|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko odteče voda
17.4.2008 11:46:44   
Anonimen
Ojla punce!
Danes sem imela pregled sem pa v 38 tednu in mi je zdravnica rekla da če mi odteče voda da moram nujno klicat resilca da lahko otrok umre v 1 minuti.Čeprav mi je pa kolegica ,ki dela na urgenci rekla da ga lahko čakam tud 3 ure ker nesreče pa nujni primeri imajo prednost.No ampak do zdaj kar sm se pogovarjala z kolegicam so jih večinoma kar mozje pelal tud če jim je voda odtekla.Kaksne izkušnje imate ve?Jaz sem tud računala da me bo moj pelav zdej pa nism več zihr do lj porodnišnice mava skor 40 km, zdej pa res ne vem kako nej reagiram takrat.

Lep pozdravček
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko odteče voda
17.4.2008 11:53:54   
janjček
če ti voda odteče, se mora otrok roditi v 12 urah. meni je v prvi nosečnosti začela odtekati ob 11. uri dopoldne, rodila pa sem ob 23.30, pa je bilo vse o.k.če je pa ginekologinja nagnala tako paniko, naj bi te pa obdržala v porodnišnici na opazovanju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.4.2008 11:56:34   
emaa
Po odteku vode nisem smela več hodit okoli, ampak ležat, šele ko so z UZ preverili kako se otroku godi sem lahko vstala. Kolikor vem moraš, če ti odteče voda ležat, pokličeš rešilca, če pa si daleč oz. bi predolgo hodil, naj te tvoj pelje, samo varno pa ne bo ne vem kako, ker bi ti morala zadaj ležat, sam če ni druge, bosta pač tako do porodnišnice prišla. Če pa na rešilca ne boš čakala dolgo, pa vsekakor z rešilcem. Jaz sem že bila v porodnišnici, tako da so me samo v porodno peljale sestre, pa tudi meni ni bilo ravno za ležanje, samo če se mora, se mora. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.4.2008 12:09:56   
Lunca1
Otrok tudi pod razno ne bo umrl v eni minuti. Do tega lahko pride samo, če pri razpoku skoz zdrsne tudi popkovina in jo potem dojenček z glavo pritisne navzdol. Načeloma te lahko brez skrbi odpelje mož, samo pojdita pa takoj v porodnišnico. Ne doma čakat na popadke. Še bolje pa če pokličeš v porodnišnico in vprašaš.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.4.2008 12:18:41   
Anonimen
Ja sej zarad popkovine je lahko nevarno da umre tko je rekla.Zato zdej ne vem kaj bom najraj bi vidla da me moj pele bom pa res prej poklicala v porodnisnico ko se bo začel.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.4.2008 12:24:05   
Mišni
Po moje je pomembno edino to, da se ti v primeru, da ti mehur poči in voda odteče, takoj uležeš in pri miru tudi ostaneš. Ker v tem primeru ti ne bo popkovnica zdrknila ven, potem pa v tem položaju lahko dlje čakaš, da te pač nekdo pride iskat in odpelje.

Pokliči tvojo zdravnico in jo vprašaj, če je to tako.

Drugače odkar poči mehur in do poroda lahko mine 48 ur, tako je bilo pri meni. Vendar pa je meni odteklo le malo vode, ker mi je mehur počil zgoraj. In je tako bila nevarnost le ta, da se plodovnica skozi razpok inficira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.4.2008 12:41:24   
srki
Na srečo mi je voda odtekla, ko so me zadržali v porodnišnici. Ko sem sestri povedala, me je poslala dva štuka višje, po stopnicah,  tam sem še ene pol ure čakala, da  so mi prišli zmerit popadke. Tako  da, brez panike. Vsaj pri meni je ni bilo. Vsak  spet drugače pravi. 

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.4.2008 13:26:06   
maxi133
Mislim, da je bila že ena tema o odtekanju vode, pa je ena napisala, da ko ji je odtekla voda se je šla še lepo stuširat, se napravit in nato jo je mož odpeljal v porodnišnico...user posted image  

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.4.2008 13:44:55   
Naja31
Ne ve zakaj je tvoja G tako paniko zagnala.
MEni je pri prvem voda odtekla. Ko sem prišla v P, mi je stestra rekla, naj se vsedem in počakam. Sem bila prav presenečena ker so v MŠ razlagali kako nujno moraš v P, če voda odteče.

