila natančno tako (seveda z drugimi datumi).

p.s. Lahko pa tudi pred poletnimi počitnicami 2006 izsiliš koriščenje 10 dni dopusta, ki se ga ne sme prenesti v naslednje leto, tako da se vse skupaj lahko zamakne še za 14 koledarski dni.

p.p.s. Zelo verjetno je, da se je kak dan, ki sem ga navedla, zamaknil zaradi moje površnosti. Preračunaj še enkrat sama.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2005 20:27:32   
Jessy
Selena, najlepša ti hvala za izredno izčrpnost!
Sicer sem ob prvem branju malce debelo gledala, vendar bom stvar natančno pregledala.

Res, še enkrat lepa hvala!!!!

lp, Jessy

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2005 21:14:52   
Gina
Še nekaj bi dodala, čeprav ti je že Selena zelo lepo pojasnila. Ti boš v službi tudi med zimskimi in spomladanskimi počitnicami - tisto ti bodo na MŠ obračunali kot dopust, tako da se ti odšteje še to in tako z nastopom porodniške nimaš več celega dopusta. Razen če si na bolniški.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2005 9:33:05   
Anonimen
Ko boš na porodniški, ti med zimskimi in prvomajskimi počitnicami teče porodniška normalno dalje.
Ko pa se l. 2006 konec septembra vrneš v službo in ti ostane npr. 15 dni dopusta (nisem računala, samo primer), ti bodo teh 15 dni trgali za novoletne počitnice 2006, zimske in prvomajske 2007. Ampak za 2007 boš imela že itak nov dopust.

Tako da če te bo kdo želel prepričati, da moraš za leto 2006 "nosit notri ure" zaradi novoletnih počitnic, se spomni, da imaš še neizkoriščen dopust!

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2005 10:17:34   
Jessy
Super, hvala!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2005 10:26:46   
Gina
Selena nisi me razumela, letos je ona v službi, če prav razumem. In čez 14 dni, ko bodo počitnice, ji bodo računali, da je na dopustu. Maš pa prav, še vedno to ne bo 2 cela tedna, tako da sem tudi jaz vztrajala na tem, da ne bom nič not prinašala in tudi nisem.

Še vprašanje za Seleno: Kako si se pa zmenila, da ti prekinejo dopust za nego...in imaš vmes dopust? A to si že takrat, ko si papirje izpolnjevala? A to pomeni, da ne bom mogla niti zdaj, ko pridem nazaj koristit lanskega dopusta, če ne bodo ravno tedaj počitnice? Sicer grem ta teden vprašat v službo, ampak če slučajno veš, bom pa vesela odgovora.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2005 11:22:32   
Jessy
Jaz si pa nisem mislila, da je to tako zakomplicirano. Jaz bi vse poenostavila! :)-:)-:)-

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2005 11:40:46   
Anonimen
Gina, to moraš urejati, ko oddajaš papirje za dopust za nego in varstvo otroka. Uveljavljaš pa v bistvu tisti del, ki omogoča prekinitev dopusta zadnjih 75 dni in koriščenje ostalega dela kadarkoli do otrokovega 8. leta starosti.
Jaz sem izkoristila to možnost, prekinila zadnjih 754 dni in vmes koristila del dopusta. Del zato, ker lahko dopust koristiš SAMO ob počitnicah. Tako da sem jaz prekinila 10 del. dni pred počitnicami - to je tistih obveznih 10 dni, ki ti jih ne more nihče vzeti in jih lahko koristiš tudi med poukom - in potem še počitnice.
Potem pa nadaljujem naprej z dopustom za nego in varstvo. Ga v bistvu ne prenašam do otrokovega 8. leta ampak koristim po dopustu.

Po zakonu, če se ga bo tvoj ravnatelj trdno držal, ne boš mogla koristiti letošnjega dopusta zunaj počitnic, razen 10 dni in 2 dni, ki si jih po kolektivni pogodbi lahko vzameš kadarkoli, samo da nista v istem tednu.
Poskusi se zmenit.
Jaz sem s svojim predlogom šla do njega na lepo in se je dalo, če bi pa kaj kompliciral, bi pa pokazala tudi zobe.
Če pa lahko urejaš za nazaj, ne vem. Ne verjamem, ker so ti odločbo o koriščenju dopusta za nego in varstvo že izdali. Te pa nič ne stane povprašat na centru.

Glede letošnjega dopusta in letošnjih počitnic pa imaš prav, koristijo se že za letošnje zimske in prvomajske. Razen, če punca ni imela kakih ur viška.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2005 12:16:08   
Jessy
Pri nas velja, da moramo vsi, ki imamo manj dopusta, prinesti notri vso razliko celotnega dopusta (predvsem smo tu mladi). To pomeni, da sem morala doprinesti 80 ur, ker imam samo 26 dni dopusta po kolektivni pogodbi. Zaenkrat mi manjka le še 20 ur, ki pa jih bom v kratkem doprinesla. Potemtakem smatram, da mi morajo upoštevati ves dopust, torej 36 dni, saj sem jih prinesla notri.
Kako je pa s tem? Se potem moja situacija kaj spremeni?

