|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krst
23.4.2008 18:19:29   
sandra85
pozdravljene!

zdaj sem se skregala z dragimuser posted image ker ga je klicala mama iz štajerske (kjer bomo tudi 24.5. krstili najinega sinčka) in začela, da moramo povabit krstne in birmovske botre, vse njegove strice in tete in nevem koga še! ma njihova družina je velika in tako nas bo na koncu itak 30user posted image
ko sva se že pred 6 meseci menila za krst, sva se odločila, da bo majhen in da bomo samo najožji in tako sva izračunala da nas bo max. 15-oba sva se z tem strinjala. zdaj pa mu je mama tako povedala in si je že premislil in nas bo kr 30 ali večuser posted image

povejte mi (štajerke) a je res pri vas taka navada, da MORAŠ povabit svoje botre in strice pa tete????????????????

js sem iz primorske in pojma nimam kake navade so gor

hvala za odgovore
Lp

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:42:51 >

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krst
23.4.2008 18:24:07   
metkica1
Mi imamo krst palniran na isti dan kot vidva. user posted image
Povabila boma moje in njegove starše, brate, sestre in pa kolege, ki so nama blizu in ki imajo radi najino punčko.
Jaz to nekako gledam tako, da če smo si blizu povabim, če pa se čujemo malo krat ali vidimo enkrat na ne vem koliko potem pa ne.user posted image  Torej odvisno kakšni so odnosi.

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:43:04 >

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2008 18:32:06   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: metkica1

Mi imamo krst palniran na isti dan kot vidva. user posted image

user posted image user posted image user posted image

ja sej-mi živimo na primorskem, njegovi vsi pa na štajerskem in sem mu rekla, da se mi ne zdi smiselno, da vabi strice in tete, ki jih vidi 1x-2x na letouser posted image
joj sem besna!
pa ne zato, ker naju bi več stalo-to sploh ni problem, sam zato ker sva se tako zmenila že pred 6 meseci

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:43:14 >

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2008 19:24:57   
Netopirčy81
Ma, jest sm z gorenjske, pa je pri nas kokr pr teb. Sicer mamo 11.5. krst in je blo tut zmenjen, da bojo samo naša in njegova familija, zdaj bo pa samo z njegove strani ene 20 folkauser posted image  (z moje strani bojo samo mami in bratje+sestre+njihovi partnerji in to je to).Skratka, sva se pa odločila, da bomo meli pogostitev kar zunaj (upam na lepo in sončno vremeuser posted image )...

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:43:31 >

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2008 19:28:46   
lex
jaz sem a meji med koroško in štajersko, midva sva imela najbližje, ker če bi povabila vse tete in strice bi pol meli že ohcet ne pa krst. No še za ohcet ne vema ali bi jih ali jih ne bi povabila

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:43:41 >

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2008 20:18:26   
Blejka26
mi mamo krst v nedeljo 27.4...povabljenih imam malo ljudi in ne vidim smisla da bi vabila vse sorodnike..bi bankrotirala..reci tašči če bo vse plačala,pol jih boš pa povabila

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:43:51 >

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2008 20:20:32   
Lantea
No js sm iz Štajerske in sva mela na krstu 16 ljudi (všteta midva in oba župnika - sva ju povabila, ker smo si "blizu"). To je res stvar vsakega posameznika. Škoda je, če imaš take posiljene sorodnike ali pa zamerljive. V naši žlahti je taka navada in so vsi tako navajeni, da je krst pač stvar najožjih članov. Kolegica (soseda) pa je imela veliko več ljudi, ker so pač sorodniki vsiljivi in so že preden je sploh rodila, govorili, da bodo oni prišli na krst.
Kakorkoli že, želim vam, da kljub številnim gostom doživite ta krst v pravem pomenu.

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:44:07 >

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.4.2008 21:07:28   
bodoča
Mislim, da število ljudi ni tolk odvisno od pokrajine, ampak od vsakega posameznika.

Lej, jaz sem na štajersko - koroški meji in sva se z možekom zmenila za krst, da se povabi samo starše in brata/sestro z družino ter seveda botro in botra. Prijateljica, ki je z istega konca pa je imela na krstu okoli 40 ljudi, živo glasbo, 2x je krožila košara v katero so zbirali denar, mislim tu mač.

Meni se pač krst zdi taka bolj ožje družinska zadeva. Že na poroko nisva vabila velik ljudi, sploh pa ne takih, ki jih vidim 1x letno in si nismo blizu, pa žlahta gor al dol.

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:44:16 >

mojeustvarjanje

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.4.2008 22:08:12   
danijela in taja
mi mamo to nedeljo krst ......nas bo 35 ...smo iz štajerske....povabila sva brate sestre....starše....tete....to smo za nas najožji....botrov pa ne...ker se ne vidimo....tvoja odločitev.....

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:44:29 >

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.4.2008 22:13:15   
timoteja
Hojla, sem iz Štajerske, načrtujemo krst za našo drugorojenko, ki bo čez pribl. 1 mesec, in nikakor ne bo na ne vem kako veliko, zdaleč od tega, torej bodo prisotni naša draga botrca z družino ter ožji družinski člani, eno kosilo, doma pa še malo piknika, pa bo.

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:44:42 >

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.4.2008 22:16:04   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

mi mamo krst v nedeljo 27.4...povabljenih imam malo ljudi in ne vidim smisla da bi vabila vse sorodnike..bi bankrotirala..reci tašči če bo vse plačala,pol jih boš pa povabila

sej hoče plačat, sam js ne pustim, ker bova pa ja krst od svojega sina sama plačala

pa hvala prav vsem za odgovoreuser posted image se bova z dragim jutri ob kavi zmenila (zdaj je v službi)

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:44:52 >

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.4.2008 22:21:36   
N _ B
Midva sva na kosilo povabila botre s partnerji, najine starše in brate ter user posted image  prababico. Skupaj nas je bilo 12. Popoldan pa so na torto k nam domov prišli še najini najbližji prijatelji.