Zdaj, pri drugem porodu, sva pred pordonno sobo skupaj čakale na porod, v stoječem položaju in ne leže, z eno , ki ji je voda odtekla, pa sva klepetale sigurno 1 uro, tako da očitno ni blo panike.

Mislim, da te lahko brez problemov mož odpelje, če je porodnišnica blizu.

(odgovor članu maxi133)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
17.4.2008 13:56:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.4.2008 14:16:18   
2suzika7
Meni je v prvo začela odtekati voda (ni šlo vse na enkrat), sem šla po štengah še domov se preoblečt, vzela rukzak in v avto na sovoznikov sedež - sem si ga fajn naglna,da sem skoraj ležala, ker zadaj nikakor nisem zdržala. Do porodnišnice sem mela pribl. 65 km. Tam sem v miru čakala pred sprejemno, potem ctg, pa pregled pri zdravniku, pa peš v porodni blok - še klistir in vse ostalo, po desetih urah je pa uspelo naši navihanki prikričat v moje naročje.

Je pa moja sodelavka rodila pol leta pred mano in ko ji je odtekla voda, se ni premaknila s kavča dokler je niso leže odpeljali. Tako ji je G naročila?!
Po moje je tu več dejavnikov in nekaj tudi sreče.
Panike pa nikar ne zganjaj, ker ti ne bo pomagala. Ko pride čas, se nekako vse da in se tako ali tako sproti vidi, kdo je na razpolago, kje te sploh prime in predvsem kako te prime.
Srečno!!!

Dobila sem več kot sem si upala sanjati: dva zlata,pridna angelčka - TANAJO in JANEJA.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.4.2008 15:06:47   
sassy
Evo čisto sveže informacije iz MŠ.

Nam so rekli, da če ti odteče malo vode, te lahko odpelje v porodnišnico tudi partner, ker je takrat otroček že dovolj globoko v medeničnem kanalu, da s svojo glavico blokira, da bi popkovnica ali kaka njegova okončina izpadla. Bolj je problem pri odteku vode, kot ga poznamo iz filmov, ko se ti kar ulije in si do kolen mokra. To pomeni, da je otroček še dovolj visoko, da je iztekla vsa ali pa večina plodovnice (drugače izteka po ovojih) in takrat pride do nevarnosti izpada popkovnice, ki je za otročka lahko zelo hitro usoden. Takrat se priporoča ostat kjer si in poklicat rešilca. Ker vsaka dodatna hoja lahko povzroči ta usodni izdrs. user posted image

Plodovnica se nahaja v jajčnih ovojih in ko se le ti tanjšajo-lahko tudi sami od sebe počijo, se tista plodovnica izlije iz maternice. Samo to je res majhna količina. Nam so rekli, da je to tako, kot da bi se malo polulala v hlače, tako da imaš mokle sp. hlačke, nič več. Seveda se to lahko pojavlja v intervalih, ker jajčni ovoji drug za drugim počijo. Zato je dobro v porodnišnico odit takoj, ko se ti to zgodi prvič. Pa ne pozabite sabo vzet kake brisačke, da ne bo poplave v avtuuser posted image

Pa še to so rekli, da je res teh popolnih razpokov zelo malo, tako da brez panike.

Vsem skupaj želim čim lepši in lažji porod.

Papa

Junija smo dobili morskega dečka. JUHU

(odgovor članu 2suzika7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.4.2008 15:59:38   
Vrtnica79
Meni je v obeh nosečnostih odtekla voda, pa me je vedno moj peljal. Je pa res da imamo do P 10 minut.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu sassy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.4.2008 16:12:20   
ataner
Baje te lahko brez problema pelje mož, vendar če ti že odteče voda, je dobro da si v ležečem položaj (npr. na zadnjih sedežih).
Tako je bilo povedano pri MŠ.

V TREBUŠČKU JE MAJCENA, DROBCENA PIKA, KI POSTAJA VEDNO VEČJA IN VELIKA!
ZDAJ JE PA ŽE OD 15.06.2008 OB MENI!

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.4.2008 17:10:17   
SaaS
Meni je ponoči odtekla voda. Ni odtekala počasi, kar naenkrat se je ulilo...
Sem zbudila moža, vtala poklicala rešilca, se preoblekla (skoraj brez veze, ker itak ves čas potem še po malem teče) in v dnevni na kavču počakala da pride. Ko je prišel sem sama odšla ven pred hišo, kjer so me spravili vanj...