Pa še nekaj me zanima. Kdaj se začne urejati te papirje?

lp, Jessy

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
13.2.2005 12:39:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2005 20:53:47   
Anonimen
Ja, če si prinašala notri ure, ki so ti jih določili, potem ti pripada ves dopust.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2005 21:24:27   
Gina
Selena, hvala za odgovor. Samo še nekaj bi te vprašala, precej spremljam zakonodajo, le zadnje leto, ko sem na porodniški precej manj. Kje si prebrala, da lahko koristimo 10 dni med letom? Jaz bi to zelo rada pokazala našemu ravnatelju, ker do nedavnega je bilo samo tista dva dni, deljeno in to mi je dal jasno vedeti pred začetkom porodniške, ko nisem smela koristit 10 dni, ki so mi pripadali. To se mi zdi pa super, da bi bilo 10 dni možno koristit kadarkoli in da za to ne bodo težili. Sicer je meni ravnatelj nekako obljubil dopust, pa še veliko mi ga je ostalo kljub vsemu, vendar nikoli ne veš, dokler tega ne izpolni. Ta teden se grem vsekakor pomenit, ker še malo, pa bo konec moje porodniške.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2005 21:36:50   
Jessy
Veš, Gina, jaz sem ravno prejšnji teden dobila novo odločbo o letnem dopustu, pa mi tudi piše, da lahko med letom koristim le 2 dni dopusta, tako da sem tudi sama malce presenečena nad 10. dnevi.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2005 21:19:12   
Anonimen
Dobesedno ne piše nikjer, je pa nekako logično:
Delodajalec ti MORA omogočiti koriščenje 10. dni dopusta v tekočem letu, ostalo se lahko prenese v naslednje leto. In če ti jih mora, potem mora.
Tako da najprej koristiš tistih 10 dni, kasneje pa še 2 po svoji izbiri.

Zdaj boš verjetno vprašala, če lahko ravjatelj določi, da se teh 10 dni koristi med počitnicami. Pri meni ravnatelj pri tem ni vztrajal, pa verjemi, da sem imela z njim kar trde boje za koriščenje svojega dopusta.
Obstaja dopis (mi ga je bral), v katerem ministrstvo ravnateljem nalaga, kako naj ravnajo v primerih koriščenja dopusta v kombinaciji s porodniško, v katerem je zapisano, da lahko ravnatelj delavki omogoči, da koristi celoten dopust tudi med šolskim letom. Grte za izjemne primere. Koliko so izjemni, si lahko predstavljate, vse je odvisno od njegove dobre volje. Morda bi veljalo ravnatelja povprašati po tem dopisu in si ga ogledati.

Primer pa je tak:
Delavka se vrne v službo maja. V tem primeru ji omogočimo, da maja in junija koristi letni dopust
(... potem pa je srečnica doma še poleti).

Seveda je to zato, ker šoli tako paše. Tisti, ki jo nadomešča, ne gre na cesto, ona pa je lepo doma in ne skače v razred na koncu leta.

Torej je veliko odvisno od ravnatelja. Meni se nekako ne zdi logično, da bi mi od odrejal, kdaj naj koristim tistih 10 dni.

Si bom pa v prihodnjih dneh še enkrat ogledala kolektivno pogodbo in to, kar je zapisano o dopustih. Zakoni so dostopni na SVIZ-ovih straneh, oglejte si jih. Morda bi bilo pametno vprašati še na MON-ovih straneh - delovno pravo - če si tistih 10 dni dopusta lahko delavec izbere sam in na kateri člen se vse skupaj nanaša.

Je pa v praksi tako, da kdor več zahteva, več dobi. Če ne drugače, se ravnatelju ne da več razpravljati o pravicah in dolžnostih in popusti zaradi ljubega miru.

p.s. O dolžnostih me obveščajo drugi, pravice si moram zagotoviti sama :)-

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2005 22:02:21   
Gina
Ja, saj maš prav. Vendar ni povsod tako enostavno. Jaz sem se zelo trudila za svoja 2 tedna dopusta in prebrala čisto vse, kar je bilo možno. Pa vendar je ostalo pri tem, da ne morem dobiti tega dopusta, ker ga ministrstvo ne plača niti slučajno, šola pa nima denarja - ker sva bili 2 noseči skoraj enako, pa še ena za nama, pa bi bilo treba potem 3 plačat. To je bilo skrajno nesramno in edini razlog, ki ga lahko ravnatelj v takem primeru navede je ta, da ti ne more dati prosto, ker si neobhodno potrebna za delovni proces, da brez tebe ne gre. To sicer ni resnica, vendar zakonsko to lahko stori v prvi polovici leta.
Zdaj mi porodniška poteče sredi maja in itak moram dopust koristit do konca junija. Upam da se mi ne bo treba spet borit....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.2.2005 22:10:40   
Anonimen
Gina, vem, kako težko si je v šolstvu izboriti tisto, kar nam pripada, zato tudi rada pomagam puncam, ki prosijo za nasvet glede koriščenja dopusta.
V bistvu PeF ne pripravlja na "borbo za preživetje", učijo samo didaktiko, potem pa, ko daš srce in dušo za razred, tebi kot osebi ne pripada nič. Enostavno ni denarja, ni možnosti, ni tega, ni drugega. Potem pa delaš s svojim računalnikom, tiskaš s svojim printerjem, fotografiraš s svojim aparatom ipd., hodiš bolan v službo, da te ja ne bi kdo nadomeščal... ko pa rabiš kaj zase, se pa ničesar ne da storiti, potrpeti moraš in se vsemu odpovedati "za narodov blagor" - saj sama veš.

Ne vem, več kot toliko ne morem pomagati. Vsaka se bo morala boriti za svoje pravice, zagotovo pa vse ne bomo uspele. Tako pač je... na žalost!

Je pa tvoj primer točno tak, kot je v tistih navodilih ministrstva. Daj, pognjavi malo ravnatelju, da ti ta navodila pokaže in zaropotaj malo. Veterankam je lažje kot tistim, ki so šele prišle s faksa in imajo službo za določen čas.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?