titi3
|
jazzz27 ne razburjam se, samo motijo me ljudje, ki samo zbivajo in kritizirajo mnenja. Raje napišite ideje. A smo tu, da si delimo mnenja ali, da skritiziramo ideje in izkušnje drugih? Hope2 žal nič ne mešam. Mislim, da niti približno si nisi ogledala kaj so ocenjevali, ker bi vedela, da so vključili vse vidike zdravljenja tudi neplodnost. Žal! Saj sem napisala, da je vodja enega centra Tomaževič dober. Tudi Velisaljevič je zelo dober, ampak vprašaj se zakaj celo oni kritizirajo Reša in podobne. Na seminarjih v tujini pa poznajo samo njiju in samo njiju hvalijo. Če pa želiš lahko slepo verjameš, kar slišiš iz Slo o Sloveniji. Včasih se je dobro pozanimat. Ni vse zlato kar se sveti. Žal ne vidimo, bolje da si kar sama pogledaš, pa preveri tudi procent odzivnosti naših zdravnikov na tem področju in komplikacij, ki jih nardijo. IVF in podobni postopki so eno in je odvisno v veliki meri kaj je pacientkina težava. Kako pa bi se ocenilo vse drugo zdravljenje v Slo. Kateri drugi postopki zdravljenja neplodnosti so bili kdaj ocenjeni pri nas in zakaj se jih ni ocenjevalo? Obstaje še marsikaj drugega kot IVF. Odkrito povedalo se ti zdi, da imamo dekleta o drugih postopkih toliko informacij in vemo vse o njih. Če si prebereš forume se vedno podrobno govori o IVF. Kaj pa ostalo? Zakaj je tega toliko manj. Pa še glede na to, da so v tujini IVF postopki bolj redki. Pa glede drugih postopkov, lepo te prosim. V Slo je vse zastonj. Meni je ginekolog nekoč reku, da nimajo denarja za nas poslat na več preiskav. Halo!!!!!! To v zdravstvenem sistemu, ki ga ti hvališ. Pri nas plačujemo vsi ista zavarovanja in smo vsi enaki. Zaradi teh strokovnjakov sem imela dve histeroskopiji, eno laparoskopijo, dva splava in ful bolečin. "Odličen strokovnjak" mi je med splavom dal celo infuzijo proti krčem, ker ni videl, da imam splav. V tujini pa je vedno dražje kot pri nas. Kje dobiš IVF za cca 1000 eur. Povej v kateri državi bo katera mogoče izkoristila. Pa glede plačevanja v tujini si tudi povedala eno cvetko. Veš koliko se čaka na IVF preko zavarovanja? Štiri mesece, nekatere pridejo tudi prej!!!!!!! Plačaš pa tako malo, da daš manj kot za bencin do Lj. Glede tega, da imamo raje postopke zastonj z zdravstvenim sistemom na podnu si ga pa ustrelila. Mogoče ti. Jaz plačujem in zahtevam, da naredijo vse kar se da. V sojem življenju plačam toliko za zdravstvo, da ne bom nikoli niti približno izkoristila. Mogoče bi morali vprašat v tujini ljudi koliko dajo v % od svoje plače za zdravstvo in koliko damo mi. Mogoče bi se ti razlika ne zdela več tako velika. Nekdo, ki ma v Slo 1000 eur plače na mesec seveda ne bo mogel dal. V Angliji pa si z 3000 eur in več itak, da lahko plačajo. Očitno pa ti tudi niso še nič zasrali. Vprašaj tiste, ki so to dale že čez. Če ti zaserejo pa ti večinoma pred IVF ne med IVF. Strokovnjaki so odlični dokler nimaš resnejših težav. Klomifen, IVF in to je to. Pravi strokovnjaki so tisti, ki znajo pomagat tudi kako drugače in uporabijo IVF kot zadnjo rešitev potem ko so ovrgli druge težave! Vsaki punci pomaga svoje in zato si izmenjajmo čim več idej, ampak kritiziraj konkretno. Ne pa: ja haha noge v luft. Kdo je sploh to omenjal.
|