Ginekolg mi je dal napotnico in rekel, če odteče voda, naj pokličem rešilca. To sem pač naredila. Ma nisva z možem nič filozofirala o variantah?.?.. Ne vidim težave, zakaj ga ne bi. Tudi reševalci, ne v porodnišnici, nisem slišala nobene pripombe kot češ, zakaj jih pa kličem... Mož je šel za mano tja z avtom. Tam sva potem itak prživela še 15 uruser posted image user posted image skupaj do srečnega dogodka.

Do porodnišnice imava pa kakšnih 18-20km.

(odgovor članu ataner)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.4.2008 17:39:14   
tančk
Tudi meni je odtekla voda in to v potoku v 35 t. Čisto nič se nisva obotavljala in takoj poklicala rešilca. Zihr je zihr, tako, da kar rešilca pokliči, če ti bo odtekla voda, nič ne premišljuj.user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.4.2008 9:45:05   
julči
Mene tud najbolj skrbi če mi odteče voda- namreč živiva v stanovanjski hiši v 3 nadstropju in še stopnice so bolj na ozko (oz.hodniki), tko da če mi odteče voda bom mogla peš prehodit kar nekaj stopnic, saj verjetno me ne bojo z nosili nesli reševalci ven?!
Še to me skrbi, ker je mož šofer in saj me bo on nesu, če bo doma oz. kje blizu, kaj pa drugače? Kaj bi ve nardile, se ulegle na kavč in naj vas reševalci spravijo dol kok vejo in znajo, saj navsezadnje če bi blo karkoli z otročkom narobe bi si pa očitala za celo življenje, ker mi je blo "nerodno" jih matrat?

Kaj pa sprehodi? Sem doma bolj na vasi in se zelo rada sprehajam po pristavah, gozdu, kjer ni cesta čisto blizu, sicer mam telefon pri sebi... Bi ve nehale s tem in hodile bolj po cesti. Sem v 37 t.

Hvala in lp

(odgovor članu tančk)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.4.2008 10:27:28   
Roberta69
Julči, nam so v MŠ sicer razložili, da če odteče voda, več kot kakšno nadstropje stopnic ne smeš prehodit in naj bi poklicala rešilca, reševalci naj bi te na nosilih odnesli dol. Tudi če si precej težka bi morali biti za to usposobljeni, saj je nabrž kar nekaj nepokretnih ljudi, ki niso ravno peresno lahki. Drugače sem pa jaz v 4. nadstropju, ampak si ne predstavljam, da bi poklicala reševalce, naj me nesejo dol. Sicer imaš prav, da bog ne daj, da bi imel človek razlog, da si kaj očita, ampak jaz zaenkrat vseeno mislim, da ne bi izbrala te variante. Bomo pa videli. Danes je moj PDP user posted image .

S sprehodi pa nimaš kaj komplicirat... Jaz sem bila recimo še včeraj na Šmarni gori (sama) in če bi se kaj začelo dogajati, bi pač pohitela dol oz. v najslabšem primeru bi prosila koga oz. reševalce za pomoč. Zelo težko verjetno je, da bi bila v nevarnosti v tako kratkem času. Kot so napisale predhodnice, je po odteku vode še dovolj časa.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.4.2008 10:44:40   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

če bi se kaj začelo dogajati, bi pač pohitela dol oz. v najslabšem primeru bi prosila koga oz. reševalce za pomoč. Zelo težko verjetno je, da bi bila v nevarnosti v tako kratkem času. Kot so napisale predhodnice, je po odteku vode še dovolj časa.

Če ti odteče voda na Šmarni, ne boš pač malo pohitela dol!! Drugo je eno nadstropje stopnic ali pa pohitet s Šmarne.
Ko ti odteče voda in po vsej verjetnosti nimaš še popadkov, res velikokrat preteče še veliko časa do dejanskega poroda. Ampak to ne pomeni, da boš lahko sama se počasi sprehodila do porodnišnice... Komplicirat res ne, ampak pretiravat pa tudi ne.

Tudi jaz sem še zadnji teden hodila v službo in na aerobiko za nosečnice. Ampak vedno tako, da bi mi lahko kdorkoli pomagal, če bi se kaj začelo.