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:45:03 >

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.4.2008 22:26:56   
Alfabeta
Mi imamo krst 27.4. Povabljenih je 35 ljudi, z otroci vred. Smo pa to mi 4-je, najini starši, najina brata z družinama in pa najini strici z družinami. Torej ožja žlahta. Sicer se pa vsak odloči koga bo vabil. Mi imamo s strici dobre odnose in se pač vabimo na vse rojstne dneve.

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:45:16 >

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.4.2008 22:36:12   
klarisima
uff, pri meni je podobna situacija le da sem jaz iz štajerske, moj pa iz obale in bom jaz povabila najožje (cca. 15 ljudi) od mojega fotr user posted image pa vse, ki so povabili njega kdaj na krstuser posted image (cca.40 ljudi). user posted image user posted image user posted image
Sem se sprijaznila (seveda ne brez verbalnega boja), ker si ful želi svojo vnučko pokazat in mu to ogromno pomeni...
Smo pa se zmenli, da je to zadnja stvar v katero se bo vpletal, razen, če ga bova mi2 kaj prosila...
Ne splača se kregat, vnuki so prevzeli naše mesto v srcih naših staršev in verjamem, da bi vse naredili za njih.
Odločita se tako, da bo prav za vaju in za nikogar drugega. Ampak, včasih se splača malo popustit...stari straši ne bodo večno...

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:45:32 >

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.4.2008 22:37:43   
klarisima
aja in naredili bomo piknik za pogostitev, v cerkev pa le najožji user posted image

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:45:44 >

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.4.2008 22:47:35   
pupika27
jaz sem iz štajerskega konca in se mi zdi da je to nekakšen praznik za celo žlahto!pri prvem sinu sem imela samo za krst okrog 50 ljudi,letos junija pa bo šla k krstu naša princeska in bo tudi prišlo okrog 60 kjudi!imava oba veliko žlahto potem pa so tu še kolegi pa se nabere ljudi!!!mi bomo naredili piknik zunaj pred hišo in si vsaj malo ublažili stroškeuser posted image

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:45:57 >

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.4.2008 23:40:55   
sandra85
no, smo se pomenili in sem seveda (kot vedno user posted image ) popustila. tašče nisem niti klicala, sva se sama z dragim zmenila-nej povabi vso žlahto in nej tašča plača krst user posted image
kosilo bo v bolj luksuzni restavraciji, zato bi nas prišlo po moje kr ene 300-400€ (bomo raje kej več € nakazali sinčku na račun)

< Sporočilo je popravil Eviii RR -- 25.4.2008 4:46:18 >

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.5.2008 11:57:11   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

user posted image user posted image user posted image user posted image TA je res dobra, bravo user posted image . Ampak moja tašča je pa tako škrta, da bi v takem slučaju rekla, da ni treba na nobeno pogostitev in če bi že šli, bi šli najbližji in ona ne bi ne jedla ne pila user posted image user posted image user posted image

V glavnem, jaz bi se (in tudi se) tašči postavila po robu. To je krst vajinega otroka in ne njenega, zato bosta povabila kogar pač bosta vidva želela. Če ne pa kot je že Blejka rekla: naj jih sama vabi in sama plača.

Pa BTW, jaz sem tudi iz Primorske, moj pa s Štajerske in bova našo pikico krstila najbrž kar v Izoli konec poletja, v najožjem krogu ljudi in za pogostitev bo piknik pri nas doma.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.5.2008 12:15:38   
Anchikaa
Mi imamo krst to soboto,pa nas bo vse skupaj okoli 35.Men je malo preveč,ampak tako nisma povabila vse žlahte,ker bi nas blo potem okoli 100 (njegova familija je kar vlka).Povabila sma brate,strice pa tete,pa 1kolega z družino,ker se res super razumemo in se mi zdi da bo kar ok.Bomo pa imeli piknik,tak da ne bo lih nekih stroškov.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.5.2008 13:32:55   
majcci
Ko smo mi krstili od mojega sestrico, nas je bilo okoli 10 - ata, mama, midva (moj je boter), brat, babica in dedek, ter teta z družino. Nismo pretiravali, pa tudi krst je namenjen ožjim sorodnikom - za mene starši od otroka, stari starši, tete in strici od otroka (odvisno v kakih odnosih si) in seveda boter.
Če pa ona plača, pol pa naj se izprsi, če se že hoče, ampak ni pa prav da je obveljala njena, navsezadnje sta vidva starša.

(odgovor članu Anchikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.5.2008 19:43:51   
minimami
user posted image Mi pa bomo imeli okrog 30 ljudi na krstu (če vse povabim). Ko sem jih našteli mi je blo kar slabo.
Samo kaj čem, ker mi se veliko družimo z mojimi strici in tetami - se zelo razumemo.
Z njegove strani, se pa ne preveč družimo z tetami in strici ( so bol čudni), zato jih moj noče povabit. Tako že vidim, da bodo njegovi grdo gledali, zakaj iz moje strani so vabljeni in iz njegove, pa ne.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.5.2008 7:19:20   
žarnica
Mi bomo imeli krst 31.5. Povabljenih bo okrog 30 ljudi,tako kot pri prvi hčerki-to so vse sorodniki. NO-mojih je samo 8.user posted image PO krstu bomo imeli piknik.

Aja,sem pa iz Štajerske

(odgovor članu minimami)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?