|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šumeče tablete
18.4.2008 12:29:32   
karmar
A se lahko pije šumeče tablete n nosečnosti? Magnezij vem da lahko. Kaj pa železo, kalcij in multivitaminske?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šumeče tablete
18.4.2008 12:47:41   
kristinaj
zakaj pa ne? sam ne pretiravat in spit po pol škatle :=))))).  če lahko coca colo, vinčeka in pivičko ob kosilu ali večerji lahko tudi to....
meni se zdi, da sem med nosečnostjo prvo, pila magnezij, ki je baje proti krčem v nogah in kalcij....

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2008 12:49:54   
Naja30
V prvi polovici nosečnosti še ne rabiš dodatkov. Čim bolj pestro prehrano imej, pa bo.
Proti koncu pa je magnezij fajn zarad krčev v nogah, kalcij pa zarad kosti. Mene so nenormalno kosti bolele, ker sem očitno premalo kalcija dobivala in sem ga še pila zraven.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2008 13:02:13   
karmar
zopet sem v dilemi samo zaradi moje sodobne G. Mi je prepovedala pit te šumečke, ker se vse nabira v glavi otroka. A bi bil počasi čas, da zamenjam G?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2008 13:06:16   
stellam
lahko, samo ne multivitamiske

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2008 13:39:01   
lelaval
Železove in magnezijeve sem jaz jemala po predpisu G. Ostalih pa se raje izogni v user posted image  in med dojenjem.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2008 13:41:55   
smejčica
Jaz sem že nekje v sredini nosečnosti redno izmenično pila kalcij in magnezij zaradi krčev v nogi. Mi je ginekologinja priporočala. Pa tablete centrametmami (al kako že) sem dnevno jedla.

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2008 15:05:52   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: karmar

ker se vse nabira v glavi otroka.

Ta je pa dobra user posted image  Kaj se pa ima za nabirat v glavi?

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2008 17:37:46   
katra55

zopet sem v dilemi samo zaradi moje sodobne G. Mi je prepovedala pit te šumečke, ker se vse nabira v glavi otroka. A bi bil počasi čas, da zamenjam G?

Ja, pomoje bi bil čas. Ker kaj takega pa še nisem slišala.

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2008 18:22:50   
karmar
user posted image Sej vse ženske uidvajo od nje, sama sem si pa rekla da bo moj otrok ravno tako prišel ven če bom pri njej, kot pri katerikoli drugi G. Sam po moje je bolje, da je nič več ne vprašam...user posted image

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2008 20:01:48   
jajula
men je tud G odsvetoval šumeče, pravtako v lekarni..sm pila elevit, ki vsebuje priporočen dnevni vnos vitaminov, tko da potem ni niti potrebe po dodatnih šumečkah

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2008 21:36:52   
mamči
Glede tega ,če lahko al ne ima vsak svoje mnenje.

Moje osebno : folna kislina prve tri mesece ali več, magnezij ob pojavu krčev v mišicah (predvsem druga polovica nos., ko so lahko ti krči v nogah ponoči obupno boleči), če je pa manjko železa, pa ti itak predpišejo sirup (ferum lek al pa legofer).
Drugače pa čim bolj uravnotežena hrana in je to to. S temi dodatki je treba bit previden, sicer se ne nabirajo v glavi novorojenčka, so pa lahko kakšne druge neprijetnosti.

< Sporočilo je popravil mamči -- 18.4.2008 21:37:36 >

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2008 14:29:03   
tatam

Vsekakor zamenjaj!!!!

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2008 14:29:41   
tatam
IZVIRNO SPOROČILO: stellam

lahko, samo ne multivitamiske

Zakaj pa teh ne?

(odgovor članu stellam)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2008 15:41:56   
andie
Ja,sm pila železove iz lekarne, sam ne spomnim se več, kak se jim je reklo.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.4.2008 18:54:53   
Acjom1
Joj, se mi zdi, da se včasih malo preveč komplicira. Zakaj pa ne bi smela piti šumečih tablet? Saj nismo bolane, če smo noseče...

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.4.2008 19:09:01   
tancho
IZVIRNO SPOROČILO: Acjom1

Joj, se mi zdi, da se včasih malo preveč komplicira. Zakaj pa ne bi smela piti šumečih tablet? Saj nismo bolane, če smo noseče...

verjetno zdravniki odsvetujejo šumečke, ker (nekatere) vsebujejo saharin (sladilo, ki povzroča raka). Npr. v magnezijevih šumečkah iz trgovine (znamka Krueger) je sladilo saharin, v Magnesolu (iz lekarne) pa je sladilo saharoza

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?