Ti hodi na sprehode, samo s telefonom in mogoče res ne na samotne kraje...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.4.2008 10:54:02   
katee
Meni je najprej odtekla voda, rodila sem pa šele 15 ur kasneje s carskim rezom

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.4.2008 11:02:16   
Naja30
Potem ko mi je odtekla voda, sem rodila čez cca 9 ur, z otrokom je bilo bilo vse v redu. Tako da umru lih ne bo v 1 minuti. Je pa dobro, da čim manj skačeš okoli in ne hodiš,ampak res takoj greš v P (lahko te mož odpelje).

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.4.2008 11:16:40   
SpeliG
Tudi meni je odtekla voda, zdaj imam teden staro punčko..

In je bilo naenkrat, v ogromnih količinah, tako da se to ne dogaja samo v filmih..

K sreči sem bila na domačem kavču, ko pomislim kje vse sem hodila še dan prej, res se mi ne zdi najboljša ideja sama hodit daleč.

A brez panike, midva sva takoj šla v avto, sedež sem si polegla in sva šla, cca 18 km daleč. V porodnišnici so me dali še za cca 15 minut sedet, preden so me pregledali. Pa tudi potem sem šla peš v sobo, tako da očitno spet to ni tako zelo kritično.

Samo brez panike, dobro opravi, srečno.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.4.2008 11:32:25   
Anonimen
Moji frendici je voda odtkla v momentu (se je kar ulilo). Klicala je v porodnišnico, povedala, da je 45 km oddaljena in da živi v boku v 5. nadsstropju (brez dvigala). Pa so ji rekli, naj se sama odloči, kako bo prišla do bolnice, oz. da če nima še popadkov, da jo lahko tudi fant pelje. In je šla lepo peš iz 5. nadstropja dol, pa v Lj. s fantom ... (pa ni zadaj ležala, ampak lepo spredaj sedela z brisačo med nogami). Pa še tam je pol zaradi gužve sedela na hodniku...tako da ...
Ko sem pa jaz svojega ginekologa vprašala za napotnico za rešilca, mi je pa reku, da v 30-ih letih njegovega dela nikoli niso dali napotnice. Da če je pač res res tako nujno, da te pride iskat rešilec, te seveda pride iskat, pa če imaš napotnico ali ne!

(odgovor članu SpeliG)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
18.4.2008 11:57:08   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moji frendici je voda odtkla v momentu (se je kar ulilo). Klicala je v porodnišnico, povedala, da je 45 km oddaljena in da živi v boku v 5. nadsstropju (brez dvigala). Pa so ji rekli, naj se sama odloči, kako bo prišla do bolnice, oz. da če nima še popadkov, da jo lahko tudi fant pelje. In je šla lepo peš iz 5. nadstropja dol, pa v Lj. s fantom ... (pa ni zadaj ležala, ampak lepo spredaj sedela z brisačo med nogami). Pa še tam je pol zaradi gužve sedela na hodniku...tako da ...
Ko sem pa jaz svojega ginekologa vprašala za napotnico za rešilca, mi je pa reku, da v 30-ih letih njegovega dela nikoli niso dali napotnice. Da če je pač res res tako nujno, da te pride iskat rešilec, te seveda pride iskat, pa če imaš napotnico ali ne!

Ampak  so čudni! Nam so v MŠ v Lj rekli, naj pokličemo rešilca in da nas morajo tudi z nosili odnesti, če nam voda oddteče.  Jaz  nisem klicala rešilca, me je moj peljal. Pa itak mi je ponoči odtekla voda, tako da ni bilo gužve na cesti. Če imaš napotnico za rešilca, ga kar pokliči, če smatraš, da ga potrebuješ. 
Moji kolegici je tudi odtekla voda in je poklicala rešilca in sploh niso komplicirali. Tudi z nosili so jo odnesli.

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.4.2008 14:50:11   
Metuljček Cekinček

Potem bomo pa spet gledali kakšen prispevek na Preverjeno, kako bi moralo biti po vseh pravilih, v "usodnem" primeru pa ni bilo tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Nadležne dlake...
dejzi

Uporabljam:

depilator (24%)

kremo (5%)

vosek (5%)

britvico (60%)

drugo (3%)

nič (3%)

Število vseh glasov: 474

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!